81/2021. (IX. 27.) Pénzügyi, Ellenőrző, Közbeszerzési és Jogi Bizottsági határozat
Tárgy: Döntés Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 21/2021. (VIII. 24.) önkormányzati rendelet módosításáról
 81/2021. (IX. 27.) PEKJB határozat
 
Göd Város Önkormányzatának Pénzügyi, Ellenőrző, Közbeszerzési és Jogi Bizottsága
 
úgy dönt, hogy a Képviselő-testületnek megalkotásra javasolja az alábbi rendelet-tervezetet:
 
 
„Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének
.../.... (...) önkormányzati rendelete
Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 21/2021. (VIII. 24.) önkormányzati rendelet módosításáról
 
Göd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében biztosított eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, továbbá a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 53. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:
1. §
(1) A Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 21/2021. (VIII. 24.) önkormányzati rendelet 12. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(3) A bizottsági döntést nem igénylő írásbeli előterjesztéseket, valamint az előterjesztésekhez csatolt anyagot az előterjesztőnek, illetve annak készítőjének a képviselő-testületi ülés előtt 10 nappal 15 óráig, a bizottsági tárgyalást igénylő anyagot pedig a bizottsági ülést megelőzően 8 nappal 15 óráig a Polgármesteri Hivatal titkárságán le kell adni. Az anyagleadási határidőt követően a jegyzőkönyvvezetők továbbítják a beérkezett előterjesztéseket a Képviselő-testület, illetve a bizottságok tagjainak.”
(2) A Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 21/2021. (VIII. 24.) önkormányzati rendelet 12. §-a a következő (3a) bekezdéssel egészül ki:
„(3a) A Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság felé beterjesztett különleges (szenzitív) adatokat tartalmazó kérelmek alapján készült előterjesztések - a (3) bekezdésben foglaltaktól eltérően - a képviselők és a bizottsági tagok részére előzetesen nem kerülnek kiküldésre, azokat kizárólag a bizottság ülésén tekinthetik meg.”
2. §
(1) A Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 21/2021. (VIII. 24.) önkormányzati rendelet 18. § (2) bekezdés d) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
(A Képviselő-testület név szerinti szavazást rendel el:)
d) önkormányzati tulajdonról való rendelkezéskor (a dolog birtokának, használatának vagy hasznainak szedésére vonatkozó jog tartós, 1 éven túli átengedése, biztosítékul adása vagy más módon való megterhelése, továbbá a tulajdonjog másra történő átruházása).”
(2) A Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 21/2021. (VIII. 24.) önkormányzati rendelet 18. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(4) A titkos szavazásra az Mötv. 48. § (4) bekezdése az irányadó, annak alkalmazásáról az Mötv. 46. § (2) bekezdésében meghatározott esetekben legalább hat képviselő kérelmére a Képviselő-testület dönthet.”
3. §
(1) A Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 21/2021. (VIII. 24.) önkormányzati rendelet 4. melléklete az 1. melléklet szerint módosul.
(2) A Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 21/2021. (VIII. 24.) önkormányzati rendelet 5. melléklete a 2. melléklet szerint módosul.
(3) A Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 21/2021. (VIII. 24.) önkormányzati rendelet 6. melléklete a 3. melléklet szerint módosul.
4. §
Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.
 
 
Balogh Csaba
polgármester
Tóth János
jegyző
 
1. melléklet
1. A Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 21/2021. (VIII. 24.) önkormányzati rendelet 4. melléklet I. része a következő 45a. ponttal egészül ki:
„45a. Lefolytatja a településképi eljárásokat és dönt azok ügyében, kivéve amelyben az Önkormányzat kérelmezőként, vagy saját tulajdonú ingatlan által érintett.”
2. melléklet
1. A Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 21/2021. (VIII. 24.) önkormányzati rendelet 5. melléklete a következő 20. ponttal egészül ki:
„20. Lefolytatja a településképi eljárásokat és dönt azok ügyében amennyiben azok önkormányzati tulajdonú ingatlant érintenek, vagy a kérelmező maga az Önkormányzat.”
3. melléklet
1. A Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 21/2021. (VIII. 24.) önkormányzati rendelet 6. melléklet cím szövege helyébe a következő rendelkezés lép:
„Bizottsági ülésekre - a 12. § (3a) bekezdésében foglaltakra tekintettel - meghívót és az előterjesztések teljes anyagát kapják:” „
Felelős: PEKJB elnök
Határidő: azonnal
« Vissza
Vissza a főmenübe