119/2017. (VI. 28.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Szünidei gyermekétkeztetésről az alábbi döntést hozta
 119/2017. (VI.28.) Ök. határozat
 
Göd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Gyvt. 21/C. pontja valamint a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól szóló 3/2015. (II.26.) rendelet 16.§ alapján az alábbiak szerint nyújtja a szünidei gyermekétkeztetést:
 
1.                  A szünidei gyermekétkeztetést kizárólag a szülő (törvényes képviselő) külön jogszabályban meghatározott kérelmező nyomtatványon a Polgármesteri Hivatalhoz benyújtott kérelme alapján biztosítja a jogosult gyermek részére.
2.                  A szünidei gyermekétkeztetést a bölcsődei ellátásban és az óvodai nevelésben részesülő gyermekek részére a bölcsőde és óvoda nyitvatartási ideje alatt nem biztosítja.
3.                  Az önkormányzat térítésmentesen déli meleg főétkezést biztosít a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára.
4.                  Az 3. pontban foglaltakon túl a déli meleg főétkezést ingyenesen biztosítja a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermekek részére.
5.                  Polgármesteri Hivatal az Alapszolgáltatási Központ részére - 8 nappal a szünidő kezdete előtt - megküldi a szülők (törvényes képviselők) által benyújtott kérelmek alapján összeállított névsort és adatokat (továbbiakban adatbázis).
6.                  Az Alapszolgáltatási Központ a Polgármesteri Hivatal által megküldött adatbázison jelöli a jogosultaknak ténylegesen igénybe vett étkezési napok (adagok) számát. A szünidő leteltét követő 8 napon belül ezen adatok felvezetésével együtt az adatbázist megküldi a Településellátó Szervezet számára számlázásra.
7.                  A Településellátó Szervezet – az Alapszolgáltatási Központ által felvezetett étkezési napok és adagok adataival megküldött adatbázis alapján – megfelelő jogcímen szerepeltetve az Önkormányzat részére továbbszámlázza az igénybevett étkezési szolgáltatásokat.
Határidő: azonnal
Felelős: Dr. Szinay József címzetes főjegyző
« Vissza
Vissza a főmenübe