38/2015. (XI. 30.) Képviselő-testületi rendelet
Tárgy: 38/2015.(XII.17.) sz. Ök rendelet a közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló rendelet módosításáról

Göd Város Önkormányzat Képviselő-testületének

38/2015. (XII.17.) sz.  önkormányzati rendelete

a közösségi együttélés alapvető szabályairól és azok megszegésének jogkövetkezményeiről szóló 29/2015. (XI. 26.) önkormányzati rendelet módosításáról

 

 

1.      §

 

(1)     A rendelet 3. § 7. és 8. pontjainak szövege az alábbira módosul:

„7. zöldterület: az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet 27. § (1) bekezdése szerinti terület. A zöldterület településrendezési kategória, növényzettel borított térbeli elem, amelynek különböző funkciója lehet: tértagoló, környezet alakító, egészségvédelmi, esztétikai, társadalmi tevékenységek színteréül szolgáló stb.;

8. zöldfelület: gyűjtőfogalom, amely az általában növényzettel fedett területeket jelenti;

(2)     A rendelet 8. § (1) bekezdésének szövege az alábbira módosul:

(1) Az az ingatlantulajdonos, ingatlankezelő, bérlő vagy használó, aki az utcanév-tábla kihelyezését és az azzal járó munkálatokat akadályozza közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartást követ el.”

(3)     A rendelet 15. § (4) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(4) Aki az engedélyhez vagy bejelentéshez kötött temetői építési, felújítási, bontási munkálatok elvégzése során keletkező hulladék, törmelék, visszamaradt sírkő, síremlék eltávolításáról nem gondoskodik, közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartást követ el.”

(4)     A rendelet 23. §-ának alcíme az alábbira változik:

„15. Környezet,- illetve zöldfelületek és zöldterületek védelmével kapcsolatos közösségi együttélést sértő magatartások”

(5)     A rendelet 23. §-a az alábbi (5) bekezdéssel egészül ki:

„(5) Az az ingatlantulajdonos, aki az ingatlanán a zöldfelület kialakítására, valamint az ott található fás szárú növények megőrzésére, kivágására, pótlására, védelmére vonatkozó külön jogszabályok rendelkezéseit megszegve, növényvédelmi kötelezettségének nem vagy nem az előírásoknak megfelelően tesz eleget, illetve az előírások megszegésével járó munkát végez (pl. engedély nélküli fakivágás) vagy annak elvégzésére megbízást ad, közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartást követ el.”

2.      §

 

E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

 

                                     

                          Markó József                                                  Dr. Szinay József

                            polgármester                                                     címzetes főjegyző

« Vissza
Vissza a főmenübe