57/2015. (V. 28.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A Gödi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. törzstőkeemelését jóváhagyja

 

57/2015.(V.28.) sz. Ök. határozat
 
Göd Város Önkormányzat Képviselő-testülete
 
mint a Gödi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (cg:13-09-164566., székhelye: 2131 Göd, Duna út 5.) alapítója az alábbi határozatot hozza:
 
 
a.) Megállapítja, hogy a társaság egyedüli tagja teljes egészében szolgáltatta a törzsbetétjét, így a törzstőke újabb vagyoni hozzájárulás szolgáltatásával történő felemelésének akadálya nincsen.
b.) A Gödi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság törzstőkéjét 3.000.000.-Ft-ról 15 000 000.-, azaz Tizenötmillió forintra emeli fel, így a tőkeemelés mértéke: 12 000 000.-, azaz Tizenkettőmillió forint.
c.) A tőkeemelést teljes egészében (100 %-ban) pénzbeli vagyoni hozzájárulás rendelkezésére bocsátásával kell teljesíteni a 12 000 000.-, azaz Tizenkettőmillió forint összegű pénzbeli vagyoni hozzájárulás teljesítésével. A vagyoni hozzájárulás teljesítésének ideje: a változás cégbírósági bejegyzésétől számított 8 napon belül.
d.) Göd Város Önkormányzata kijelenti, hogy a tőkeemelésben 100 %-ban részt kíván venni, kötelezettséget vállal arra, hogy a tőkeemeléshez szükséges vagyoni hozzájárulást a Göd Város Önkormányzata 2015. évi költségvetésében szereplő „Gödi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. – finanszírozási keret” költségvetési sor terhére biztosítja. A vagyoni hozzájárulás teljesítésére a változásbejegyzésre irányuló kérelem cégbírósági bejegyzésétől számított 8 napon belül kerül sor a társaság bankszámlájára történő átutalással.
e.) A társaság a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény szabályai szerint kíván működni, ennek megfelelően létesítő okirata módosításra kerül.
A társaság elektronikus kézbesítési címeként a szelektiv@god.hu e-mail cím kerül a cégnyilvántartásban feltüntetésre.
f.) Elfogadja a létesítő okirat fenti módosításokkal egységes szerkezetbe szerkesztett változatát és kijelenti, hogy a létesítő okirat rendelkezéseit az Önkormányzat magára nézve kötelezőnek ismeri el.
g.) Felhatalmazza a társaság ügyvezetőit a módosított létesítő okirat aláírására és arra, hogy a fenti változások bejegyzése érdekében a cégbíróságon kérelmet terjesszenek elő.
 
Forrás:            a 2015. évi költségvetés „Gödi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.      – finanszírozási keret” sora
 
Határidő: azonnal
Felelős:    polgármester, jegyző, a Gödi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetői
 

 

« Vissza
Vissza a főmenübe