1/2019. (I. 24.) Városfejlesztési Bizottsági határozat
Tárgy: Ady Endre út és Duna út (21107. j. út) felújításához tulajdonosi, közútkezelői hozzájárulás megadása
  
1/2019. (I.24.) VFB határozat
 
Göd Város Önkormányzat Városfejlesztési Bizottsága elfogadásra javasolja a Képviselő-testületnek az alábbi határozatot:
 
Göd Város Önkormányzat Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 36.§. (1) bekezdése és a RODEN Mérnöki Iroda Kft. (1089 Budapest, Villám u. 13.) kérelme, valamint az útépítési és vízépítési engedélyezési tervdokumentációkban foglaltak alapján a tulajdonosi, közútkezelői hozzájárulást megadja az alábbi feltételekkel:
   
1.                 Göd Város Önkormányzat Képviselő-testülete a tulajdonosi, közútkezelői hozzájárulást a Göd város infrastrukturális fejlesztése, Duna út és az Ady Endre út (21107. jelű út) felújításának útügyi és vízügyi engedélyezéséhez adja.
 
2.                 A tervezett útfelújítás geometriai kialakítását, keresztmetszeti és hossz-szelvényi elrendezését, a beépítendő pályaszerkezet rétegrendjét az 1641/1A tervszámú, ACF tervjelű tervdokumentáció, valamint ezen hozzájárulásban foglalt egyéb előírások szerint kell végezni.
 
3.                 A Duna úton a Honvéd sori kereszteződéséhez új gyalogos-átkelőhelyet kell kijelölni és a Rákóczi Ferenc utcai kereszteződésnél meglévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyet a Madách Imre utcai kereszteződés irányába át kell helyezni.
 
4.                 A Duna út 5. szám előtti (Településellátó Szervezet; 4389 hrsz.) meglévő aszfalt burkolatú parkoló átépítését/felújítását térkő kivitelben kell elvégezni.
 
5.                 A Duna út 6. és 8. szám előtti (Fodrász; 4871 hrsz. és Herbatár- és Bababolt; 4873 hrsz.) párhuzamos parkolósávokat biztosítani kell.
 
6.                 Párhuzamos parkolóhelyek biztosítása:
·         Ady Endre úton (Teleki Pál u.-Kinizsi u. között) megközelítőleg 70 darab lakóingatlan előtt 35 darab parkolósáv.
·         Duna úton (Rákóczi F. u. - Szt. Imre herceg u. között) megközelítőleg 30 darab lakóingatlan előtt 15 darab parkolósáv.
 
7.                 Új gyalogos-átkelőhelyek kijelölése az alábbi önkormányzati tulajdonú csatlakozó utcákban:
·         Honvéd sor
·         Vasút utca mindkét oldalára
·          Kálmán utca
·         Teleki Pál utca mindkét oldalára
 
8.                 Távlati forgalomirányító jelzőlámpa fejlesztéshez védőcső elhelyezése a Budapest-Szob vasútvonal alatti átvezetéssel, amely a későbbiek során összehangolva működne a vasúti sorompó fényjelző készülékével.
 
9.                 A csapadékvíz elvezetését a 1641/1A tervszámú, D tervjelű tervdokumentáció szerint, az ott feltüntetett módon kell biztosítani. Az építési munkák befejezésével az érintett szakaszon a csapadékvíz elvezető/szikkasztó rendszert ki kell tisztítani, a nyílt árkoknál az árok szabványos profilját biztosítani kell.
 
10.             Jelen pontokban előírt feltételeket engedélyezési és kiviteli terv szinten kell kidolgozni.
 
11.             A kivitelezési munkák a Magyar Közút Nonprofit Zrt. (1183 Budapest, Gyömrői út 93-95.) által lepecsételt, jóváhagyott tervei alapján és előírási szerint végezhető.
 
12.             Jelen hozzájárulás az engedélyezési eljárások lefolytatására és a kivitelezéshez szükséges engedélyek beszerzésére vonatkozik. A hatósági, szakhatósági engedélyek beszerzése alól nem mentesít.
 
13.             Jelen hozzájárulás a kiállításától számított 2 évig érvényes.
 
14.             Göd Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert az 1. pontban nevesített tulajdonosi, közútkezelői hozzájárulás kiadására.
 
Felelős:           Markó József polgármester
Határidő:       azonnal
« Vissza
Vissza a főmenübe