192/2016. (XII. 8.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A 183/2008. (IX. 25.) sz. Ök. határozattal elfogadott Településszerkezeti Terv módosítááról
 Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének
192/2016. (XII.08.) Ök határozata
183/2008. (IX. 25.) sz. Ök. Határozattal elfogadott Településszerkezeti Tervének módosításáról
 
Göd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet és a 2013. január elsejétől érvényes OTÉK előírásai alapján, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a 9/B. § (2) bekezdés a) pontjában foglaltak figyelembevételével az alábbi döntést hozza:
 
Göd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
1. jóváhagyja „Göd Város Településszerkezeti Terv” című, TSZT-2016. jelű (M=1:10.000-es méretarányú), jelen határozat 1. számú mellékletét képező tervet;
2. a Településszerkezeti Terv szöveges munkarészét, a Településszerkezeti Terv Leírását a 2. számú melléklet szerint állapítja meg;
3. úgy dönt, hogy a településfejlesztési, településrendezési tevékenységek előkészítése során az 1. pontban megállapított Településszerkezeti Terv (1. számú melléklet) és az elválaszthatatlan részét képező Településszerkezeti Terv Leírásában (2. számú melléklet) foglaltak az elfogadásátkövető 30. napon lépnek hatályba;
4. e határozat hatályba lépésével egyidejűleg Göd Város Településszerkezeti Tervéről szóló 183/2008. (IX. 25.) sz. Ök. határozat érvényét veszti;
5. a területfelhasználás változásokat a 3. számú melléklet alapján fogadja el;
6. a település területi mérlegét a 4. számú melléklet szerint állapítja meg;
7. a Budapesti Agglomeráció területrendezési Tervéről szóló 2005. évi LXIV. törvény (BATrT) által megengedett, a módosított Településszerkezeti Terv szerinti, valamint a további fejlesztési lehetőségeket az 5. számú melléklet szerinti táblázat és számítás alapján fogadja el;
8. a 9/2007. (IV. 3.) ÖTM rendelet 1. melléklet szerint számított biológiai aktivitásérték meghatározását a 6. számú melléklet szerint tudomásul veszi.
 
Határidő: 2017. január 9.
Felelős: Markó József polgármester, Bertáné Tarjányi Judit főépítész

1.    számú melléklet: TSZT- 2016 Településszerkezeti Terv M=1:10000




2.    számú melléklet: A Településszerkezeti Terv Leírása
 
1.             A településrendezés célkitűzései
 
A településszerkezeti terv az a településrendezési terv, amely meghatározza a település alakításának, védelmének lehetőségeit és fejlesztési irányait, ennek megfelelően az egyes területrészek felhasználási módját, a település működéséhez szükséges infrastruktúra elemeinek a település szerkezetét meghatározó térbeli kialakítását és elrendezését, az országos és a térségi érdek, a szomszédos vagy más módon érdekelt többi település alapvető jogainak és rendezési terveinek figyelembevételével a környezet állapotának javítása vagy legalább szinten tartása mellett.
 
Kiemelt területként kell kezelni: az infrastrukturális hálózatok fejlesztését (út, közlekedés, közműhálózatok, szennyvíztisztítás, stb.), a környezetvédelmi szempontok érvényesítését, egyéb információs kapcsolatrendszerek, a kereskedelmi, szolgáltató gazdasági tevékenység folytatására alkalmas területek fejlesztését, illetve a lakóterület-fejlesztést.
Göd Város Településszerkezeti Tervének alapja az elfogadott településfejlesztési koncepció.
 
2.             A Településszerkezeti Terv hatálya
 
A Településszerkezeti Terv (továbbiakban: a Terv) hatálya Göd Város közigazgatási területére terjed ki.
 
3.             Igazgatási és belterületi határ
 
A Településszerkezeti Terv módosítás igazgatási határ változást nem irányoz elő.
A belterületi határ módosításával érintett területeket és azok rendeltetését a Terv határozza meg.
A belterületbe vonás feltételeként kell kezelni, hogy a belterületbe vonás legalább egy önálló területegységre terjedjen ki, mely lehet meglévő terület-felhasználási egység, vagy a településszerkezeti tervben meghatározott új terület-felhasználási egység is.
A lakóterületeket és a településközponti vegyes területeket kivéve a beépítésre szánt terület-felhasználások esetében a belterületbe vonás nem kötelező. A területek belterületbe vonása a konkrét fejlesztési és építési igények függvényében és időpontjában szakaszosan is végrehajtható.
 
4.             A Településszerkezeti Terv elemei
 
 
4.1.         A Településszerkezeti tervlap az alábbi kötelező településszerkezeti és területfelhasználási elemeket tartalmazza:
a)                    közigazgatási határ
b)                    belterületi határ,
c)                    beépítésre szánt és beépítésre nem szánt területek,
d)                    területfelhasználási egység határa,
e)                    területfelhasználási egység jele és beépítési sűrűsége,
f)                     a területfelhasználást befolyásoló védőtávolságok, védőterületek,
g)                    műemléki környezet határa,
h)                    helyi értékvédelmi terület határa,
i)                     helyi egyedi művi érték,
j)                     helyi jelentőségű természetvédelmi terület határa,
k)    gyorsforgalmi út, országos I. rendű főút, országos mellékút (települési főút)      gyűjtőút út nyomvonala,
l)                     közúti csomópont,
m)                  vasút nyomvonala,
n)                    kerékpárút nyomvonala,
o)             közművek jelentős, területfelhasználást befolyásoló, védőtávolságot igénylő létesítményeinek hálózatai.
 
4.2          A településszerkezeti tervlap az alábbi más jogszabály által elrendelt elemeket tartalmazza, amelyek betartása kötelező, de esetleges módosulásuk nem teszi szükségessé a településszerkezeti terv módosítását, mivel ezen elemeket nem a Képviselő-testület határozza meg:
a)       műemlék,
b)      régészeti lelőhely határa,
c)       országos ökológiai hálózat magterület övezetének határa,
d)      országos ökológiai hálózat ökológiai folyosó határa,
e)      országos ökológiai hálózat pufferterület határa
 
5.      Településszerkezet, területfelhasználás
A település közigazgatási területe a fejlesztés és építés szempontjából beépítésre szánt (beépült vagy a terv alapján távlatában beépülő) és beépítésre nem szánt területre tagozódik. A beépítésre szánt terület jellemzően, de nem kizárólag a meglévő és tervezett belterület. A beépítésre szánt területek a felhasználási igények szerint, ütemezetten belterületbe vonhatók. A beépítésre nem szánt terület jellemzően, de nem kizárólag a külterület.
Göd Város területe a Településszerkezeti Terven feltüntetetteknek megfelelően beépítésre szánt, illetve beépítésre nem szánt területre tagozódik.
A település igazgatási területének beépítésre szánt területei az építési használatuk általános jellege, valamint sajátos építési használatuk szerint az alábbi terület­felhasználási egységekre tagolódnak.
(L) Lakóterületek (falusias, kertvárosias, kisvárosias),
(Ü) Üdülőterületek (hétvégi házas, üdülőházas)
(V) Vegyes területek (településközpont vegyes terület, intézmény terület)
(G) Gazdasági területek (kereskedelmi, szolgáltató gazdasági terület, ipari gazdasági terület)
(K) Különleges terület (strand, temető, sportterület, sport-rekreációs, katasztrófavédelmi,           oktatási, egészségügyi, növénykert, szálló terület)
A beépítésre nem szánt területek az alábbi terület-felhasználási egységekre tagolódnak
(Kö) Közlekedési és közműterületek
(Z) Zöldterületek
(E) Erdőterületek
(M) Mezőgazdasági területek
(V) Vízgazdálkodási terület
(K) Különleges terület (bánya, burkolt közterület, sétány, zöldterület)
5.1     Beépítésre szánt területek
 
Lakóterületek
A település területére a kisvárosias, kertvárosias és falusias lakóterületi kialakítás a jellemző mind a beépítés módja, intenzitása, mind az épületek használati módja tekintetében.
Az alsógödi részen kis-és kertvárosias, a felsőgödi településrészen falusias beépítés jellemző. A két településrész közti egykori nyaralóterületek folyamatosan alakulnak át lakóterületté. A település nyugati részén falusias beépítésű terület, Bócsai újtelep helyezkedik el. Jelentős nagyságú falusias lakóterület Nevelek településrész. Kertvárosias jellegű beépítések találhatók Alsógödön közvetlenül a Duna-parton, illetve a gödi vasútállomástól nyugatra és Felsőgödtől délkeletre, a termálfürdő mögött.
A meglévő lakóterületek vonatkozásában az értékmegőrzést kell előirányozni. Ehhez alapvető a közterületek rehabilitációja (út- és járdaépítés, fasorok, közparkok, játszókertek, stb. kialakítása és fejlesztése).
A lakóterület-bővítés településszerkezeti tervben való megjelenése során figyelembe kell venni az infrastruktúra-fejlesztési lehetőségeket, a jelenlegi területhasználatot, a természeti adottságokat, a természeti értékeket és a várható környezeti terhelés mértékét. Településrendezési szempontból csak a település szerkezetéhez és jellegéhez igazodó bővítés engedhető meg.
A településszerkezeti tervben a fejlesztési területek kijelölésével fenti elv betartása fontos feladat.
 
Üdülőterületek
Üdülőházas üdülőterületi besorolású területek találhatóak a Duna mentén, a strand szomszédságában. A Nemeskéri-Kiss kúria területe szintén üdülőházas üdülőterület. Hétvégi házas üdülőterület szintén a Duna mellett található, a Településszerkezeti Terv jelölése szerint.
 
Vegyes területek
Településközpont vegyes és intézmény területi besorolást kaptak a település központi részén található intézményi területek. Ezek az oktatási, igazgatási, egészségügyi, művelődési, egyházi, kereskedelmi, szolgáltató és vendéglátó épületek: községháza, templom, iskola, stb.
A város sajátos, helyi karaktert is befolyásoló problémája a központ hiánya, a központképző intézmények térbeli szórtsága, mivel az intézmények szétszórt elhelyezkedése miatt egyik területet sem nevezhetjük valóságos, sok funkciót ellátó településközpontnak. Ennek ellenére Alsógöd és Felsőgöd területén is központnak nevezhető egy-egy terület. A Polgármesteri Hivataltól délre fekvő terület a Pesti út mentén és környezete Alsógöd kisebb központjának, a vasútállomás, az általános iskola és az óvodák, tehát az Ady Endre út környezete pedig Felsőgöd központjának tekinthető. A településszerkezeti terv is ezeknek a területeknek a bővítését javasolja.
A központok további alakulásának kell további lehetőséget biztosítani azzal, hogy ezek terjeszkedésére lehetőséget adunk a központi területeken úgy, hogy ezzel minőségi településközpont épüljön az egyre növekvő lakosság színvonalas ellátására alkalmas módon. Felsőgödön a Duna utca és az Ady Endre utca mentén a Latabár K. tértől a Teleki Pál utcáig terjedően egy-egy tömb, illetve sáv területe is településközponti vegyes övezetbe sorolt területként javasoltak, mivel a településnek ezeken a központi területein várható az üzleti, kereskedelmi funkció előtérbe kerülése is az igazgatási, oktatási funkciók bővítési szándéka mellett.
 
Gazdasági területek
Kereskedelmi, szolgáltató gazdasági területek a település keleti oldalán alakultak ki, valamint a sződi közigazgatási határ mentén.
Ipari-gazdasági terület a Nemeskéri Kúria mellett a volt TSz területén, illetve Bócsától délre alakult ki. Itt épült fel a település legnagyobb gazdasági beruházása, a Samsung gyár.
A településen lakóterületek között kizárólag környezetbarát és lehetőleg munkahelyteremtő területek tarthatók fenn.
A meglévő gazdasági területek fejlesztése környezet- és természetkímélő beruházások megvalósításával, korszerű technológiák és tevékenységek befogadásával lehetséges, amelyek hozzájárulnak a népesség helyben történő foglalkoztatásának növeléséhez.
Zöldfelületi eszközökkel biztosítani kell a gazdasági területek elszigetelését a lakóterületektől.
 
Különleges területek
·                strand terület                                (Kst)
·                     temető terület                          (Kt)
·                     sport terület                             (Ksp)
·                     sport-rekreációs területek                     (Ksr)
·                     katasztrófavédelmi terület                     (Kk)
·                     oktatási intézmények területe    (Ko)
·                     egészségügyi intézmények terület         (Keü)
·                     növénykert terület                                (Kn)
·                     szálló terület                            (Ksz)
 
A beépítésre szánt területek egyes terület-felhasználási egységei építési használatának (terhelhetőségének) megengedett felső határát, ill. jellemző mértékét az alábbi táblázat tartalmazza:
 
Terület-felhasználási egységek
Megengedett legnagyobb beépítési sűrűség[1]
Kisvárosias lakóterületek
1,5
Kertvárosias lakóterületek
0,6
Falusias lakóterület
0,5
Településközpont vegyes terület
1,2
Intézmény terület
1,2
Kereskedelmi, szolgáltató gazdasági terület
0,8
Ipari gazdasági terület
1,2
Üdülőházas üdülőterület
0,6                                                                                               
Hétvégi házas üdülőterület
0,2                                                                                              
Különleges strand terület
1,0
Különleges temető terület
0,2
Különleges sport terület                                          
0,3
Különleges sport-rekreációs terület
0,1            
Különleges katasztrófavédelmi terület
0,25
Különleges oktatási terület
1,2
Különleges egészségügyi terület
0,8            
Különleges növénykert terület
1,2           
Különleges szálló terület
0,5            
A beépítésre szánt területek felhasználása, ill. a belterületek bővítése csak ütemezetten, műszaki, környezeti és gazdasági szempontból szigorú feltételekhez kötötten, a fejlesz­tésben érdekeltek finanszírozásában valósíthatók meg.
 
5.2     Beépítésre nem szánt területek
 
Göd igazgatási területének beépítésre nem szánt területei használatuk általános, valamint sajátos jellege szerint az alábbi terület-felhasználási egységekre tagolódnak:
 
a)         Közlekedési terület
aa)     Közúti közlekedési terület övezete                        (KÖu)
ab)     Kötöttpályás közlekedési terület övezete               (KÖk)
b)        Zöldterület
ba)     Közpark övezete                                                  (Zkp)
bb)    Közkert övezete                                                   (Zkk)
c)         Erdőterületek
ca)     Védelmi erdőterület övezete                                 (Ev)
cb)     Gazdasági erdőterület övezete                               (Eg)
d)        Mezőgazdasági területek
da)     Általános mezőgazdasági terület övezete               (Má)
db)    Kertes mezőgazdasági terület övezete                    (Mk)
e)         Vízgazdálkodási terület                                                  (V)
f)         Természetközeli terület                                                  (Tk)
g)        Különleges beépítésre nem szánt terület
ga)     Bányaterület övezete                                            (Kb-B)
gb)     Burkolt, fásított közterület övezete                        (Kb-Kt)
gc)     Zöldterület                                                           (Kb-Z)
 
Közlekedési terület
Vasúti, meghatározó közúti közlekedési területek három helyen vágják át a települést észak-dél irányban. A belterületi részen halad át a 2-es számú főút és a Budapest–Vác vasútvonal. A külterület nyugati részén található az M2 autóút.
 
Zöldterületek
A település zöldfelületi hálózatának elemei: meglévő és már kijelölt zöldterületek, lakóterület fejlesztés tervezett zöldterületei. A településen belül a meglévő zöldterületek megőrzendők. A belterületi – közös használatú – zöldfelületek aránya a domináns kertes-családiházas települési arculatnak megfelelően – alacsony.
A belterületi zöldfelületi rendszer túlnyomó részét a magántelkek alkotják, melyeknek a települési mezoklíma alakításában meghatározó szerepük van. Ápoltságuk, funkció szerinti kialakításuk (díszkert, haszonkert) növényfaj összetételük rendkívül vegyes.
 
Erdőterületek
A település zöldfelületi hálózatának elemei a településen található fásítási rendszer, a települést körülvevő fásítás, erdősávok.
Göd legértékesebb erdőterületei a város nyugati szélén a Duna partján találhatók, mint az eredeti természeti állapotot részben őrző, megmaradt galéria erdők.
Az erdőterületek nagyobb része pedig a várost keletről szegélyező mezőgazdasági zónába ékelődő, a gyengébb talajadottság miatt mezőgazdasági művelésre kevésbé alkalmas területeken jött létre.
Egyes szakaszokon erdősávok kísérik a kisvízfolyásokat is.
Védelmi rendeltetésű erdőterületek az Országos Erdőállomány Adattár szerint nyilvántartott erdőterületek.
 
Mezőgazdasági területek
A mezőgazdasági területek a külterület keleti felén találhatók. Az M2 autóút területén, lakóterületi beépítés helyén és a belterület növekedése során területük jelentősen csökkent. A még meglévő mezőgazdasági területeken elsősorban szántóföldi művelést folytatnak.
Göd mezőgazdasági területeinek általános tulajdonsága a termőföldek gyenge minősége miatt az alacsony haszontermelő képesség. A mezőgazdasági területeken jellemzően gabonafélék és takarmánynövények termesztése történik.
Göd területén az állattartás szerepe az elmúlt évtizedben jelentősen visszaszorult, lényegében megszűnt.
 
Vízgazdálkodási területek
A vízgazdálkodási területek közé tartozik a Duna medre és az Ilka-patak területe. A vízgazdálkodási területek lehatárolása a meglévő állapot szerinti.
 
6.       Közművesítés
Közművesítési teendők, melyek a további fejlesztéseknél is iránymutatóak, illetve amelyek betartása szükséges. 
·         A belterületen, illetve a beépítésre szánt területen már csak a teljes közműellátás biztosításával adható építési engedély az új övezeti besorolású területeken is. A teljes közműellátáshoz a már beépített, a beépítésre szánt területen a vízellátást (ivóvíz és tűzi-víz ellátást), a közcsatornás szennyvízelvezetést, a felszíni vízrendezést, a villamos-energia ellátást és a földgázellátást, valamint a vezetékes hírközlést kell biztosítani.  
·         A külterületen, a beépítésre nem szánt területen, a mezőgazdasági övezetekben is elsődlegesen csak a belterületi közműhálózathoz csatlakozóan teljes közműellátással engedélyezhető területfejlesztés. A központi belterülettől, illetve a közművesített területektől távolabbra eső területen építési engedély a szabályozási előírásokban a közművekre vonatkozó előírások teljesítése esetén adható.
·         A cél, hogy a település teljes közigazgatási területén biztosítható legyen a környezetvédelmi igényeket kielégítő közműellátás lehetősége és építést engedélyezni nagyobb távlatban már csak a környezet védelmét fokozottabban biztosító közműellátással lehessen.
·         A település Duna-parti adottságából eredően néhány Dunába torkolló patak, vízfolyások, árkok, kialakult tavak találhatók a településen, ezért a vízgazdálkodási területként jelzett (patak, árkok, vízjárta terület, stb.) területet mindaddig vízgazdálkodási területként kell kezelni, amíg annak felülvizsgálata meg nem történik. A funkcióját megváltoztatni csak vízjogi létesítési engedély birtokában lehet. Amíg a terület vízgazdálkodási területként lejegyzett, addig sem út, sem közmű nem helyezhető el benne.
·         A település hatályos településrendezési tervében rögzítésre került a kül-, és belterület távlati hasznosítási lehetősége. Kijelölésre kerültek a távlati – funkcióváltással - falusias, kertvárosias, kisvárosias lakóterületi, üdülőházas, településközpont vegyes, kereskedelmi – ipari - gazdasági, egyéb sport, szabadidő stb. fejlesztésre figyelembe vehető területek. A fejlesztési területek közműellátása mellett a már beépített területeken jelentkező igénynövekedésből eredő többletigény kielégítésével is kell számolni.

7.       Természetvédelem
 
Göd területén nemzetközi Natura 2000 védelem alatt áll a város területéhez tartozó Duna meder, valamint a Gödi sziget és a mellette lévő holtág.
 
A város közigazgatási területén Göd 02 hrsz.-ú és a Göd 03 hrsz-ú ingatlanok részét képezik az európai közösségi jelentőségű természetvédelmi rendeltetésű területekről szóló 275/2004. (X. 8.) Korm. rendelet és az európai közösségi jelentőségű természetvédelmi rendeltetésű területekkel érintett földrészletekről szóló 14/2010. (V. 11.) KvVM rendelet által meghatározott HUDI20034 jelű Duna és ártere nevű jóváhagyott kiemelt jelentőségű természetmégőrzési területnek.
 
A Göd 0109 hrsz.-ú ingatlan az európai közösségi jelentőségű természetvédelmi rendeltetésű területekről szóló 275/2004. (X. 8.) Korm. rendelet és az európai közösségi jelentőségű természetvédelmi rendeltetésű területekkel érintett földrészletekről szóló 14/2010. (V. 11.) KvVM rendelet alapján a HUDI20023 jelű Gödöllői-dombság peremhegyei nevű kiemelt jelentőségű természetmegőrzési terület része.
 
A Nevelek településrészhez közel eső Göd város közigazgatási területéhez tartozó egyes ingatlanok az európai közösségi jelentőségű természetvédelmi rendeltetésű területekről szóló 275/2004. (X. 8.) Korm. rendelet és az európai közösségi jelentőségű természetvédelmi rendeltetésű területekkel érintett földrészletekről szóló 14/2010. (V. 11.) KvVM rendelet alapján részét képezik a HUDI20014 jelű Debegió-hegy nevű jóváhagyott kiemelt jelentőségű természetmegőrzési területnek.
 
Természetvédelem alatt áll a Gödi sziget füzes- nyáras galéria erdeje.
Természetvédelem alatt áll a kékperjés láprét a település északi határánál. A védett terület átnyúlik Sződliget területére is. A két település területére eső védett területet a Sződrákosi patak két területrészre bontja, melyből a keleti kékperjés rész Göd területén, a tőzegtavak Sződliget területén vannak.
Ex lege védett lápok találhatók a golfpálya területén, illetve mellette. Védett területként lehatárolt a golfpálya melletti teniszteleptől délre lévő kis tó és környezete.
Védett vegyes fafaj-összetételű hársas, vadgesztenyés fasor díszlik a régi 2. út, a mai út mellett.
Védett szürke nyárfák veszik körül a Duna parton lévő Feneketlen tavat.
 
Göd helyi védettségű természetvédelmi területei:
·        Göd 03 hrsz-ú ingatlan (Gödi-sziget területe) a Duna-Ipoly Nemzeti Park létesítéséről szóló 34/1997. (XI. 20.) KTM rendelet a Duna-Ipoly Nemzeti Park részeként országos jelentőségű védett természeti terület.
  • Göd-felsői Kékperjés láprét (22,3 ha): 05/1-10, 05/14, 05/17-21, 05/24-28, 05/31 hrsz.
  • Göd Láprét 6607/2 és 6324/2 hrsz.
  • Göd homokpusztagyep 025/6-7 hrsz.
  • Göd-felsői Kékduna sporttelep (3,3 ha): 3658 hrsz.
  • Göd, Nemeskéri Park Kiserdő (13,3 ha): 1934 hrsz.
  • Göd, ezüst juhar fa: 652 hrsz.
  • Gödi ELTE Botanikus kert: 357 hrsz.
  • Gödi védett fasorok:
·      Pesti út Kossuth utcától a Szent István utcáig (idős hárs és vadgesztenye –Aesculus h.- fák)
·      A Feneketlen-tavat körbe ölelő szürkenyár –Populus x - fasor (353 hrsz.)
·      A Csapatpihenő Duna-parti kerítése mellett húzódó platán -Platanus o.- fasor (352/3 hrsz.)
 

8.       Örökségvédelem
 
8.1     Régészeti lelőhelyek jegyzéke
 
 
A
B
C
D
E
1
AZONOSÍTÓ
NÉV
LELŐHELY-SZÁM
HELYRAJZI SZÁM
MEGJEGYZÉS (VÉDELEM)
2
10142
Juhász-halom (Lyukas-halom)
9
0109, 021/12, 021/5
3
10230
Malomárok
11
936, 937, 938, 939, 940, 02/25, 02/26, 03, 02/24
4
10351
Alba-kert
1
2687, 2769/13, 2769/14, 2769/46, 2770/1, 2770/2, 2771, 2776, 2777, 2778, 2779, 2780, 2781, 2782, 2783, 2785, 2788, 2789, 2790, 2791, 2792, 2793, 2800, 2808, 2809, 2810, 2811, 2838, 2839, 2840, 2844, 2845, 2846, 2847, 2848, 2849, 2850, 2851, 2852, 2853, 2854, 2855, 2856, 2857, 2858, 2859, 2860, 2861, 2862, 2863, 2864, 2865, 2866, 2867, 2868, 2869, 2870, 2871, 2872, 2873, 2874, 2875, 2876, 2877, 2878, 2879, 2880, 2881, 2882, 2883, 2884, 2885, 2886, 2887, 2888, 2889, 2890, 2891, 2892, 2893, 2894, 2895, 2896, 2897, 2898, 2899, 2900, 2901, 2902, 2903, 2904, 2905, 2906, 2907, 2908, 2909, 2911, 2912/1, 2912/2, 2912/3, 2912/4, 2912/5, 2912/6, 2912/7, 2912/8, 2913, 2914, 2915, 2916, 2917, 2918, 2919, 2920, 2921, 2922, 2923, 2924, 2925, 2926, 2927, 2928, 2929, 2930, 2931, 2932, 2933, 2934, 2935, 2936, 2937, 2938, 2939, 2940, 2941, 2942, 2943, 2944, 2945, 2946, 2947, 2948, 2949, 2950, 2951, 2952, 2953, 2954, 2955, 2956, 2957, 2958, 2959, 2960, 2961, 2962, 2963, 2964, 2965, 2966, 2967, 2968, 2969, 2970, 2971, 2972, 2973, 2974, 2975, 2976, 2977, 2978, 2979, 2980, 2981, 2982, 2983, 2984, 2985,2986, 2987, 2988, 2989, 2990, 2991, 2992 2993, 2994, 2995, 2996, 2997, 2998, 2999, 3000, 3001, 3002, 3003, 3004, 3005, 3006, 3007, 3008, 3009, 3010, 3011, 3012, 3013, 3014, 3015, 3016, 3017, 3018, 3019, 3030, 3031/1, 3031/2, 3032, 3033, 3034, 3035, 3036, 3037, 3038, 3039, 3040, 3041, 3042, 3043, 3044/1, 3044/2, 3044/3, 3045, 3046, 3047, 3048, 3049, 3050, 3051, 3052, 3053, 3054, 3055/1, 3055/2, ,056, 3079/5
5
10352
Duna-part
2
173, 174, 175, 176, 177, 178/1, 178/2, 180/2, 2738, 2739, 2740, 2746, 2747, 2748, 2749, 2750, 2751, 2752, 2753, 2754, 2755, 2756, 2757, 2758, 2759, 2760, 2761, 2762, 2763, 2764,2772, 2765, 2766, 2767, 2768, 2769/3, 2769/4, 2769/16, 2769/17, 2769/18, 2771, 2772, 2775/7
6
10353
Pesti út 164.
3
2462, 2482, 2483, 2484, 2485, 2486, 2487, 2488, 2489, 2493, 2494, 2495, 2496, 2497, 2498, 2499, 2500, 2501, 2505, 2506
7
10354
Dózsa György utca 67.
4
2268, 2441, 2442, 2443, 2444, 2445, 2446, 2447, 2448, 2449, 2450, 2451, 2452, 2453, 2454, 2455, 2456, 2458, 2459, 2460
8
10355
Gödpuszta
5
1195, 1196, 1197, 1198, 1199, 1200, 1203/6, 1203/7, 1203/8, 1203/9, 1203/10, 1204, 1205, 1206, 1207, 1208, 1209, 1210, 1211
9
10356
Bócsaújtelep (Ilkamajor)
6
039/38, 039/39, 039/40, 039/41, 039/42, 039/43, 039/44, 039/45, 039/46, 039/47, 039/48, 039/49, 039/50, 039/51, 039/52, 039/66, 039/67, 039/68, 039/69, 039/70, 039/71, 039/72, 039/73, 039/74, 039/75, 039/76, 039/77, 039/78, 039/79, 039/80, 039/81, 039/82, 039/83, 039/84, 039/85, 046, 047/10, 6401, 6408, 6422, 6424, 039/101, 039/102, 039/103, 039/104, 039/105, 039/106, 039/107, 039/108, 6407/2, 6409, 6410, 6411, 6412, 6413/2, 6414, 6415, 6423, 6424, 6426, 6428, 6508, 6510, 6511, 6512, 6513, 6514, 6515, 6901
kiemelten védett 30/2005. (XII. 7.) NKÖM, 44/2013. (VIII. 9.) BM
10
84359
Bócsaújtelep (Ilkamajor) védőövezete
6
6401, 6408, 6422, 6511, 039/101, 039/102, 039/104, 039/105, 039/106, 039/107, 039/108, 039/38, 039/39, 039/40, 039/41, 039/42, 039/43, 039/51, 039/52, 039/66, 039/75, 039/83, 039/84, 046, 039/108, 039/100, 039/103
védőövezet 44/2013. (VIII. 9.) BM
11
10357
Öregfutó-tábla
7
013/8, 013/9, 013/10, 013/11, 013/16, 013/17, 013/18, 013/19, 013/20, 013/21, 013/22, 5151, 5154, 5155, 5156, 5157, 5158, 5159, 5160, 5161, 5162, 5163, 5166
12
10358
Bajcsy-Zsilinszky utca 19.
8
126, 127, 128/1, 128/2, 134/1, 134/2, 2688, 2694, 2695, 2696, 2697, 2698, 2699, 2700, 2701, 2702, 2712, 2713, 2714, 2715, 2717, 2718, 2719, 2723, 2724, 2725
13
10359
Öregfutó-tábla
9
013/25, 013/26, 013/27
14
10360
Öregfutó-tábla
10
013/31, 013/32, 013/33
15
10361
Öregfutó-tábla
11
013/41, 013/42, 013/43, 013/44, 013/46, 013/47, 013/48, 013/49, 013/50, 013/54, 013/55, 013/56, 013/58
16
10362
Pulyka-házi-dűlő
12
6609, 6610
17
10363
Ilkamajor
13
6422, 6431, 6432, 6433/1, 6433/2, 6434/1, 6434/2, 6435, 6436, 6437/1, 6437/2, 6438/1, 6438/2, 6442, 6462/1, 6462/2, 6475/1, 6476, 6478, 6501
18
10364
Csomádi-rét
14
078/20, 078/21, 078/3, 078/14,078/15, 078/7, 078/19, 078/17, 078/16, 078/18, 078/8, 078/55, 078/22, 078/23
19
10365
Csomádi-rét
15
078/10, 3827, 3828, 3829, 3830, 3831, 3832, 3833, 3834, 3838, 3841, 3842, 3843, 3844, 3845, 3846, 3847, 3848, 3849, 3850, 3851
20
10366
Belterület (Pusztatemplom)
16
2092/6, 4384, 4697, 4698, 4707, 4712, 4713, 4714, 4715/1, 4715/2, 4715/3, 4717, 4718, 4720, 4721/1, 4721/2, 4722, 4723, 4724/1, 4724/2, 4725, 4726, 4727, 4732/3, 4750/5, 4750/6, 4750/7, 4750/9, 4750/10, 4750/11, 4751,4752, 4753, 4754, 4755, 4756, 4757, 4759, 4760, 4761, 4763, 4764, 4765, 4766, 4767, 4768, 4773, 4774, 4775, 4776, 4777, 4778, 4779, 4780, 4781, 4782, 4783, 4784, 4785, 4786, 4787, 4788/1, 4788/2, 4789, 4790, 4791, 4792, 4793, 4794, 4795, 4796, 4797, 4798, 4799, 4800, 4801, 4802, 4803, 4804, 4805, 4806,4807, 4808, 4809, 4810, 4811, 4812, 4813, 4814, 4815/1, 4815/2, 4816/1, 4816/2, 4816/4, 4818, 4819, 4821/1, 4821/2, 4822, 4823/1, 4823/2, 4824, 4825, 4826, 4827, 4828, 4829, 4830, 4832, 4837, 4838/1, 4838/2, 4838/3, 4839, 4843, 4844, 4845, 4846, 4847/1, 4847/2, 4848, 4849, 4850, 4851, 4852, 4853, 4854, 4855, 4856/1, 4856/2, 4856/3, 4857, 4858, 4859, 4860, 4861, 4862, 4863, 4864, 4865, 4866, 4867/1, 4867/2, 4868, 4869, 4870, 4871,, 4873, 4874, 4875, 4876/1, 4876/2, 4877/1, 4877/2, 4877/3, 6011, 6023, 6024, 6025, 6026, 6027, 6028, 6029, 6030, 6031, 6032, 6033, 6034, 6046, 6050/1, 6050/2, 6051, 6052, 6053, 6054, 6055, 6056, 6057, 6058/1, 6058/2, 6061, 6062, 6063, 6064, 6065, 6066/1, 6066/2, 6067,6068, 6069, 6070, 6071, 6072, 6073, 6074, 6075, 6076, 6077, 6078, 6079/1, 6079/2, 6080, 6081, 6082, 6083, 6084, 6085, 6227, 6228
21
10367
Várdomb
17
4750/10, 4750/11, 4752, 4750/7
kiemelten védett 59108/1991. MKM
22
10368
Könyök-utca 20., 22.
 
3976, 3977, 3979, 3980, 3981, 3986, 3987, 3988
23
10369
Kisfaludy utca 13.
19
4362, 4374/2, 4375, 4376, 4377, 4395, 4415, 4416, 4437, 4438/2, 4439
24
11709
Nevelek-dűlő
23
06/4, 06/9, 07/1, 3395/8, 3605/242, 0228/63, 3498, 3605/249, 3605/51
25
11710
Nevelek-dűlő
24
06/4, 06/9, 06/10, 07/1, 07/2, 07/3, 3605/253, 3605/265, 3605/252, 3605/41, 3605/266, 3605/279, 3605/278
 
 
 
 
 
 

8.2.    Limes
 
Település
Hrsz.
Göd
039/83
Göd
6408
Göd
039/50
Göd
039/51
Göd
039/103
Göd
6422
Göd
039/80
Göd
039/81
Göd
039/104
Göd
039/102
Göd
039/82
Göd
039/69
Göd
039/101
Göd
6423
Göd
6411
Göd
039/84
Göd
6413/2
Göd
6412
Göd
039/107
Göd
6415
Göd
039/43
Göd
039/76
Göd
039/38
Göd
039/39
Göd
039/40
Göd
039/41
Göd
6514
Göd
039/42
Göd
6401
Göd
6511
Göd
6410
Göd
6409
Göd
039/49
Göd
6515
Göd
6513
Göd
039/48
Göd
6512
Göd
039/44
Göd
039/73
Göd
039/74
Göd
039/79
Göd
039/72
Göd
039/78
Göd
039/77
Göd
6414
Göd
039/105
Göd
039/70
Göd
039/47
Göd
039/71
Göd
039/106
Göd
039/46
Göd
039/75
Göd
039/45
Göd
039/67
Göd
039/68


8.3       Műemlék, műemléki környezet jegyzéke
 
 
A
B
1
1827/28
műemléki környezet 7352 [13266] Nemeskéri-Kiss Miklós Kúria műemléki környezete
2
1827/47
műemléki környezet 7352 [13266] Nemeskéri-Kiss Miklós Kúria műemléki környezete
3
1827/80
műemléki környezet 7352 [13266] Nemeskéri-Kiss Miklós Kúria műemléki környezete
4
1827/81
műemléki környezet 7352 [13266] Nemeskéri-Kiss Miklós Kúria műemléki környezete
5
1827/94
műemlék III. 7352 [7045] Nemeskéri-Kiss Miklós Kúria; II. 7352 [14877] Nemeskéri-Kiss Miklós Kúria kertje
6
1827/95
műemléki környezet 7352 [13266] Nemeskéri-Kiss Miklós Kúria műemléki környezete
 
  
 
1.             1. számú módosítás
1/a. sz. Erdőterület területfelhasználás módosítása kertvárosias lakóterületre (0,18 ha), valamint különleges beépítésre nem szánt zöldterületre (0,01 ha)
(Érintett terület: 2769/3 hrsz.) – 0,19 ha
1/b. sz. Vízgazdálkodási terület területfelhasználás módosítása erdőterületre (Érintett terület: 3057 hrsz. terület) – 1,98 ha
 
2.             3. számú módosítás
Erdőterület területfelhasználás módosítása kereskedelmi, szolgáltató gazdasági területre (Érintett területek: 050/1-2, 7001-7008 hrsz. területek egy része) – 0,61 ha
3.             5. számú módosítás
Beépítésre szánt különleges bányaterületek területfelhasználásának módosítása beépítésre nem szánt különleges bányaterületre – 62,56 ha
5.1. sz. (Érintett területek: 0110/2-4 hrsz. terület)
5.2. sz. (Érintett területek: 0108/1-4 és 0108/15-16 hrsz. terület)
5.3. sz. (Érintett területek: 089/8-20 hrsz. terület)
 
4.             10. számú módosítás
10.1. A Pesti út, a Duna út és az Ady Endre utca mentén lévő központi vegyes területek területfelhasználásának módosítása településközpont vegyes területre
(Érintett területek: 1, 4-5, 7, 8/2-3, 9-12, 15, 16/2, 17/1-2, 18-20, 109, 118/1, 119-120, 123, 124/1, 198/1-2, 204-205, 207, 215-216, 299/2, 300-301, 303/1-2, 305/3-4, 331, 333, 344, 396-397, 400, 402-403, 406-407,503-504, 2118-2120, 2122-2123, 2137, 2138/2, 2140, 2141/1, 2159, 2163, 2166/1, 2177, 2178/2, 2208-2213, 2214/1, 2215-2217, 2221-2222, 2672-2673, 2685, 2690/3, 2690/5-6, 2690/8-9, 2691/1, 4384-4386, 4387/1-2, 4388-4394, 4390, 4397-4404, 4598-4603, 4681, 4684, 4686-4687, 4703-4705, 4708/1, 4709, 4712-4714, 4715/1-2, 4871, 4873-4875, 5599-5605, 5611-5616, 5618, 5620-5622, 5624-5633, 5634/1-2, 5635, 5638/1, 5639-5640, 5883, 5884/1-2, 6005-6010, 6012-6015, 6016/2, 6017/1-2, 6018, 6019/1-2, 6020, 6021/1-2, 6022-6024 hrsz.) – 16,03 ha
10.2. Központi vegyes terület területfelhasználásának módosítása Különleges beépítésre nem szánt burkolt közterület sétány területre (Érintett terület: 5638/2 hrsz.) – 0,12 ha
 
5.             11. számú módosítás
          11.1. Védelmi rendeltetésű erdőterület területfelhasználás módosítása intézmény területre (1,55 ha), valamint különleges beépítésre szánt zöldterületre (0,09 ha)
(Érintett terület: 6322/6 hrsz. terület egy része) - 1,64 ha
          11.2. Védelmi rendeltetésű erdőterület területfelhasználás módosítása természetközeli területre (Érintett terület: 6322/6 hrsz. terület egy része) – 0,75 ha
 
6.             12. számú módosítás
          Kereskedelmi, szolgáltató gazdasági terület területfelhasználásának módosítása vegyes intézmény területre
          (Érintett területek: 039/54 hrsz. terület egy része, 039/55-64 hrsz., 039/65 hrsz. terület egy része, 039/87 hrsz. terület egy része, 039/88-96 hrsz., 039/97 hrsz. terület egy része, 039/121-132 hrsz., 039/133 hrsz. terület egy része, 039/161 hrsz. terület egy része, 039/162-172 hrsz.) – 11,58 ha
 
7.             13. számú módosítás
13.1. Zöldterület területfelhasználásának módosítása vegyes intézmény területre (0,16 ha), valamint különleges beépítésre nem szánt zöldterületre (0,01 ha)  
(Érintett területek: 5637/1-2 hrsz.) – 0,17 ha
13.2. Zöldterület területfelhasználásának módosítása különleges beépítésre nem szánt burkolt, fásított közterület, sétány területre (Érintett területek: 5637/1-2 hrsz.) – 0,57 ha
 
8.             14. számú módosítás
Hétvégi házas üdülőterület területfelhasználásának módosítása üdülőházas üdülőterületre (Érintett terület: 3255/2 hrsz.) – 1,84 ha
 
9.             15. számú módosítás
Zöldterület-közpark területfelhasználás egy részének módosítása különleges sport területre (Érintett terület: 525 hrsz.) – 0,42 ha
 
10.         16. számú módosítás
          16.1. Kertvárosias lakóterületek módosítása településközpont vegyes területre – 18,74 ha
          (Érintett területek: 23/1, 25-26, 29-33, 30-37, 39-40, 71, 74, 76-78, 80-93, 94/1, 95, 96/1-2, 97-103, 140/2, 505, 508-509, 513-514, 517-519, 523, 725-728, 732-733, 738/1-2, 739/1-2, 743-744, 748-750, 754-755, 757-758, 763, 764/3, 950-952, 955-956 959-962, 971-973, 976-977, 982/1-2, 986/2, 987-989, 998-1000, 2475-2476, 2480, 2482, 2484-2489, 2490/1, 2544, 2546/1, 2549, 2552, 2554, 2570, 2572, 2574, 2577, 2594, 2596, 2598, 2600, 2608, 2609/1, 2615, 2618, 2620, 2622-2623, 2630-2631, 2633, 2636, 2638, 2641-2642, 2646-2647, 2654, 2657, 2659, 2669-2670, 3331-3332, 3336-3337, 3340-3341, 3343, 3345-3346, 3351/2, 3354, 3559-3566, 3604-3606, 3608-3612, 3699-3700, 3824/1-5, 3863/1, 3866/1, 3867/1-7, 3868-3881, 4613-4616, 4626-4629, 4639-4641, 4643-4644, 4661, 4663-4667, 4668/2, 4669, 4728-4731 hrsz.)
          16.2. Központi vegyes terület területfelhasználás módosítása kertvárosias lakóterületre (Érintett területek: 2-3, 6, 8/1, 13-14, 16/1, 21/1-2, 110-111, 118/2, 118/4, 124/2, 208, 214, 217-218, 304, 305/2, 332, 345, 346/1-2, 347, 392-393, 502, 2114-2117, 2138/1, 2141/2, 2142, 2157-2158, 2160, 2164-2165, 2166/2, 2178/1, 2207, 2214/2, 2683-2684, 2691/2, 4685, 4708/2 hrsz.)3,38 ha
16.3. Településközpont vegyes terület területfelhasználás módosítása intézmény területre (Érintett területek: 387, 2838, 3323, 3328/1-8 hrsz.) – 0,32 ha
16.4. Kisvárosias lakóterület területfelhasználás módosítása településközpont vegyes területre (Érintett földrészletek: 4732/6, 4732/11, 4732/13-15 hrsz.) – 0,55 ha
          16.5. Kisvárosias lakóterület területfelhasználás módosítása kertvárosias lakóterületre (Érintett földrészletek: 4732/10, 4732/16 hrsz.) – 0,13 ha
 
11.         17. számú módosítás
17.1. Általános mezőgazdasági terület területfelhasználás módosítása védelmi rendeltetésű erdőterületre (Érintett terület: 0312 hrsz.)0,93 ha
17.2. Általános mezőgazdasági terület területfelhasználás módosítása védelmi rendeltetésű erdőterületre (Érintett terület: 0286 hrsz.)2,15 ha
17.3. Védelmi rendeltetésű erdőterület területfelhasználás módosítása általános mezőgazdasági területre (Érintett területek: 0342-0343 hrsz.)1,54 ha
 
12.         18. számú módosítás
18.1.      Kisvárosias lakóterület területfelhasználás módosítása kereskedelmi, szolgáltató gazdasági területre (Érintett területek:9065-9079, 9081-9099, 9101-9103, 9105-9114, 9218-9247 hrsz.) - 5,29 ha
18.2.      Kertvárosias lakóterület területfelhasználás módosítása kereskedelmi, szolgáltató gazdasági területre (Érintett területek:9015-9022, 9024-9033, 9035-9050, 9051 hrsz. terület egy része, 9116-9130, 9132-9142, 9144-9172, 9174-9216, 9262-9273, 9275 hrsz. terület egy része, 9276-9286, 9287 hrsz. terület egy része) – 12,81 ha
18.3.      Településközpont vegyes terület területfelhasználás módosítása kereskedelmi, szolgáltató gazdasági területre (Érintett területek: 9012-9014, 9131, 9160 hrsz.) – 1,99 ha
18.4.      Zöldterület területfelhasználás módosítása kereskedelmi, szolgáltató gazdasági területre (Érintett területek: 9023, 9034, 9104, 9261 hrsz.) – 0,85 ha
18.5.      Településközpont vegyes terület területfelhasználás módosítása kereskedelmi, szolgáltató gazdasági területre (Érintett területek: 0239-0243, 0245 hrsz.) – 4,02 ha
18.6.      Kertvárosias lakóterület területfelhasználás módosítása természetközeli területre (Érintett területek: 9052 hrsz. egy része, 9053, 9054 hrsz. egy része, 9252-9255, 9256-9257 hrsz. egy része, 9275 hrsz. egy része, 9289-9292 hrsz. egy része ) – 0,95 ha
18.7.      Zöldterület területfelhasználás módosítása közlekedési területre (Érintett terület: 9260 hrsz.) – 0,81 ha
18.8.      Kisvárosias lakóterület területfelhasználás módosítása természetközeli területre (Érintett területek:9010 hrsz. egy része) – 0,27 ha
18.9.      Kisvárosias lakóterület területfelhasználás módosítása zöldterületre (Érintett területek:9010 hrsz. egy része) – 0,20 ha
18.10.    Kertvárosias lakóterület területfelhasználás módosítása zöldterületre (Érintett területek:9054, 9055 hrsz. egy része, 9056-9061, 9256 hrsz. egy része, 9257-9258 hrsz.) – 0,62 ha
 
13.         19. számú módosítás
19.1. Általános mezőgazdasági terület területfelhasználás módosítása védelmi rendeltetésű erdőterületre (Érintett terület:0211 hrsz. földrészlet egy része) – 16,81 ha
19.2. Kereskedelmi, szolgáltató gazdasági terület területfelhasználás módosítása védelmi rendeltetésű erdőterületre (Érintett terület:0211 hrsz. földrészlet egy része) – 3,32 ha
19.3. Általános mezőgazdasági terület területfelhasználás módosítása kereskedelmi, szolgáltató gazdasági területre (Érintett terület:0211 hrsz. földrészlet egy része) – 4,56 ha
19.4. Védelmi rendeltetésű erdőterület területfelhasználás módosítása kereskedelmi, szolgáltató gazdasági területre (Érintett terület:0211 hrsz. földrészlet egy része) – 12,65 ha
19.5. Védelmi rendeltetésű erdőterület területfelhasználás módosítása ipari gazdasági területre (Érintett terület:0211 hrsz. földrészlet egy része) – 2,33 ha
 
14.         20. számú módosítás
20.1. Általános mezőgazdasági terület területfelhasználás módosítása kertvárosias lakóterületre (0,41 ha), valamint különleges beépítésre szánt zöldterületre (0,02 ha)
(Érintett területek:013/7 és 013/18 hrsz. földrészletek egy része) – 0,43 ha
20.2. Kertvárosias lakóterület területfelhasználás módosítása általános mezőgazdasági területre (Érintett területek:013/8 hrsz. földrészlet egy része) – 0,15 ha
 
15.         21. számú módosítás
21.1. Védelmi rendeltetésű erdőterület területfelhasználás módosítása általános mezőgazdasági területre (Érintett területek:013/17-013/22 hrsz. földrészletek egy része, 013/23 hrsz.) – 1,03 ha
21.2. Védelmi rendeltetésű erdőterület területfelhasználás módosítása általános mezőgazdasági területre (Érintett területek: 013/12-15 hrsz.) – 1,69 ha
 
16.         22. számú módosítás
22.1. Védelmi rendeltetésű erdőterület területfelhasználás módosítása különleges temető területre (Érintett területek: 1829/3 hrsz. terület egy része) – 0,30 ha
22.2. Településközpont vegyes területfelhasználás módosítása védelmi rendeltetésű erdőterületre (Érintett területek:8151/8-13 hrsz. területek egy része) – 0,36 ha
 
17.         23. számú módosítás
          Általános mezőgazdasági terület területfelhasználás módosítása gazdasági rendeltetésű erdőterületre (Érintett területek: 099/23 hrsz.) – 2,93 ha
 
18.         24. számú módosítás
Általános mezőgazdasági terület területfelhasználás módosítása gazdasági rendeltetésű erdőterületre (Érintett területek:0110/2-3 hrsz. területek egy része) – 1,87 ha
 
19.         25. számú módosítás
          Általános mezőgazdasági terület területfelhasználás módosítása védelmi rendeltetésű erdőterületre (Érintett területek:0109 hrsz. terület egy része) – 0,79 ha
 
20.         26. számú módosítás
Általános mezőgazdasági terület területfelhasználás módosítása védelmi rendeltetésű erdőterületre (Érintett területek: 097 hrsz.) – 1,15 ha
 
21.         27. számú módosítás
Vízgazdálkodási terület területfelhasználás módosítása védelmi rendeltetésű erdőterületre (Érintett területek:3057 hrsz. egy része) – 7,66 ha
 
22.         28. számú módosítás
Településközpont vegyes terület területfelhasználás módosítása intézmény területre (Érintett területek: 2172 hrsz.) – 0,40 ha
 
23.         29. számú módosítás
Központi vegyes területfelhasználás módosítása különleges oktatási területre (Érintett területek: 5619 hrsz.) – 0,13 ha
 
24.         30. számú módosítás
          30.1. Kertes mezőgazdasági terület területfelhasználás módosítása vízgazdálkodási területre (Érintett területek: 06/11, 06/14, 06/16, 06/20 hrsz. területek és 08 hrsz. terület egy része) – 1,14 ha
          30.2. Általános mezőgazdasági terület területfelhasználás módosítása vízgazdálkodási területre (Érintett terület: 08 hrsz. terület egy része) – 0,89 ha
 
25.         31. számú módosítás
          Zöldterület területfelhasználás módosítása kertvárosias lakóterületre (0,06 ha), valamint különleges beépítésre szánt zöldterületre (0,01 ha) (Érintett területek: 783 hrsz. terület egy része) – 0,07 ha
 
26.         32. számú módosítás
          Közlekedési terület területfelhasználás módosítása intézmény területre (Érintett területek: 2075 hrsz. terület egy része) – 0,04 ha
 
27.         33. számú módosítás
          33.1.      Kertvárosias lakóterület területfelhasználás módosítása védelmi rendeltetésű erdőterületre (Érintett terület: 0293 hrsz. terület egy része) – 0,52 ha
          33.2.      Településközpont vegyes terület területfelhasználás módosítása védelmi rendeltetésű erdőterületre (Érintett terület: 0293 hrsz. terület egy része) – 0,04 ha
          33.3.      Közlekedési terület területfelhasználás módosítása védelmi rendeltetésű erdőterületre (Érintett terület: 0293 hrsz. terület egy része) – 0,23 ha
 
  
  
 

Közigazgatási terület
2420,52 ha
Területfelhasználási egység
Terület nagyság
jelenleg (ha)
Terület nagyság
tervben javasolt (ha)
Változás
Beépítésre szánt területek
1021,79
976,80
-44,99
Kisvárosias lakóterület
12,76
6,32
-6,44
Kertvárosias lakóterület
505,93
476,30
-29,63
Falusias lakóterület
76,48
76,48
-
Településközpont vegyes terület
38,45
66,64
+28,19
Központi vegyes
21,06
-
-21,06
Intézmény terület
-
15,45
15,45
Kereskedelmi, szolgáltató gazdasági terület
78,46
106,34
+27,88
Ipari gazdasági terület
114,85
117,18
+2,33
Üdülőházas üdülőterület
12,55
14,39
+1,84
Hétvégi házas üdülőterület
2,27
0,43
-1,84
Különleges strand
4,96
4,96
-
Különleges temető
5,36
5,66
+0,30
Különleges sport
8,33
8,75
+0,42
Különleges sport-rekreációs
59,33
59,33
-
Különleges katasztrófavédelmi
0,79
0,79
-
Különleges oktatási intézmények
5,19
5,32
+0,13
Különleges egészségügyi intézmények
6,48
6,48
-
Különleges növénykert
5,57
5,57
-
Különleges szállás
0,41
0,41
-
Különleges bánya
62,56
-
-62,56
Beépítésre nem szánt területek
1398,73
1443,72
+44,99
Zöldterület
40,07
37,81
-2,26
Védelmi erdőterület
411,17
439,96
+28,79
Gazdasági erdőterület
-
4,80
+4,80
Általános mezőgazdasági terület
505,64
461,96
-43,68
Kertes mezőgazdasági terület
30,59
29,45
-1,14
Vízgazdálkodási terület
171,1
163,49
-7,61
Természetközeli terület
-
2,33
+2,33
Különleges bányaterület
-
62,56
+62,56
Különleges burkolt közterület
-
0,69
+0,69
Különleges zöldterület
-
0,14
+0,14
Kötöttpályás közlekedési terület
20,58
20,58
-
Közúti közlekedési terület
219,58
220,18
+0,37
 
 
 
 
A Budapesti Agglomeráció területrendezési Tervéről szóló 2005. évi LXIV. törvény (BATrT) által megengedett, a módosított Településszerkezeti Terv szerinti, valamint a további fejlesztési lehetőségeket bemutató táblázat
BATrT területi mérlege a Pest Megyei Kormányhivatal PED/ÁF/227-15/2015 térségi területfelhasználási engedély alapján vehető figyelembe az alábbi táblázat szerint:
 
A
B
C
D
E
F
G
 
Település
BATrT szerinti
térségi terület-felhasználási kategóriák
Térségi terület-felhasználási kategória területe
(hektár)
Település közigazgatási területéhez viszonyított arány
(%)
Közigazgatási határ módosítás utáni terület
(hektár)
Összhang igazolás utáni terület
(hektár)
112.
Göd
városias települési térség
998,00
44,9
1111,91
1111,91
113.
 
magas zöldfelületi arányú települési térség
7,86
0,35
13,20
13,20
114.
 
erdőgazdálkodási térség
633,24
28,49
703,11
412,30
115.
 
mezőgazdasági térség
395,87
17,81
404,32
630,29
116.
 
különleges rendeltetésű térség
70,03
3,15
 
70,03
134,87
117.
 
vízgazdálkodási térség
117,95
5,31
 
117,95
117,95
 
 
Összesen:
 
2222,95
 
 
 
2420,52
 
 
2420,52
 
 

[1]Beépítési sűrűség: a területfelhasználási egységek területén elhelyezhető épületek valamennyi építményszintjének összesített bruttó alapterülete és a területfelhasználási egységeknek a köztük lévő, településszerkezetet nem meghatározó közterületek területével növelt területének viszonyszáma.

Göd
 
BATrT szerinti
térségi terület-felhasználási kategóriák
Összhang igazolás utáni terület
(ha)
BATrT szerinti
fejlesztési lehetőség (ha)
Jelen településrendezési eljárás szerint tervezett fejlesztések (ha)
Megfelelés
További fejlesztési lehetőségek
(ha)
Beépítésre nem szánt területek
Beépítésre szánt területek
térségnek megfelelő módosítási szándék
112.
városias települési térség
1111,91
22,238
(települési térség 2%-a)
 
Lke         0,19   (1.a. sz.)
Gksz       0,61      (3. sz.)
Lke        0,43  (20.1. sz.)
Gksz      4,56  (19.3. sz.)
Gksz    12,65  (19.4. sz.)
            18,44       
 
22,238
-18,440
3,798
3,798
113.
magas zöldfelületi arányú települési térség
13,20
3,96
(30%)
 
 
 
3,96
-0,52
3,44
3,440
114.
erdőgazdálkodási térség
412,30
61,845
(15%)
 
   1,54  (17.3. sz.)
Lke        0,19    (1.a. sz.)
Gksz      0,61       (3. sz.)
Gksz    12,65  (19.4.sz.)
             13,45
Ev     0,93  (17.1. sz.)
Ev    0,52    (25. sz.)
         1,45
-1,54
-13,45
+1,45
-13,54
61,845
-13,450
48,305
115.
mezőgazdasági térség
630,29
63,029
(10%) 
Ev     1.98   (1.b. sz.)
Ev     2,15   (17.2 sz.)
Eg     2,93     (23. sz.)
Eg     1,87     (24. sz.)
Ev     0,27     (25. sz.)
Ev     1,15     (26. sz.)
Ev     7.66     (27. sz.)
V       1,14 (30.1. sz.)
V       0,89 (30.2. sz.)
        20,04
Lke        0,43   (20.1.sz.)
Gksz      4,56   (19.3.sz.)
Gksz     16,81 (19.1.sz.)
             21,80
Má    0,15    (20.2.sz.)
Má    1,03    (21.1.sz.)
Má    1,69    (21.2.sz.)
          2,87
-20,04
-21,80
+2,87
38,97
 
63,029
-38,970
24,059
116.
különleges rendeltetésű térség
134,87
 
 
 
 
 
 
117.
vízgazdálkodási térség
117,95
5,8975
(5%)
 
 
 
 
 
 
Összesen:
2420,52
 
 
 
 
 

 
Terület
sorszám
Terület nagyság (ha)
 
Meglévő
terület-felhasználás
BIA
mutató
 
BIA érték
 
Tervezett
terület-felhasználás
Terület
nagyság (ha)
BIA
mutató
BIA érték
BIA érték változás
1/a
0,19
erdőterület – védelmi (Ev)
9,0
1,71
kertvárosias lakóterület
0,19
2,7
0,513
-1,197
1/b
1,98
vízgazdálkodási terület (V)
6,0
11,88
erdőterület-védelmi (Ev)
1,98
9,0
17,820
+5,940
3.
0,61
erdőterület-védelmi (Ev)
9,0
5,49
kereskedelmi, szolgáltató gazdasági terület (Gksz)
0,61
0,4
0,244
-5,246
5.
62,56
beépítésre szánt bányaterület (Kb)
0,1
6,256
beépítésre nem szánt bányaterület (Kb-B)
62,56
0,2
12,512
+6,256
10.1
16,03
központi vegyes (Vk)
0,5
8,015
településközpont vegyes terület (Vt)
16,03
0,5
8,015
0
10.2
0,12
központi vegyes (Vk)
0,5
0,06
különleges beépítésre nem szánt burkolt közterület, sétány(Kb-Kt)
0,12
0,3
0,036
-0,024
11.1
1,64
erdőterület – védelmi (Ev)
9,0
14,76
intézmény terület (Vi)
1,64
0,5
0,820
-13,940
11.2
0,75
erdőterület – védelmi (Ev)
9,0
6,75
természetközeli terület (Tk)
0,75
8,0
6,000
-0,750
12.
11,58
kereskedelmi, szolgáltató gazdasági terület (Gksz)
0,4
4,632
intézmény terület (Vi)
11,58
0,5
5,790
+1,158
13.1
0,17
zöldterület (Z)
6,0
1,020
intézmény terület (Vi)
0,17
0,5
0,085
-0,935
13.2
0,57
zöldterület (Z)
6,0
3,420
különleges beépítésre nem szánt burkolt közterület, sétány
(Kb-Kt)
0,57
0,3
0,171
-3,249
14.
1,84
hétvégi házas üdülőterület (Üh)
3,0
5,520
üdülőházas üdülőterület (Üü)
1,84
2,7
4,968
-0,552
15.
0,42
zöldterület
(Z)
6,0
2,520
különleges sportterület (K-Sp)
0,42
3,0
1,260
-1,260
16.1
18,74
kertvárosias lakóterület (Lke)
2,7
50,598
településközpont vegyes terület (Vt)
18,74
0,5
9,370
-41,228
16.2
3,38
központi vegyes (Vk)
0,5
1,690
kertvárosias lakóterület (Lke)
3,38
2,7
9,126
+7,436
16.3
0,32
település-központ vegyes terület (Vt)
0,5
0,160
intézmény terület
(Vi)
0,32
0,5
0,160
0
16.4
0,55
kisvárosias lakóterület (Lk)
1,2
0,660
településközpont vegyes terület (Vt)
0,55
0,5
0,275
-0,385
16.5
0,13
kisvárosias lakóterület (Lk)
1,2
0,156
kertvárosias lakóterület (Lke)
0,13
2,7
0,351
+0,195
17.1
0,93
általános mezőgazdasági terület (Má)
3,7
3,441
erdőterület – védelmi (Ev)
0,93
9,0
8,370
+4,929
17.2
2,15
általános mezőgazdasági terület (Má)
3,7
7,955
erdőterület – védelmi (Ev)
2,15
9,0
19,35
+11,395
17.3
1,54
erdőterület – védelmi (Ev)
9,0
13,860
általános mezőgazdasági terület (Má)
1,54
3,7
5,698
-8,162
18.1
5,29
kisvárosias lakóterület
(Lk)
1,2
6,348
kereskedelmi, szolgáltató gazdasági terület
(Gksz)
4,232
0,4
1,6928
-4,6552
differenciált számítás: háromszintű növényzet a terület 20%-án
1,058
7,0
7,406
+7,406
18.2
12,81
kertvárosias lakóterület
(Lke)
2,7
34,587
kereskedelmi, szolgáltató gazdasági terület
10,248
0,4
4,0992
-30,4878
differenciált számítás: háromszintű növényzet a terület 20%-án
2,562
7,0
17,934
+17,934
18.3
1,99
település-központ vegyes terület
(Vt)
0,5
0,995
kereskedelmi, szolgáltató gazdasági terület
(Gksz)
1,592
0,4
0,6368
-0,3582
differenciált számítás: háromszintű növényzet a terület 20%-án
0,398
7,0
2,786
+2,786
18.4
0,85
zöldterület
(Z)
6,0
5,100
kereskedelmi, szolgáltató gazdasági terület
(Gksz)
0,68
0,4
0,272
-4,828
differenciált számítás: háromszintű növényzet a terület 20%-án
0,17
7,0
1,19
+1,19
18.5
4,02
település-központ vegyes terület
(Vt)
0,5
2,010
kereskedelmi, szolgáltató gazdasági terület
(Gksz)
3,216
0,4
1,2864
-0,7236
differenciált számítás: háromszintű növényzet a terület 20%-án
0,804
7,0
5,628
+5,628
18.6
0,95
kertvárosias lakóterület (Lke)
2,7
2,565
természetközeli terület (Tk)
3,1625
8,0
7,600
+5,035
18.7
0,81
zöldterület
(Z)
6,0
4,860
közlekedési terület (Köu)
 
0,6
0,486
-4,374
18.8
0,27
kisvárosias lakóterület (Lk)
1,2
0,324
természetközeli terület (Tk)
0,27
8,0
2,160
+1,836
18.9
0,20
kisvárosias lakóterület (Lk)
1,2
0,240
zöldterület
(Z)
0,20
6,0
1,200
+0,960
18.10
0,62
kertvárosias lakóterület (Lke)
2,7
1,674
zöldterület
(Z)
0,62
6,0
3,720
+2,046
19.1
16,81
általános mezőgazdasági terület (Má)
3,7
62,197
erdőterület - védelmi
(Ev)
16,81
9,0
151,29
89,093
19.2
3,32
kereskedelmi, szolgáltató gazdasági terület (Gksz)
0,4
1,328
erdőterület - védelmi
(Ev)
3,32
9,0
29,88
28,552
19.3
4,56
általános mezőgazdasági terület
(Má)
3,7
16,872
kereskedelmi, szolgáltató gazdasági terület
(Gksz)
3,648
0,4
1,4592
-15,4128
differenciált számítás: háromszintű növényzet a terület 20%-án
0,912
7,0
6,384
+6,384
19.4
12,65
erdőterület - védelmi
(Ev)
9,0
113,850
kereskedelmi, szolgáltató gazdasági terület
(Gksz)
10,12
0,4
4,048
-109,802
differenciált számítás: háromszintű növényzet a terület 20%-án
2,53
7,0
17,71
+17,71
19.5
2,33
erdőterület – védelmi (Ev)
9,0
20,970
ipari gazdasági terület (Gip)
2,33
0,4
0,932
-20,038
20.1
0,43
általános mezőgazdasági terület (Má)
3,7
1,591
kertvárosias lakóterület
(Lke)
0,43
2,7
1,161
-0,430
20.2
0,15
kertvárosias lakóterület
(Lke)
2,7
0,405
általános mezőgazdasági terület (Má)
0,15
3,7
0,555
+0,150
21.1
1,03
erdőterület - védelmi
(Ev)
9,0
9,270
általános mezőgazdasági terület (Má)
1,03
3,7
3,811
-5,459
21.2
1,69
erdőterület - védelmi
(Ev)
9,0
15,210
általános mezőgazdasági terület (Má)
1,69
3,7
6,253
-8,957
22.1
0,30
erdőterület – védelmi (Ev)
9,0
2,700
különleges temető terület (K-T)
0,30
3,0
0,900
-1,800
22.2
0,36
település-központ vegyes terület (Vt)
0,5
0,180
erdőterület – védelmi (Ev)
0,36
9,0
3,240
+3,060
23.
2,93
általános mezőgazdasági terület (Má)
3,7
10,841
erdőterület - gazdasági
(Eg)
2,93
9,0
26,370
+15,529
24.
1,87
általános mezőgazdasági terület (Má)
3,7
6,919
erdőterület - gazdasági
(Eg)
1,87
9,0
16,830
+9,911
25.
0,79
általános mezőgazdasági terület (Má)
3,7
2,923
erdőterület - védelmi
(Ev)
0,79
9,0
7,110
+4,187
26.
1,15
általános mezőgazdasági terület (Má)
3,7
4,255
erdőterület - védelmi
(Ev)
1,15
9,0
10,350
+6,095
27.
7,66
vízgazdálkodási terület (V)
6,0
45,960
erdőterület – védelmi (Ev)
7,66
9,0
68,940
+22,980
28.
0,40
település-központ vegyes terület (Vt)
0,5
0,040
intézmény terület
(Vi)
0,40
0,5
0,040
0
29.
0,13
központi vegyes (Vk)
0,5
0,065
különleges oktatási terület (K-okt)
0,13
3,0
0,390
+0,325
30.1
1,14
kertes mezőgazdasági terület (Mk)
5.0
5,700
vízgazdálkodási terület
(V)
1,14
6,0
6,840
+1,140
30.2
0,89
általános mezőgazdasági terület (Má)
3.7
3,293
vízgazdálkodási terület
(V)
0,89
6,0
5,340
+2,047
31.
0,07
zöldterület
(Z)
6,0
0,420
kertvárosias lakóterület (Lke)
0,07
2,7
0,189
-0,231
32.
0,04
közlekedési terület (KÖu)
0,6
0,024
intézmény terület
(Vi)
0,04
0,5
0,020
-0,004
33.1
0,52
kertvárosias lakóterület (Lke)
2,7
1,404
erdőterület - védelmi
(Ev)
0,52
9,0
4,680
+3,276
33.2.
0,04
település-központ vegyes terület (Vt)
0,5
0,020
erdőterület - védelmi
(Ev)
0,04
9,0
0,360
+0,340
33.3
0,23
közlekedési terület (KÖu)
0,6
0,138
erdőterület - védelmi
(Ev)
0,23
9,0
2,070
+1,932
 
 
 
 
535,831
 
 
 
546,1834
+10,3524
 
« Vissza
Vissza a főmenübe