48/2016. (IV. 27.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Kezdeményezi az MNV Zrt-nél a 3255/2. hrsz-ú (Jósika u. 14.) az 1. sz. melléklet szerinti ingóságok ingyenes önkormányzati tulajdonba adását

48/2016. (IV. 27.) sz. Ök. határozat

 Göd Város Önkormányzata Képviselő-testülete

 a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 13. §-ában foglaltak, valamint az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény 36. § (2) bekezdésének  c) pontja alapján a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-nél kezdeményezi és kérelmezi a Magyar Állam tulajdonában lévő, 1. számú melléklet szerinti ingóságok ingyenes önkormányzati tulajdonba adását.

Az ingóságokat az Önkormányzat a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. CLXXXIX. törvény 13. § (1) és (5) bekezdésében meghatározott  településfejlesztés, településrendezés, közösségi tér biztosítása, közművelődési, tudományos tevékenység, sport támogatása, egészséges életmód közösségi feltételeinek elősegítése feladatainak ellátása érdekében kívánja tulajdonba venni.

 Göd Város Önkormányzata vállalja a tulajdonba adás érdekében felmerülő költségek megtérítését.

 Az igényelt ingóságok nem állnak örökségvédelmi védettség alatt.

 A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az ingóságok ingyenes önkormányzati tulajdonba adásával kapcsolatos eljárás során az MNV Zrt. felé teljes jogkörben eljárjon, és valamennyi nyilatkozatot megtegyen.

 A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az ingóságok ingyenes önkormányzati tulajdonba adására vonatkozó megállapodást aláírja.

 

Határidő: azonnal

Felelős: Markó József polgármester

 

« Vissza
Vissza a főmenübe