21/2017. (VI. 30.) Képviselő-testületi rendelet
Tárgy: Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2017. (VI. 30.) önkormányzati rendelete a házasságkötések díjairól
 Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének
21/2017. (VI. 30.) önkormányzati rendelete
a házasságkötések díjairól
 
Göd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (1) bekezdés a) pontja, valamint az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény 96.§-ban kapott felhatalmazás alapján a következő rendeletet alkotja:
 
A rendelet hatálya
 
1.      §
 
Ezen rendelet hatálya Göd Város közigazgatási területén megkötendő házasságokra terjed ki.
 
Az engedélyezés
 
2.      §
 
(1) A hivatali munkaidőn, valamint a hivatali helyiségen kívül történő házasságkötés engedélyezésére irányuló kérelmet a Polgármesteri Hivatalban, az anyakönyvvezetőnél lehet előterjeszteni. A kérelmet írásban, a házasságkötési szándék bejelentésével egyidejűleg kell benyújtani.
(2) A kérelem illetékköteles, melynek mértéke - az illetéktörvény alapján – az általános tételű közigazgatási hatósági eljárási illeték összege.
(3) Az engedélyezésről a jegyző, az anyakönyvvezetővel történt egyeztetést követően dönt.
(4) A jegyző, az engedélyezés tekintetében kiadmányozási jogot biztosít a Hatósági Osztály vezetőjének.
(5) A hivatali helységen kívül történő házasságkötés esetén, a döntést megelőzően az anyakönyvvezető a házasulandók által választott helyszínen szemlét tart, melynek alapján javaslatot tesz a jegyző felé az engedélyezésre.
 
A díjak mértéke
 
3.      §
 
a) A hivatali munkaidőben a Polgármesteri Hivatal tanácstermében történő házasságkötésért 12.000 Ft esküvői szolgáltatási díjat kell fizetni.
b) A hivatali munkaidőn kívül a Polgármesteri Hivatal tanácstermében történő házasságkötésért 25.000 Ft esküvői szolgáltatási díjat kell fizetni.
c) A hivatali munkaidőn és a Polgármesteri Hivatal helyiségén kívüli helyszínen történő házasságkötésért 65.000 Ft esküvői szolgáltatási díjat kell fizetni.
 
 
Záró rendelkezések
 
4.      §
 
(1) Ezen rendeletben nem szabályozott kérdésekben az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvényben, foglaltak az irányadók.
(2) Ezen rendelet 2017. július 1. napján lép hatályba.
(3) Ezen rendelet hatályba lépésével Göd Város Önkormányzatának a házasságkötés díjairól szóló 14/2011. (IV. 28.) rendelete hatályát veszti.
 
 
 
                    Markó József                                                               Dr. Szinay József
                     polgármester                                                                címzetes főjegyző
Kihirdetési záradék:
 
A rendelet a Gödi Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján történő kifüggesztéssel 2017. június 30. napján kihirdetésre került. A kihirdetés időtartama 30 nap.
           
 
 
 
                                                                                                    Dr. Szinay József
                                                                                                    címzetes főjegyző
 
« Vissza
Vissza a főmenübe