92/2015. (VII. 15.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: 110 mFt-os támogatás igénybevételével a Kincsem Óvoda férőhelybővítését kívánja megvalósítani

92/2015. (VII. 15.) sz. Ök. határozat
Képviselő-testület dönt arról, hogy
  • Göd Város Önkormányzat az „Óvodai kapacitásbővítést célzó beruházások támogatása” című pályázaton elnyert 110 millió forint támogatás igénybevételével a Kincsem Óvodaegység 50 férőhellyel történő bővítését kívánja megvalósítani;
A bővítést új telephelyen (megvásárolandó ingatlanon), a 2131 Göd, Ady Endre u. 14., Göd belterület 5619 hrsz. megvásárlásával és az épület átalakításával, felújításával valósítja meg.
·         Göd Város Önkormányzata előszerződést köt a Dunakeszi Járási Hivatal Földhivatali Osztály nyilvántartásában Göd belterület 5619 hsz. alatt felvett „Kivett lakóház, udvar” megjelölésű, 1348 m2 területű, természetben 2131 Göd, Ady Endre u. 14. szám alatti („felülvizsgálat alatt”) ingatlanra vonatkozóan az ingatlan tulajdonosával Illés Györggyel, (2131 Göd, Pesti u. 102.) és a holtig tartó haszonélvezeti jog jogosultjával Illés Györgynével (2134 Sződ, Dózsa György u. 12.) az ingatlan megvásárlására bruttó 45.000.000.-Ft, azaz Negyvenötmillió forint vételárért. A vételár kiegyenlítésére a támogatási szerződés megkötésétől számított 15 napon belül egy összegben és átutalással kerül sor.
Az előszerződésben a felek kötelezettséget vállalnak arra, hogy egy későbbi időpontban egymással végleges adásvételi szerződést kötnek azzal a feltétellel, ha a Nemzetgazdasági Minisztérium által „Óvodai kapacitás bővítést célzó beruházások támogatására „ kiírt pályázat keretében Göd Város Önkormányzata és a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatási szerződést köt Göd Város Önkormányzata által benyújtott ezen pályázat támogatására.
A végleges adásvételi szerződés megkötésének feltétele a támogatási szerződés megkötése, a végleges adásvételi szerződés megkötésére a támogatási szerződés aláírásától számított 15 napon belül kerül sor azzal, hogy amennyiben a támogatási szerződés megkötésére 2015. december hó 31. napjáig nem kerül sor, akkor az előszerződés a felek között megszűnik és a felek ezzel kapcsolatosan egymással szemben semmilyen követeléssel vagy igénnyel nem élnek.
Az előszerződés tartalmazza, hogy az Eladók (Tulajdonos és Haszonélvező) az előszerződés aláírásával egyidejűleg kötelezettséget vállal arra, hogy hozzájárul ahhoz, hogy az Önkormányzat ezen ingatlanon létesíteni kívánt óvodaépület építési engedélyéhez tulajdonosi hozzájárulást ad és biztosítja az ingatlanra való bejutást, valamint minden olyan jognyilatkozatot rendelkezésre bocsát, amely az építési engedély kiadásához szükséges.
Felhatalmazza a Polgármestert a szerződés aláírására és Dr. Nyitrai Judit ügyvédet a szerződés szerkesztésére és ellenjegyzésére.
·         Az Önkormányzat vállalja, hogy a tevékenység megvalósításához szükséges jogerős építésügyi hatósági engedélyt 2015. szeptember 30-áig megszerzi. Az engedély megszerzéséhez és a kivitelezéshez szükséges tervezési munkákra Göd Város Önkormányzata szerződést köt a REProjekt Építésziroda Kft.-vel (1139 Budapest, Röppentyű utca 73.) 6.960.000.-Ft+ÁFA összegben azzal, hogy a tervezői szerződésben rögzítésre kerül, hogy a kiviteli terv elkészítésére és a tervezői művezetés igénybevételére csak a támogatási szerződés megkötése esetén kerül sor.
Képviselőtestület felhatalmazza a Polgármestert a szerződés megkötésére.
 
Felelős: Markó József polgármester
Hivatali felelős: Popele Julianna Beruházási és Városüzemeltetési Osztályvezető
Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe