145/2021. (XII. 14.) Pénzügyi, Ellenőrző, Közbeszerzési és Jogi Bizottsági határozat
Tárgy: Döntés a civil szerveződések támogatásáról szóló helyi rendelet módosításáról
145/2021. (XII. 14.) PEKJB határozat
 
Göd Város Önkormányzatának Pénzügyi, Ellenőrző, Közbeszerzési és Jogi Bizottsága
 
úgy dönt, hogy a Képviselő-testületnek megalkotásra javasolja az alábbi rendelet-tervezetet:

Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének
.../.... (...) önkormányzati rendelete
a civil szerveződések támogatásáról, elszámolásáról és mindezek nyilvánosságáról szóló 36/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelet módosításáról 

Göd Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) és (2) bekezdésében részére biztosított eredeti jogalkotási hatáskörével élve a 2011. évi CLXXXIX. törvény 6. § a) és b) pontjaiban előírt feladatai ellátása érdekében a 8. § (1) bekezdés a) pontjában leírtak szerint elvárt Öngondoskodási kedv és képesség ösztönzése érdekében a 8. § (2) bekezdésében, illetve a 143. § (4) bekezdésének d) pontja alatt e tárgyban rendeletalkotásra szóló felhatalmazásra tekintettel az alábbi rendeletet alkotja.
1. §
A civil szerveződések támogatásáról, elszámolásáról és mindezek nyilvánosságáról szóló 36/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelet 2. § (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(7) A döntést követően - bizottsági, képviselő-testületi döntés esetén a döntést tartalmazó jegyzőkönyv hitelesítését követően - a kérelmezőt 8 napon belül elektronikus levél formájában értesíteni kell.”
2. §
A civil szerveződések támogatásáról, elszámolásáról és mindezek nyilvánosságáról szóló 36/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelet 3. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(2) A pályázatok kiírásának határideje minden tárgyévben elfogadott költségvetési rendelet hatálybalépését követő 30 nap. A pályázatok beadási határideje a pályázatok kiírását követő 30 nap. A benyújtott pályázatokról való döntés kihirdetésének határideje a pályázat beadási határidejének utolsó napját követő 30 nap.”
3. §
A civil szerveződések támogatásáról, elszámolásáról és mindezek nyilvánosságáról szóló 36/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelet 4. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(1) Egyedi támogatási igényeket lehet benyújtani a rendelet 2. sz. mellékletében meghatározott adatlap kitöltésével. Amennyiben a kérelmező vagy képviselője a vonatkozó szabályok szerint érintett, úgy a rendelet 4. sz. mellékletét képező közzétételi kérelmet is kitöltve csatolni kell.”
4. §
Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.
       Balogh Csaba                     Tóth János
polgármester                          jegyző
 
Felelős: PEKJB elnök
Határidő: azonnal
« Vissza
Vissza a főmenübe