73/2021. (VIII. 30.) Pénzügyi Ellenőrző, Közbeszerzési és Jogi Bizottsági határozat
Tárgy: CORDYS PALACE Korlátolt Felelősségű Társaság vételi jog gyakorlása a Göd, 6322/6 és 6324/1 hrsz. alatti ingatlanokra
 73/2021. (VIII. 30.) PEKJB határozat

 
Göd Város Önkormányzatának Pénzügyi, Ellenőrző, Közbeszerzési és Jogi Bizottsága
 
úgy dönt, hogy a Képviselő-testületnek elfogadásra javasolja az alábbi határozati javaslatot:
 
„Göd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

 
1. Felhatalmazza a Polgármestert arra, hogy a Cordys Palace Korlátolt Felelősségű Társasággal (3527 Miskolc, Repülőtéri út 4.) egyeztetéseket folytasson a Kft. tulajdonát képező Göd belterület 6322/2 hrsz. alatt felvett „kivett szálloda” megjelölésű 2 ha területű, természetben 2132 Göd, Kádár utca 49. („felülvizsgálat alatt”) szám alatti ingatlanra vonatkozó településrendezési szerződés előkészítése céljából.
 
Az Önkormányzat arra vállalna kötelezettséget, hogy a szerződésben rögzített fejlesztési célok megvalósítása érdekében, a Képviselő-testület által jóváhagyott telepítési tanulmányterven alapuló településrendezési szerződés szerint a településrendezési eljárást megindítja és támogatja, hogy az eljárás az előírásoknak megfelelően lefolytatásra kerüljön az alábbi övezeti módosításokkal:
 

Beépítési paraméter
Jelenlegi „Üü-1” jelű építési övezet
Tervezett „Keü-4” jelű építési övezet
Beépítési mód
Kialakult
Szabadonálló
Kialakítható új telek legkisebb mérete
Kialakult
10000 m2
Megengedett maximális beépíthetőség
20 %
25 %
Megengedett szintterületi mutató
0,6 m2/m2
0,8 m2/m2
Legnagyobb terepszint alatti beépíthetőség
20 %
20 %
Legkisebb kialakítható zöldterület
50 %
40 %
Az épület megengedett legnagyobb épületmagassága
7,5 méter
15,5 méter
 
azzal a feltétellel, hogy a Cordys Palace Kft. az Önkormányzat tulajdonát képező – és a Cordys Palace Kft. vételi jogával terhelt - Göd, belterület 6322/6 hrsz. alatti 2 ha 3888 m2 alapterületű „kivett kápolna, udvar, gazdasági épület és istálló” megnevezésű ingatlant terhelő vételi jogáról ellenérték nélkül lemond., a vételi jogról lemondó nyilatkozatát ügyvédi letétben helyezi el, a nyilatkozat letétből történő kiadására és a törlési engedély földhivatalba történő benyújtására akkor kerülhet sor, ha a HÉSZ hatályba lép.
 
2. Ezen szerződés tárgyát képezné az 1. pontban tervezett beépítési móddal egyező és az 1. pontban leírt előkészítő folyamatok (Képviselő-testület által jóváhagyott telepítési tanulmányterven alapuló településrendezési szerződés) szerinti településrendezési eljárás megindítása és előírások szerinti lefolytatása a Göd belterület 6324/1 hrsz. alatti 1 ha 2158 m2 területű, kivett beépítetlen terület megnevezésű ingatlanra vonatkozóan, amely jelenleg Göd Város Önkormányzata tulajdonában áll, a Kft. vételi jogával terhelt és amelyre vételi nyilatkozatát a Kft. már bejelentette.
 
Felelős: polgármester
Határidő: azonnal”
 
 
Felelős: PEKJB elnök
Határidő: azonnal 
« Vissza
Vissza a főmenübe