24/2021. (VII. 19.) Pénzügyi Ellenőrző, Közbeszerzési és Jogi Bizottsági határozat
Tárgy: Döntés Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület kérelméről a Göd belterület 1829/8 hrsz.-ú terület hasznosítására
 24/2021. (VII. 19.) PEKJB határozat
 
Göd Város Önkormányzatának Pénzügyi Ellenőrző, Közbeszerzési és Jogi Bizottsága
 
úgy dönt, hogy a Képviselő-testületnek elfogadásra javasolja az alábbi határozati javaslatot:
 
Göd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
 
úgy határoz, hogy a Dunakeszi Járási Hivatal Járási Földhivatala által nyilvántartott Göd belterület 1829/8 hrsz. alatt nyilvántartott, az önkormányzat 1/1 arányú tulajdonát képező, 754 m2 alapterületű, természetben a 2131 Göd, Névtelen tér „felülvizsgálat alatt” alatt található, beépítetlen terület megnevezésű ingatlant használatba adja a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület (székhely: 2131 Göd, Zimpel Károly u. 4/B, cégjegyzékszám: 13-02-0006571., adószáma: 18521504-1-13.) részére
 
  • 25 éves időtartamra 2046. július 31-ig határozott időre,
  • a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 11. § (13) bekezdésével összhangban katasztrófavédelem közfeladat ellátása céljából, ezért az ingatlan használata ingyenesen biztosítható.
 
Hozzájárul ahhoz, hogy a bérlő e határozat 2. számú mellékletét képező vázlatterv alapján egy könnyűszerkezetes szertárt építsen az ingatlanon.
 
Az építési engedélyezési tervek elkészíttetése és annak eljárási költségei az Egyesületet terheli.
 
Az Önkormányzat vállalja a közművek ingatlanra történő bevezetését bruttó 638.984 Ft összegért az alábbiak szerint:
 
Forrás: Feladattal nem terhelt tartalék
 
Közmű
Bruttó Összeg (Ft)
Költségviselő
ELMŰ vezeték kiépítés a villanyóráig 1x25A
ingyenes
Önkormányzat
Csak nappali mérésnek telepítendő, földkábeles betáplálású mérőszekrényre felhelyezése
307.200, -
Önkormányzat
DMRV vízhálózat kiépítése, vízórák hitelesítése
271.784, -
Önkormányzat
Vízbekötési terv elkészítése
60.000, -
Önkormányzat
DMRV szennyvízhálózat kiépítése az ingatlanon
ingyenes
Önkormányzat
TIGÁZ gázvezeték kiépítés a gázóráig
ingyenes
Önkormányzat
 
Az Önkormányzat felhatalmazza a Polgármestert a megállapodás aláírására.
 
Felelős: polgármester
Hivatali felelős: jegyző
Határidő: azonnal
 
1. melléklet a …/2021. (…) Ök. határozathoz:
 
Megállapodás
amely létrejött egyrészről Göd Város Önkormányzata (székhelye: 2131 Göd, Pesti út 81., nyilvántartó hatóság neve: Magyar Államkincstár, nyilvántartási száma (törzskönyvi azonosító): 731102., statisztikai számjele: 15731106-8411-321-13., adószáma: 15731106-2-13., képviseli: Balogh Csaba polgármester), mint használatba adó (a továbbiakban: önkormányzat)
másrészről a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület (székhelye: 2131 Göd, Zimpel Károly utca 4/B., nyilvántartó hatóság neve: Budapest Környéki Törvényszék, nyilvántartási száma: 13-02-0006571., adószáma: 18521504-1-13., statisztikai számjele: 18521504-9499-529-13., képviseli: …..…), mint használatba vevő (a továbbiakban: használó)
együttesen a továbbiakban: szerződő felek között a mai napon, az alábbi feltételek szerint:
1.        Az önkormányzat a használó részére az aláírás napjától kezdődően kizárólagos használatba adja, a használó pedig használatba veszi a Göd belterület 1829/8. hrsz. alatt nyilvántartott, az önkormányzat 1/1 arányú tulajdonát képező, 754 m2 alapterületű, természetben a 2131 Göd, Névtelen tér „felülvizsgálat alatt” alatt található, beépítetlen terület megnevezésű ingatlant.
2.        A felek kijelentik, hogy a használati jogot alapító szerződés megkötésére a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 11. § (13) bekezdésével összhangban a jelen megállapodás 6. pontjában meghatározott katasztrófavédelem közfeladat ellátása céljából, a közfeladat ellátásához szükséges mértékben kerül sor, ezért a használat ingyenes.
3.        A felek a jelen megállapodást a szerződés aláírásának napjától ……. napjáig terjedő, határozott időtartamra kötik. A jelen megállapodást a felek az önkormányzat képviselő-testületének a …./2021. (… ...) Ök. határozatban kapott felhatalmazás alapján kötik meg.
4.        A használó tudomásul veszi, hogy a jelen megállapodással az ingatlanon biztosított kizárólagos használat a jelen megállapodás előírásait, valamint a 6. pontban megjelölt közfeladat ellátását szolgálja. Tudomásul veszi továbbá, hogy jelen megállapodás a használó javára az ingatlan-nyilvántartásba bejegyezhető használati jogot nem keletkeztet.
5.        A használó vállalja, hogy jelen megállapodásban meghatározott ingatlan használatában kizárólag a 6. pont szerinti közfeladat ellátása érdekében vele közvetlen vagy közvetett jogviszonyban álló természetes személyek vagy átlátható szervezetek vesznek részt.
6.        A használó jogosult és köteles az 1. pontban meghatározott ingatlant katasztrófavédelem közfeladat ellátása céljából a rendes gazdálkodás szabályainak megfelelően kezelni, működtetni és gondoskodni az állagmegóvásról, azonban az ingatlant az önkormányzat hozzájárulása nélkül nem terhelheti meg. A használó köteles az ingatlant a saját költségén karbantartani és üzemeltetni. A felek megállapodnak abban, hogy a használó a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (a továbbiakban: Nvtv.) 3. § (1) bekezdés 10. pontja szerint működtetés jogából nem jogosult gyakorolni az ingatlan birtoklásának, használatának, hasznai szedése jogának a tovább engedésére vonatkozó jogot.
7.        A használó kötelezettséget vállal a következő feladatok ellátására:
-      a hétvégi időszakban folyamatos ügyelet tartása 10 perces riasztási idővel,
-      a hétköznapi időszakban ügyelet tartása 45 perces riasztási idővel,
-    Göd város közigazgatási területén kidőlt, károsodott fák kivágása, levágása (előre egyeztetett időpontban),
-    rendkívüli időjárás esetén azonnali beavatkozás,
-    folyamatos tájékoztatás a területet érintő káreseményekről,
-    esetenkénti útlocsolási feladatok ellátása,
-    az önkormányzat által rendezett, vagy az önkormányzat által támogatott rendezvényeken való részvétel, tűzoltási bemutató tartása gyerekeknek,
-    nyitott szertár biztosítása iskolások, óvodások részére,
-    részvétel a tűzvédelmi hagyományőrzésben,
-    lakossági tűzvédelmi felvilágosítás ellátása,
-    segíti és közreműködik a közbiztonsági referens munkájában,
-    fenntartja a "KESZI" Járási mentőcsoportot,
-    részt vesz a Samsung tűzvédelmi feladataiban, amennyiben szükséges
8.        Az önkormányzat a jelen megállapodás aláírásával hozzájárul ahhoz, hogy a használó saját forrás felhasználásával legkésőbb ……. napjáig pihenőt és irodát is magába foglaló, fűthető könnyűszerkezetes szertárt alakítson ki az ingatlanon ügyeleti, vonulási feladat ellátása céljából. A felek a felépítmény kialakítása esetére a közös, illetve az osztott tulajdon létrejöttét kizárják.
9.        Az önkormányzat kötelezettséget vállal arra, hogy a jelen megállapodás tárgyát képező ingatlanon legkésőbb 2021. ……… napjáig kialakítja az elektromos áram, a víz és a szennyvíz közművet.
10.     Amennyiben a rendeltetésszerű használatból eredő állagromlást meghaladóan romlik a használatba adott ingatlan állapota és ez a használónak felróható, úgy az ebből eredő károkat kötelesaz önkormányzatnak megtéríteni.
11.     Az önkormányzat kijelenti, hogy az ingatlan per-, teher és igénymentes, továbbá szavatolja, hogy a megállapodás tárgyát képező ingatlan tekintetében harmadik személynek nincs olyan joga, mely a használót a használati jogának gyakorlásában akadályozná vagy korlátozná.
12.     Az ingatlan közterhei és a fenntartással, használattal járó költségek kizárólag a használót terhelik, az ingatlan kizárólagos használatára való tekintettel.
13.        A rendeltetésszerű használat, valamint jelen szerződés megsértése esetén az önkormányzat felhívhatja a használót a jogsértő magatartásának megsértésének abbahagyására, valamint a rendes gazdálkodás szabályai szerinti és szerződésszerű magatartásra. Ismételt vagy súlyos jogsértés esetén a használatba adó jogosult a jelen megállapodást azonnali hatállyal felmondani.
14.        A használó köteles a 3. pontban meghatározott időtartam lejártával az ingatlant kiürített állapotban az Önkormányzat birtokába visszabocsátani, követelheti azonban az Önkormányzat tudtával és beleegyezésével az ingatlanra fordított, a fenntartást meghaladó költségeit és értéknövelő beruházásait, továbbá elviheti az általa létesített berendezési és felszerelési tárgyakat.
A felek megállapodnak abban, hogy a használó jogutód nélküli megszűnése esetén, illetve a jelen megállapodás lejártakor, megszűnésekor a felépítmény a használatba adó tulajdonába kerül azzal, hogy a felépítmény kizárólag Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. §-ban meghatározott helyi önkormányzati feladatok ellátása céljára használható.
15.        A felek a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 11. § (10) bekezdésében foglaltakra tekintettel rögzítik, hogy a használó a törvény 3. § (1) bekezdés 1. pont cb) alpontja alapján átlátható szervezetnek minősül.
16.        Amennyiben jelen szerződés valamely rendelkezése érvénytelen vagy végrehajthatatlan lenne, úgy az nem érinti a szerződés egészét. A szerződés érvénytelenséggel nem érintett kikötései érvényben maradnak, kivéve, ha a felek a szerződést az érvénytelen rész nélkül nem kötötték volna meg.Felek kötelesek jelen szerződést az érvénytelenség bekövetkeztét követően a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően haladéktalanul módosítani.
17.        A felek kijelentik, hogy a jelen megállapodásban nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv, az Nvtv. és az önkormányzati vagyon hasznosításának, használatának és forgalmának rendjéről szóló 18/1999. (VI. 22.) önkormányzati rendelete vonatkozó szabályai, rendelkezései az irányadóak.
 
A felek a jelen megállapodást annak elolvasása után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, jóváhagyólag írták alá.
 
Göd, 2021. ….
……………………………………………
Göd Város Önkormányzata
használatba adó képviseletében
Balogh Csaba polgármester
……………………………………………
Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület
használó képviseletében
 
2. melléklet a …/2021. (…) Ök. határozathoz:
 
 


Felelős: PEKJB elnök
Határidő: azonnal
« Vissza
Vissza a főmenübe