366/2021. (VI. 14.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Döntés a 'Göd város közigazgatási területén közutak karbantartása' t. szerződés módosításáról
 Göd Város Önkormányzata polgármesterének
Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének feladat- és hatáskörében hozott
 
366/2021. (VI. 14.) Ök. határozata
 
Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének feladat- és hatáskörében eljárva - a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. §-ának (4) bekezdése alapján - Göd Város Önkormányzatának polgármestere a 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelettel kihirdetett, valamint a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvény felhatalmazására tekintettel meghosszabbított és fennálló veszélyhelyzetben úgy dönt, hogy
 
1.       Göd Város Önkormányzata és a PENTA Általános Építőipari Kft. (cégjegyzékszám: 13-09-079473, székhely: 2100 Gödöllő, Kenyérgyári út 1/E, adószáma: 10452556-2-44, képviseli: Nagy Gábor Lajos ügyvezető) között 2021. április 23. napján „Göd város közigazgatási területén közutak karbantartása” tárgyú közbeszerzési eljárás lefolytatásának eredményeként létrejött vállalkozási szerződés közös megegyezéssel történő módosítását a határozat melléklete szerinti tartalommal jóváhagyja.
 
2.       A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződésmódosítás aláírására.
 
 
Felelős: polgármester
Hivatali felelős: jegyző
Határidő: azonnal
 
Melléklet a 366/2021. (VI. 14.) Ök. határozathoz:

 
VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS
1. számú MÓDOSÍTÁSA
- Vállalkozási keretszerződés útfelújítási munkák tárgyában -
 
amely létrejött
-          egyrészről Göd Város Önkormányzata
székhely: 2131 Göd, Pesti út 81.
Törzsszám:    731102
Adószám: 15731106-2-13
KSH szám: 15731106-8411-321-13
képviseli: Balogh Csaba polgármester
a továbbiakban, mint Megrendelő,
-          másrészről a PENTA Általános Építőipari Korlátolt Felelősségű Társaság
Cégjegyzékszám: 13-09-079473
Székhely: 2100 Gödöllő, Kenyérgyári út 1/E.
Adószáma: 10452556-2-44
A cég statisztikai számjele: 10452556-4221-113-13
A cég pénzforgalmi jelzőszáma: 11710002-20128249-00000000
Képviseli: Nagy Gábor Lajos ügyvezető
a továbbiakban, mint Vállalkozó, együttesen: Felek
között, alulírott helyen és napon, a Göd város közigazgatási területén közutak karbantartása” tárgyában, az alábbi feltételekkel.
1./ Előzmények
 
A Felek rögzítik, hogy a Vállalkozó és a Megrendelő 2021. április 23. napján vállalkozási szerződést kötöttek a „Göd város közigazgatási területén közutak karbantartása” elnevezésű közbeszerzési eljárás lefolytatásának eredményeként.
2./ A szerződésmódosítás tárgya:
 
Felek a Vállalkozási szerződés I.2./ és IX.1./ pontjait módosítják a Polgári Törvénykönyvről szóló a 2013. évi V. törvény /a továbbiakban Ptk./ 6:191. §-a és a Kbt. 141. §-a alapján közös megegyezéssel az alábbiak szerint:
 
„I./
A szerződés tárgya
 
2./ A Megrendelő megrendeli, Megrendelő közigazgatási területén közutak karbantartására vonatkozó útfelújítási munkákat nettó 150.000.000,- Ft, azaz Egyszázötvenmillió forint keretösszegig, de legfeljebb 3 év időtartamra jelen szerződés szerint.
 
A kivitelezési munkákat az ajánlattételi felhívásban, a dokumentációban, az ajánlatban és az egyedi megrendelőben meghatározott műszaki tartalommal kell megvalósítani. Ezen belül Vállalkozó feladata minden egyéb – a tevékenységi körében a szerződés tárgyát képező – műszaki feladat megvalósításához szükséges munka elvégzése és költségeinek viselése, különös tekintettel azon mellékmunkákra és ráfordításokra, melyek a szakmai szokások szerint a munka elvégzéséhez tartoznak.
 
Vállalkozó kötelessége a munka elkészítése szempontjából figyelembe veendő jogszabályok, szabványok és műszaki előírások betartása.”
 
IX./
Egyéb rendelkezések
 
1./ A szerződő felek megállapodnak abban, hogy a szerződés teljesítésével kapcsolatban
 
a.) Megrendelő részéről: Balogh Csaba polgármester
Tel.: +36 27530064
E-mail: baloghcsaba@god.hu
 
b.) Vállalkozó részéről: Nagy Gábor Lajos ügyvezető
Telefon: +36-28-529-050
E-mail: termeles@pentakft.hu jogosult eljárni.
 
A Megrendelő műszaki ellenőre: Horváth Frigyes
 
3./ A szerződésmódosítás jogi szempontú indokolása:
 
Jelen szerződésmódosítás tekintetében Felek a Kbt. 141. § (6) bekezdés rendelkezéseit alkalmazzák, tekintettel arra, hogy a módosítás nem tekinthető lényegesnek.
 
„(6) A (2) és (4) bekezdésben szabályozott eseteken kívül, a szerződés új közbeszerzési eljárás lefolytatása nélkül akkor módosítható, ha a módosítás nem lényeges. A szerződés módosítása lényeges, ha az eredeti szerződéses feltételektől lényegesen eltérő érdemi feltételeket határoz meg. A módosítást mindig lényegesnek kell tekinteni, ha
a) olyan feltételeket határoz meg, amelyek ha szerepeltek volna a szerződéskötést megelőző közbeszerzési eljárásban, az eredetileg részt vett ajánlattevőkön (részvételre jelentkezőkön) kívül más ajánlattevők (részvételre jelentkezők) részvételét vagy a nyertes ajánlat helyett másik ajánlat nyertességét lehetővé tették volna;
b) a módosítás a szerződés gazdasági egyensúlyát a nyertes ajánlattevő javára változtatja meg; vagy
c) a módosítás a szerződés tárgyát az eredeti szerződésben foglalt ajánlattevői kötelezettséghez képest jelentős új elemre terjeszti ki.”
 
A hivatkozott jogszabályi rendelkezés alapján jelen szerződésmódosítás nem lényeges módosítás, mivel nem határoz meg olyan feltételeket határoz meg, amelyek ha szerepeltek volna a szerződéskötést megelőző közbeszerzési eljárásban, az eredetileg részt vett ajánlattevőkön kívül más ajánlattevők részvételét vagy a nyertes ajánlat helyett másik ajánlat nyertességét lehetővé tették volna, nem változtatja meg a szerződés gazdasági egyensúlyát, új elemre nem terjeszti ki ajánlattevő kötelezettségét.
 
4./ A Ptk. 6:191. § (2) bekezdése alapján az 1./ pontban meghatározott szerződésnek a módosítással nem érintett része változatlan marad.
 
5./ A jelen szerződésmódosításban nem szabályozott kérdésekben a Ptk., Kbt. valamint a mindenkori jogszabályok rendelkezései az irányadóak.
 
A szerződésmódosítást a felek, mint akaratukkal mindenben megegyezőt jóváhagyólag írták alá.
 
 
Kelt: Göd, 2021. ___________________.
 
 
 
 
 
 
___________________________________
Göd Város Önkormányzata Megrendelő
képviseli: Balogh Csaba polgármester
_____________________________________
PENTA Kft. Vállalkozó
képviseli: Nagy Gábor Lajos ügyvezető
 
 
 
Göd, 2021. június 14.
 
 
 
 
                            Balogh Csaba                                                              Tóth János
                            polgármester                                                                  jegyző
« Vissza
Vissza a főmenübe