15/2021. (I. 25.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: SZT-128883. sz. határozott időtartamra kötött ingyenes használati megállapodás - Kék Duna Hotel
 Göd Város Önkormányzata polgármesterének
Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének feladat- és hatáskörében hozott
 
15/2021. (I. 25.) Ök. határozata
 
Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének feladat- és hatáskörében eljárva - a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. §-ának (4) bekezdése alapján - Göd Város Önkormányzatának polgármestere a fennálló veszélyhelyzetben úgy dönt, hogy
 
Göd Város Önkormányzata a Magyar Állam 1/1 arányú tulajdonában és az MNV Zrt. tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó, Göd belterület 3658. hrsz-ú, természetben 2132 Göd, Kék-Duna utca 3658 hrsz.-ú, „kivett üdülőépület, udvar” megnevezésű ingatlanra vonatkozóan létrejött SZT-128883. számú ingyenes használati megállapodás határozott időtartamának lejáratát követően, vagyis 2021. február 2. napját követően is
 
igényt tart az ingatlan további ingyenes használatára
 
2036. augusztus 31. napjáig terjedő határozott időtartamra.
 
Felhatalmazza a polgármestert arra, hogy az ingatlan tulajdonosi joggyakorlására jogosult MNV Zrt. felé kérelmet terjesszen elő az ingatlan további használatára vonatkozóan az alábbi célok, az Ingatlanban ellátandó közfeladatok megjelölése mellett:
 
Óvodai cél: 2021. szeptemberétől 2-4 csoport működtetésével a Gödi Kincsem Óvoda használatában.
Sport cél: folyamatosan 2020. februárjától megszakítás nélkül a sportcsarnok és a csónakházak használata a Gödi Sport Egyesület szakosztályai által.
Katasztrófavédelemi cél: 2021. év nyarától fokozatosan kiépülő katasztrófavédelmi, árvízvédelmi, vízimentési, egyesületi tűzoltósági, polgárőri bázis és eszközraktár kapacitás.
Kerékpárút cél: a tulajdonosi kikötéstől és a rendelkezésre álló forrásoktól függő időpontban az üdülőterületen észak-déli irányban végig futó árvízvédelmi töltés koronáján kerékpárút kialakítása, csatlakoztatása meglévő kerékpárút szakaszokhoz és szükség esetén elkerítése az üdülő többi területétől.
 
Forrás: Pozitív döntés esetén az óvodai álláshelyek (állami normatíván felüli önrész kb. 3 millió forint), rezsiköltség (kb. 1 millió forint) (mindegyik 4 hónapra vonatkozóan), valamint a kerékpárút tervezési költségei (2-3 millió forint) a 2021. évi költségvetésben tervezendő tételek. A sport és katasztrófavédelmi cél elhanyagolható.
 
Felelős: polgármester
Határidő: azonnal
 
 
Göd, 2021. január 25.
 
 
 
 
           Balogh Csaba                                                                            dr. Nagy Atilla
            polgármester                                                            jegyzői hatáskört gyakorló aljegyző
 
« Vissza
Vissza a főmenübe