125/2022. (VI. 28.) Pénzügyi, Ellenőrző, Közbeszerzési és Jogi Bizottsági határozat
Tárgy: A Dunakanyar Építő Korlátolt Felelősségű Társaság telki szolgalmi jog alapítása iránti kérelme
 125/2022. (VI. 28.) PEKJB határozat
 
Göd Város Önkormányzatának Pénzügyi, Ellenőrző, Közbeszerzési és Jogi Bizottsága
 
a Képviselő-testületnek elfogadásra javasolja az alábbi határozati javaslatot:
 
„Göd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
 
úgy határoz,
 
a)     hogy elvi hozzájárulását adja az ingatlan-nyilvántartásba a GÖD belterület 6868. hrsz. alatti ingatlan terhére, a GÖD belterület 6601/1. hrsz. alatti ingatlan javára ellenérték fejében vízvezetési telki szolgalom alapításához.
 
Felkéri a jegyzőt a kérelmező költségén ingatlanszakértői vélemény beszerzésére az ellenérték megfelelő megállapítása céljából.
 
Göd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy az ingatlanon kivitelezési munkálat elvégzése kizárólag a szakértői véleménybe foglalt ellenérték kérelmező általi elfogadását követően történhet meg.
 
Felkéri a jegyzőt a szakértői vélemény, a záradékolt változási vázrajz rendelkezésre állását követően a telki szolgalmi jogot alapító megállapodás előkészítésére és annak előterjesztésére.
 
b)     hogy visszavonja a 101/2022. (V. 26.) sz. Ök határozatának alábbi részét:
 
„úgy határoz, hogy az ingatlan-nyilvántartásban a Göd belterület 6868 hrsz. alatti 1/1 arányú tulajdonában lévő ingatlant telekalakítási eljárással az alábbi ábrán megjelölt 3 részre osztja.
·       A kialakult 1. rész marad önkormányzati tulajdonban kivett beépítetlen terület besorolással,
·       a kialakult 2. részt értékesítésre jelöli a 18/1999. (VI. 22.) Ök. rendelet szerinti nyílt pályáztatással, azzal a kikötéssel, hogy a vevő vállalja a telekalakítás során felmerült összes költséget (értékbecslés, földmérési költség, földhivatali és egyéb eljárási költségek stb.)
·       a kialakult 3. részt pedig a szintén önkormányzati tulajdonban lévő a 6801/22 hrsz.-ú kivett út megjelölésű ingatlanhoz csatolja.
A telki szolgalmi jog a kialakult 2. részen (közterületen) át lenne biztosítható. „
 
Felelős: polgármester
Hivatali felelős: jegyző
Határidő: azonnal”
 
Felelős: PEKJB elnök
Határidő: azonnal
« Vissza
Vissza a főmenübe