3/2019. (I. 24.) Városfejlesztési Bizottsági határozat
Tárgy: Oázis lakópark és környezetének forgalomtechnikai felülvizsgálata
  
3/2019. (I.24.) VFB határozat
 
Göd Város Önkormányzat Városfejlesztési Bizottsága elfogadásra javasolja a Képviselő-testületnek az alábbi határozatot:
 
Göd Város Önkormányzat Képviselő-testülete közútkezelői hatáskörben úgy dönt, hogy Göd, Oázis lakópark területén az alábbi forgalmi rend módosításokat vezeti be:
 
1.      A Kerek erdő utca Termál fürdő körút és a Komlókert utca közötti szakaszára, valamint a Komlókert utcába 2-2 db 1 m3-es kocka alakú fa anyagú virágládát kell kihelyezni úgy, hogy Kerekerdő utcában 5,0 méterre, a Komlókert utcában 4,0 méterre kerüljön leszűkítésre az útpálya szélessége. A virágláda két oldalára 500x500 mm méretű DG minőségű fóliával ellátott táblákat kell helyezni az észlelhetőség érdekében. Virágládákat 2/3-ig földdel fel kell tölteni és oszlopos tujával kell beültetni.
 
2.   A Nemeskéri-Kiss Miklós útról a strandot előjelző táblát el kell távolítani, hogy ne terelje a forgalmat a lakóparkba.
 
3.      A Nemeskéri-Kiss Miklós úton a lakott terület kezdetét és végét jelző táblákat át kell helyezni a temető végétől a parkolókhoz, kb. 150 méterrel a lakott terület felé.
 
4.      A Nemeskéri-Kiss Miklós úton a 21107 jelű úttól a lakott terület határáig 60 km/órás sebességkorlátozást kell bevezetni.
 
5.      A Nemeskéri-Kiss Miklós úton a 21107 jelű úttól az Öregfutó utca után, az iparterület irányába lévő első földútig előzési tilalmat kell bevezetni.
 
6.      A lakópark 5 db bejáratához 1-1 üdvözlő táblát kell kihelyezni, melyek egyedi figyelemfelhívó grafikával kell rendelkezzenek.
 
7.      A lakópark 5 db bejáratához, továbbá a Kerek erdő utcában 2 db valamint a Komlókert utcában 1 db 20 km/órás sebességkorlátozó 1,5 x 6,0 méteres színhelyes tartós festést kell készíttetni.
 
8.      A lakóparkon belül, azokra a helyekre ahol felfestések készülnek oda 20 km/órás sebességkorlátozó jelzőtáblákat is ki kell helyezni, a Kerekerdő utcába 4 darabot és a Komlókert utcába 1 darabot.
 
9.      A lakópark 4 külterületi úttal érintkező bejáratához és a beütő pálya (OVIT vasúti pályája) melletti útra ki kell helyezni a lakott terület határát jelző táblákat.
 
A forgalomtechnikai eszközök kihelyezéséhez szükséges összeget a 2019. évi önkormányzati költségvetésben szereplő dologi kiadások keret terhére biztosítja.
 
Forrás:           2019. évi önkormányzati költségvetés dologi kiadások keret
Határidő:       2019. május 31.
Felelős:           Beruházási és Városüzemeltetési Osztály és a Településellátó Szervezet
« Vissza
Vissza a főmenübe