120/2016. (VII. 19.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Göd belterület 783. hrsz. alatti "Szakáts-kert" ingatlan bérbeadása

 

Göd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

A Dunakeszi Járási Hivatal Földhivatali Osztálya nyilvántartásába Göd belterület 783 hrsz. alatt felvett, 4.1877 m2 területű ingatlannak a Búzaszem Alapítvány földhasználati jogával érintett, valamint a folyamatban lévő telekalakítás kapcsán kialakításra kerülő önálló helyrajzi számú ingatlanon és a 783 hrsz-ú ingatlanon elhelyezkedő parkolón kívüli részét 10 év határozott időtartamra bérbe adja a HETÉNYI ÉS TÁRSA Ingatlanhasznosító és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságnak (Cg.01-09-462689.,  1137 Budapest, Szent István park 9. 6. em., képviseletében eljár: Dr. Hetényi Tamás ügyvezető) az alábbi feltételekkel:

-Bérleti díj:  300.000.-Ft/év összeg, amelyet a bérlő évente két részletben egyenlít ki. Ezen összeg a KSH által közzétett fogyasztói árindex mértékével évente emelkedik.

-Bérlő vállalja:

- az ingatlan természetközeli állapotának fenntartását, növényzet ápolását, gondozását,

- az ingatlanon található 8500 m2 területű horgásztó és csónakház fenntartását,

- a teljes terület ellenérték nélküli közösségi célú használatát olyan módon, hogy azt minden nap reggel 8 órától a sötétedés időtartamáig a közösség részére nyitva tartja,

- Bérlő a nagyközönség részére a területet a birtokba adástól számított 4 hónapon belül köteles megnyitni,

- vállalja, hogy a csónakházat a saját költségét felújítja és azt felújított állapotában a   jogviszony teljes időtartama alatt csónakházként üzemelteti. A felújításra a bérlő által saját költségén elkészített felújítási terv alapján kerülhet sor olyan módon, hogy a felújítást megelőzően a felújítási tervhez az Önkormányzatnak mint tulajdonosnak a jóváhagyása szükséges.

-  a Duna-parton csónakleengedőt alakít ki és ezen funkciót a szerződés teljes időtartama alatt fenntartja,

- a Szakáts-villa épületét elkeríti és a kerítést balesetveszély elhárítása érdekében a szerződés teljes időtartama alatt fenntartja,

- ezen munkák ellenértékének a megtérítésére a szerződés szabályszerű megszűnése esetén (határozott idő leteltével történő megszűnés), továbbá abban az esetben ha a szerződést a Bérbeadó rendkívüli felmondással szünteti meg, Bérlő nem tart igényt.

Felhatalmazza a Polgármestert, hogy a bérleti szerződés egyéb feltételeiben a Bérlővel megállapodjon és a bérleti szerződést aláírja.

« Vissza
Vissza a főmenübe