622/2021. (XII. 16.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Döntés a Jelen Vagyok Tehetséggondozó Egyesület „Göd” város címerének használatára vonatkozó kérelméről(a "Göd" címer használatát nem engedélyezte a testület)
622/2021. (XII. 16.) Ök. határozat
 
Göd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
 
az alábbi határozati javaslatot nem fogadja el:
 
Göd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
 
A Jelen Vagyok Tehetséggondozó Egyesület (2131 Göd, Pesti út 93/B) képviselője Csabai Márk által 2021. november 11-én benyújtott 12/1887-1/2021. iktatószámú kérelmét, melyet „Göd” címer használatának ügyében nyújtott be megvizsgálta és döntése alapján a „Göd” címerhasználatot nem engedélyezi.
 
A határozat bírósági felülvizsgálatát annak kézhezvételétől számított 30 napon belül a Budapest Környéki Törvényszékhez (1146 Budapest, Hungária krt. 179-187.) címzett, Göd Város Önkormányzat Polgármesteréhez (2131 Göd, Pesti út 81.) benyújtott keresettel lehet kérni. A bírósági jogorvoslati eljárás illetéke 30.000,- Ft.
Felhívom figyelmét, hogy az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (továbbiakban: Eüsztv.) 9. § (1) bekezdés a) pontjának aa) alpontja, valamint b) pontja, illetve (5) bekezdésben foglalt rendelkezései alapján az ügyfélként eljáró gazdasági szervezet, valamint az ügyfél jogi képviselője elektronikus ügyintézésre köteles, így jogorvoslat joghatályosan csak és kizárólag elektronikus úton az Eüsztv. által szabályozott módon, hivatali kapun keresztül terjeszthető elő. Az illeték fentiekben előírt összegét a CIB Bank által vezetett 10700323-42056506-53600006 számú eljárási illetékbevételi számlára történő átutalással teljesítheti, amelyről igazolást köteles benyújtani.
 
 
 
 
Indokolás
 
A Jelen Vagyok Tehetséggondozó Egyesület (2131 Göd, Pesti út 93/B) képviselője Csabai Márk 2021. november 11-én 12/1887-1/2021. iktatószámú kérelmet nyújtott be az általuk szerkesztett Tükörkép magazin címoldalán használandó Göd város címerének használata ügyében. A Tükörkép magazin kezdetektől küldetésének tekinti, hogy Göd város társadalmi és kulturális eseményeiről rendszeresen beszámoljon, a helyieket érintő és érdeklő ügyekkel foglalkozzon. Visszajelzések alapján az olvasók kedvelik az újságot. A kérelemben nem szerepelt a használat időtartamára vonatkozó megjelölés, ezért kérelmező hiánypótlásra lett felszólítva. A 2021. november 29-én érkeztetett hiánypótlás alapján a Tükörkép magazin címoldalán Göd város címerét határozatlan ideig szeretnék használni.
A Képviselő-testület a 2021. december 16-i ülésén a kérelmet megvizsgálta, és a Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2014. (XII. 1.) sz. Ök. rendelete (7) b) pontja alapján azt a döntést hozza, hogy kérelmezőnek a „Göd” címer használatát nem engedélyezi, mivel az a lakosság számára megtévesztő lehetne, azt a feltételezést vetítené előre, hogy Göd Város Önkormányzatának lapjáról van szó.
Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2014. (XII. 1.) sz. Ök. rendelete 1. § (5) bekezdése alapján „A jelképeket Göd Város Önkormányzata és az általa alapított v. fenntartott intézményei alanyi jogon használhatják. Másoknak a jelképek használatához a képviselő-testülettől előzetes engedélyt kell kérnie.
(6) Göd Város jelképeinek használata iránti kérelmet illetékmentesen, írásban lehet benyújtani a polgármesterhez.
Az engedély iránti kérelemnek tartalmaznia kell:
a) a kérelmező megnevezését, székhelyét,
b) a kérelmező tevékenységi körét,
c) a használat célját, módját,
d) a használat időtartamát.
(7) Az engedély kiadása megtagadható:
a) ha a használat vagy annak módja és körülményei Göd Város Önkormányzat és a város lakossága jogait, jogos érdekeit sértené, vagy veszélyeztetné,
b) egyéb, különösen indokolt esetben.
 
Felelős: Balogh Csaba polgármester
Határidő: azonnal
 
Felelős: polgármester
Hivatali felelős: jegyző
Határidő: azonnal 
« Vissza
Vissza a főmenübe