417/2021. (VI. 28.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Döntés filmforgatási célú terület bérbeadásáról (Göd, 6604/1 hrsz.)
 417/2021. (VI. 28.) Ök. határozat

Göd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
 
hozzájárulását adja ahhoz, hogy Laskai Viktor gödi zeneszerző, producer a zenei albumához szükséges film elkészítése céljából az Önkormányzat tulajdonát képező, Göd, 6604/1 hrsz. alatt felvett „Kivett golfpálya, sport és szabadidőközpont” területrészét használja 104 Ft/m2/töredéknap ellenérték fejében.
 
Felhatalmazza a polgármestert a megállapodás aláírására.
 
Felelős: polgármester
Határidő: azonnal
 
Melléklet a 417/2021. (VI. 28.) Ök. határozathoz:
 
Területbérleti szerződés

amely létrejött egy részről Göd Város Önkormányzata (KSH szám: 15731106-8411-321-13, adószáma: 15731106-2-13, törzsszáma:731102., székhelye: 2131 Göd, Pesti út 81., képviseletében eljár: Balogh Csaba Polgármester) mint Bérbeadó (továbbiakban: Bérbeadó), másrészről
Laskai Viktor született: Laskai Viktor (lakik: 2132 Göd, Termálfürdő krt. 6/a 3. emelet 58., szül: ……….  an.: ………..  szem.az: …...,  szig. száma: …….., lakcímigazolvány száma: ……..,  adóazonosító jele: ……)  mint Bérlő (továbbiakban: Bérlő) között alulírott helyen és időben az alábbi feltételekkel.
1)      Szerződő felek rögzítik, hogy Göd Város Önkormányzatának 1/1 arányú tulajdonát képezi a Pest Megyei Kormányhivatal nyilvántartásába Göd, belterület 6604/1 hrsz. alatt felvett „kivett golfpálya, sport és szabadidőközpont” megnevezésű, 20 ha 5785 m2 területű, természetben 2132 Göd, belterület 6604/1 hrsz. alatti ingatlan.
2)      Bérbeadó bérbe adja, Bérlő a jelen szerződés 1. pontjában rögzített ingatlannak a jelen megállapodás 1. sz. mellékletét képező vázrajzon megjelölt ……………..m2 területű részét bérbe veszi filmforgatás céljából az egyes jelenetek helyszíneként az alábbi időpontokra:
1.                  Használatba vétel időpontja
2.                   
3.                  Helyszíne
4.                  Használat célja: filmforgatás
5.                  Használt terület nagysága
6.                  2021. június 30.
7.                  17-22 óráig
8.                  Vázrajz szerint
9.                  Korhatárhoz nem kötött zenei albumhoz kapcsolódó film készítése amelynek témája a föld megmentése, környezetvédelem
10.                 200 m2
 
3)      Szerződő felek megállapodnak abban, hogy Bérlő bruttó 104 Ft/m2/töredéknap azaz Egyszáznégy forint/m2/töredéknap területbérleti díjat fizet, amelyet a jelen szerződés aláírásának napján átutalással egyenlít ki Bérbeadónak a 10700323-42056506-51100005 számú számlájára. Szerződő felek rögzítik, hogy Bérlő a terület használatát csak a bérleti díj kiegyenlítését követően kezdheti meg. Bérlő tájékoztatja a Bérbeadót, hogy a film elkészítéséhez az alábbi technikai eszközöket használja: egy db asztal, két hangfal, néhány lámpa, füstgép, aggregátor, kamerák.
4)      Szerződő felek megállapodnak abban, hogy a Bérlő a használat során az alábbi feltételeket köteles betartani:
-          Bérlő kizárólag a jelen szerződés 1. pontjában és a mellékelt helyszínrajzon megjelölt területet jogosult használni a jelen szerződésben megjelölt célra, a terület használatát más személy részére nem engedheti át. Bérlő a filmforgatás során köteles biztosítani a környezet és a településen élők lehető legnagyobb nyugalmát, zavartalanságát a filmforgatással járó zaj és hanghatás nem zavarhatja a környéken élők nyugalmát.
-          Bérlő köteles a jelen megállapodást a helyszínen tartani és azt, valamint a tevékenység végzésére jogosító igazolást az ellenőrzésre jogosultak részére köteles bemutatni.
-          Bérlő köteles a használat céljára engedélyezett területet és annak környezetét tisztán, balesetmentesen, rendezett állapotban tartani, az esetlegesen szükséges állagmegóvási és karbantartási munkákat elvégezni.
-          Bérlő tevékenysége gyakorlása során köteles a környezetvédelmi, valamint munka és balesetvédelmi előírásokat betartani, a tevékenysége gyakorlásával összefüggésben keletkezett kárért teljeskörű és kizárólagos felelősséget vállal.
-          Bérlő tudomásul veszi, hogy a jelen szerződés nem pótolja a hatósági engedélyek beszerzését, illetve az abban foglalt előírások betartását, Bérlő a tevékenységét csak a jogszabályi előírások alapján, a szükséges hatósági engedélyek birtokában, azok előírásait betartva végezheti.
5)      Bérlő a forgatás időpontját megelőzően legalább 1 nappal korábban a környező lakosságot köteles szórólap formájában értesíteni a forgatás helyszínéről, időtartamáról, amennyiben a forgatással járó hanghatás a lakosság nyugalmának megzavarására alkalmas lehet.
6)      Szerződő felek rögzítik, hogy a jelen szerződést 2021. június hó 30. napjáig terjedő határozott időtartamra kötik. 
7)      Szerződő felek megállapodnak abban, hogy Bérbeadó jogosult a jelen szerződést azonnali hatállyal felmondani, ha Bérlő a jelen szerződésben foglalt megszegi.
8)      Szerződő felek rögzítik, hogy a jelen szerződés 1. pontjában rögzített ingatlan nincsen a közforgalom elől elzárva.
9)      Bérlő a forgatás befejezésével az adott forgatási helyszínt köteles eredeti állapotában helyreállítani és annak megtisztításáról gondoskodni. Amennyiben a forgatási helyszínen bármilyen kár keletkezik, köteles azt megtéríteni.
10) A Bérlő tudomásul veszi, hogy a tevékenységével kapcsolatos mindennemű felelősség őt terheli, azért a Bérbeadó felelősséget nem vállal.
11) Szerződő felek rögzítik, hogy a jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény szabályait tekintik irányadónak.
12) Szerződő felek az esetlegesen előadódó jogvita elbírálására a Dunakeszi Járásbíróság kizárólagos illetékességét kötik ki.
13) Szerződő felek kijelentik, hogy a jelen megállapodást – amely kettő oldalból és 12 pontból áll - mint akaratukkal mindenben megegyezőt jóváhagyólag írják alá. Göd Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Polgármestert a jelen szerződés aláírására ……………../2021.(VI.28.)sz. határozatával hatalmazta fel.
Melléklet: Vázrajz
 
 
Göd 2021. június ……
 
 
Göd Város Önkormányzata képviseletében
Balogh Csaba Polgármester
Bérbeadó
Laskai Viktor
Bérlő
 
 
Közbeszerzési eljárás hatálya alá nem tartozik
Pénzügyi ellenjegyző
Kovács Krisztina Pénzügyi Osztályvezető
Szerződést előkészítette
A szerződés jogilag megfelelő
Mellékletek:
« Vissza
Vissza a főmenübe