440/2021. (VII. 20.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Területhasználati megállapodás a Kincsem Udvarház udvarára (Göd, belterület 2690/11 hrsz.)
 440/2021. (VII. 20.) Ök. határozat
 
Göd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
 
úgy dönt, hogy hozzájárulását adja ahhoz, hogy Stampok-Kovács Eszter 2021. augusztus 08-án 10-17 óráig a Kincsem Udvarház Göd, 2690/11 hrsz., természetben 2131 Göd, Kincsem park 2. szám alatti udvarát, valamint az épület vizesblokkját, rossz idő esetén az épület jobb szárnyát kulturális rendezvény, a Gödi Jótékonysági Családi és Gyermeknap megrendezése céljából, a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 11. § (13) bekezdése szerint ingyenesen használja a mellékelt szerződésben rögzített feltételekkel.
 
Felhatalmazza a polgármestert a megállapodás aláírására.
 
Felelős: polgármester
Hivatali felelős: jegyző
Határidő: azonnal

Melléklet a 440/2021. (VII. 20.) Ök. határozathoz:
 
Területbérleti szerződés
 
amely létrejött egy részről Göd Város Önkormányzata (KSH szám: 15731106-8411-321-13, adószáma: 15731106-2-13, törzsszáma: 731102., székhelye: 2131 Göd, Pesti út 81., képviseletében eljár: Balogh Csaba Polgármester) mint Használatba-adó (továbbiakban: Használatba-adó), másrészről
Stampok-Kovács Eszter született: ……. Eszter (lakik: ……………..., szül: ……….  an.: ………..  szem.az: …...,  szig. száma: …….., lakcímigazolvány száma: ……..,  adóazonosító jele: ……)  mint Használó (továbbiakban: Használó) között alulírott helyen és időben az alábbi feltételekkel.
1)      Szerződő felek rögzítik, hogy Göd Város Önkormányzatának 1/1 arányú tulajdonát képezi a Pest Megyei Kormányhivatal nyilvántartásába Göd, belterület 2690/11 hrsz. alatt felvett „kivett gazdasági épület, udvar” megnevezésű, 2543 m2 területű, természetben 2131 Göd, Kincsem park 2. szám alatti ingatlan.
2)      Használatba-adó használatba adja, Használó pedig használatba veszi a jelen szerződés 1. pontjában rögzített ingatlannak a jelen megállapodás 1. sz. mellékletét képező vázrajzon megjelölt Kincsem Udvarház előtti szabad területét, valamint az épület vizesblokkját, rossz idő esetén az épület bal szárnyát (továbbiakban együtt: Ingatlan) kulturális rendezvény megrendezése céljából alábbi időpontra:
Használatba vétel időpontja
 
Helyszíne
Használat célja
2021. augusztus 08.
10-17 óráig
Vázrajz szerint
Kulturális rendezvény, Gödi Jótékonysági Családi és Gyermeknap
 
3)      Szerződő felek tudomással bírnak arról, hogy a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 11.§ (13) bekezdése szerint nemzeti vagyon ingyenesen kizárólag közfeladat ellátása, a lakosság közszolgáltatásokkal való ellátása, valamint e feladatok ellátásához szükséges infrastruktúra biztosítása céljából az ahhoz szükséges mértékben hasznosítható, valamint adható vagyonkezelésbe. Szerződő felek rögzítik, hogy Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 13.§ 7. pontja szerint helyi közügyek, valamint a helyben biztosítható közfeladatok körében ellátandó helyi önkormányzati feladat különösen a kulturális szolgáltatás. Figyelemmel arra, hogy az Ingatlan használatának célja kulturális szolgáltatás nyújtása, e körülményre tekintettel az Önkormányzat biztosítja az Ingatlan Nvt. 11.§ (13) bekezdése szerinti ingyenes használatát a jelen szerződésben rögzített feltételekkel.
4)      Szerződő felek megállapodnak abban, hogy a Használó a használat során az alábbi feltételeket köteles betartani:
-        Használó kizárólag a jelen szerződés 1. pontjában és a mellékelt helyszínrajzon megjelölt területet jogosult használni a jelen szerződésben megjelölt célra, a terület használatát más személy részére nem engedheti át. Használó köteles biztosítani a környezet és a településen élők lehető legnagyobb nyugalmát, zavartalanságát, az esetleges zaj és hanghatás nem zavarhatja a környéken élőket.
-        Használó köteles a jelen megállapodást a helyszínen tartani és azt, valamint a tevékenység végzésére jogosító igazolást az ellenőrzésre jogosultak részére köteles bemutatni.
-        Használó köteles a használat céljára engedélyezett területet és annak környezetét tisztán, balesetmentesen, rendezett állapotban tartani, az esetlegesen szükséges állagmegóvási és karbantartási munkákat elvégezni.
-        Használó tevékenysége gyakorlása során köteles a környezetvédelmi, valamint munka és balesetvédelmi előírásokat betartani, a tevékenysége gyakorlásával összefüggésben keletkezett kárért teljeskörű és kizárólagos felelősséget vállal.
-        Használó tudomásul veszi, hogy a jelen szerződés nem helyettesíti a rendezvény megtartásához esetlegesen szükséges egyéb engedélyek beszerzését, Használó a tevékenységét csak a jogszabályi előírások alapján, a szükséges engedélyek birtokában, azok előírásait betartva végezheti.
5)      Szerződő felek rögzítik, hogy a jelen szerződést 2021. augusztus hó 08. napjáig terjedő határozott időtartamra kötik. 
6)      Szerződő felek megállapodnak abban, hogy Használatba-adó jogosult a jelen szerződést azonnali hatállyal felmondani, ha Használó a jelen szerződésben foglaltakat megszegi.
7)      Szerződő felek rögzítik, hogy a jelen szerződés 1. pontjában rögzített ingatlan nincsen a közforgalom elől elzárva.
8)      Használó a rendezvény befejezésével az adott helyszínt köteles eredeti állapotában helyreállítani és annak megtisztításáról gondoskodni. Amennyiben a helyszínen bármilyen kár keletkezik, köteles azt megtéríteni.
9)      Szerződő felek rögzítik, hogy a jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény szabályait tekintik irányadónak.
10)   Szerződő felek az esetlegesen előadódó jogvita elbírálására a Dunakeszi Járásbíróság kizárólagos illetékességét kötik ki.
11)   Szerződő felek kijelentik, hogy a jelen megállapodást – amely kettő oldalból és 11 pontból áll - mint akaratukkal mindenben megegyezőt jóváhagyólag írják alá. Göd Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Polgármestert a jelen szerződés aláírására ……………../2021. (VII…..) sz. határozatával hatalmazta fel.
 
 
Melléklet: Vázrajz
 
Göd 2021. július …..
 
Göd Város Önkormányzata képviseletében
Balogh Csaba Polgármester
Használatba-adó
Stampok-Kovács Eszter
Használó
 
Közbeszerzési eljárás hatálya alá nem tartozik
Pénzügyi ellenjegyző
Kovács Krisztina pénzügyi osztályvezető
Szerződést előkészítette
A szerződés jogilag megfelelő
« Vissza
Vissza a főmenübe