10/2015. (IV. 29.) Képviselő-testületi rendelet
Tárgy: 10/2015.(IV.30.) sz. Ök rendelet A települési szilárd hulladék ártalmatlanítási közszolgáltatás ellátásáról szóló 36/2002.(XII.30.). sz. rendelet módosításáról

Göd Város önkormányzat 10/2015.(IV.30.) számú Ök. rendelete
A települési szilárd hulladék ártalmatlanítási közszolgáltatás ellátásáról szóló Göd Város Önkormányzat 36/2002.(XII. 30.) sz. Ök. rendelet módosításáról
 
Göd Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Hulladékgazdálkodásról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény (továbbiakban: Hgt.). 35.§-ában kapott felhatalmazása alapján az alábbi rendeletet alkotta:
 
1.§
(1) A 36/2002.(XII. 30.) sz. Ök. Rendelet (továbbiakban röviden: Rendelet) 5. § (4) bekezdésének első mondata helyére az alábbi rendelkezés lép:
„Továbbiakban a tulajdonos a meglévőnél kisebb edényzetet 2015. július 1-je után bármikor igényelhet. Az igényelt edényzet használata az igénylést követő hónap elsejétől lehetséges.”
 
(2) A Rendelet 5.§ (7) bekezdés szövege helyére a következő rendelkezés lép:
„Az üdülőtulajdonosok számára is kötelező egy darab gyűjtőtartály utáni szemétszállítási díj megfizetése. Az éves szemétszállítási díj a mindenkori éves alapdíj és az űrtartalomra eső éves ürítési díj 4 hónapra eső része. Az üdülők részére rendszeresített gyűjtőtartályok eltérő matricával rendelkeznek, amely matricával ellátott gyűjtőtartályokat csak minden év május 1-től augusztus 31-ig üríti a szolgáltató. A fenti időtartamon túli időszakban, a gödi gazdaboltokban (2132 Göd, Duna út 4; 2131 Göd, Pesti út 82/a) kapható egyedi zsákban, az ingatlanok elé kirakott hulladékot szállítja el a közszolgáltató, a körzetre érvényes hulladék begyűjtési napon.”
 
(3) A Rendelet 5. § (8) bekezdéséből a következő szövegrész törlésre kerül:
„A fennálló lakatlanságot, illetve szüneteltetést a bejelentés évét követően minden év január 31-ig közüzemi számlákkal a tulajdonosnak igazolnia kell. Ennek hiányában a Szolgáltató a szemétszállítási díjat visszamenőleg arányosan kiszámlázza.”
 
(4) A Rendelet 5. § (8) bekezdése az alábbi mondattal egészül ki:
„Az üdülőtulajdonosok szüneteltetési igényt csak a teljes naptári évre nyújthatnak be.”
 
(5) A Rendelet 12. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép
„A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj számlázása negyedévente történik.”
 
(6) A Rendelet 12 .§ (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép
„A szolgáltató a szolgáltatási díjról számlát állít ki, melyet a tulajdonos a számlán feltűntetett fizetési határidőn belül köteles kiegyenlíteni. Késedelmes számlakiegyenlítés esetén a szolgáltató a Ptk. Által meghatározott késedelmi kamatot számít fel és minden a felszólítással kapcsolatos költség az ügyfelet terheli.”
 
(7) A Rendelet 13 § (1) bekezdése 2. mondata helyébe a következő rendelkezés lép:
„A keletkezett többlethulladékot a gödi gazdaboltokban (2132 Göd, Duna út 4; 2131 Göd, Pesti út 82/a) kapható, a gyűjtőedény mellé kihelyezett, egyedi zsákban szállítja a közszolgáltató a körzetre érvényes hulladék begyűjtési napon.”
 
(8) A Rendelet 13 § (1) bekezdéséből törlésre kerül a következő mondat:
„ A zöldhulladék kihelyezésére a szolgáltatótól vásárolt zsák alkalmazható.”
 
 
 
 
 
 
2.§
 
E rendelet 2015.05.01-jén lép hatályba.
 
 
                                   Markó József                            dr. Szinay József
                                    polgármester                            címzetes főjegyző
 

« Vissza
Vissza a főmenübe