565/2021. (XI. 25.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Helyi adók mértékének módosítására vonatkozó döntés
 565/2021. (XI. 25.) Ök. határozat
 
Göd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
 
többszöri előzetes tárgyalást követően a 2022-re tervezett helyi adók mértékének emelésétől eláll, annak ellenére, hogy az önkormányzat gazdasági helyzete az adóbevételek drasztikus csökkenése miatt jelentős mértékben romlott.
Jelen helyzetben - ismerve a 2022. évi költségvetési törvény által biztosított állami támogatásokat, az önkormányzat várható saját bevételeit - az önkormányzat 2022. évi feltételezhető költségvetési hiánya meghaladja a 800 millió Ft-ot. E hiány csökkentését szolgálhatta volna a helyi adó mértékének emelése, mely összességében 200 millió Ft-tal javította volna a deficites 2022. évi önkormányzati költségvetést. Az adóemelés lehetőségét 2022-re azonban a Parlament elé beterjesztett törvényjavaslat korlátozza.
 
A Képviselő-testület a 2022. évi önkormányzati költségvetés várható hiányára tekintettel egyeztetést kezdeményez a kormányzati szervekkel, és a költségvetési deficit rendezése érdekében kéri, hogy a KGÖ kijelölésére tekintettel, legalább a megelőző időszak adóbevételei - helyi iparűzési, telek, építmény adó - mértékéig a bevételek kiegészítésre kerüljenek.
 
A Képviselő-testület felkéri a polgármestert és a jegyzőt a határozat végrehajtására.
 
Felelős: polgármester, jegyző
Határidő: azonnal
« Vissza
Vissza a főmenübe