77/2023. (II. 21.) Pénzügyi, Ellenőrző, Közbeszerzési és Jogi Bizottsági határozat
Tárgy: Egyebek – A 0211 hrsz-ú területre vonatkozóan a településrendezési szerződés és a környezeti hatásvizsgálat elfogadása a tervezett napelempark létesítéssel összefüggésben
 77/2023. (II. 21.) PEKJB határozat
 
Göd Város Önkormányzatának Pénzügyi, Ellenőrző, Közbeszerzési és Jogi Bizottsága
 
a Képviselő-testületnek elfogadásra javasolja a „0211 hrsz.-ú területre vonatkozóan a településrendezési szerződés és a környezeti hatásvizsgálat elfogadása a tervezett napelempark-létesítéssel összefüggésben” tárgyú előterjesztésben szereplő határozati javaslatot, azzal a módosítással, hogy a 2. pont szerinti szerződéstervezet kiegészítését kéri az alábbiak szerint:
 
„Szerződő felek megállapodnak abban, hogy Göd Város Önkormányzata a településtervek  módosítására irányuló eljárást kizárólag azt követően indítja el, ha a Pest Vármegyei Kormányhivatal nyilvántartásába Göd, külterület 0211 hrsz. alatt felvett, szántó művelési ágú, 64 ha 0271 m2 területű 224,09 AK kataszteri tiszta jövedelemmel rendelkező ingatlan más célú hasznosítása (művelésből történő kivonása) megtörtént és az ingatlan-nyilvántartásban az ingatlan művelési ága ennek megfelelően átvezetésre került. A Tulajdonos kötelezettséget vállal arra, hogy ezen eljárást a szerződés aláírását követően haladéktalanul megindítja és annak valamennyi költségét viseli. Merész Sándor mint az ingatlan tulajdonosa tudomásul veszi, hogy az ingatlant a más célú hasznosítás engedélyezését – művelésből való kivonását – követő év január 1-től kezdődően telekadó fizetési kötelezettség terheli azzal, hogy ezen telekadó fizetési kötelezettség független az Önkormányzat által a jelen szerződésben vállalt kötelezettségének a teljesítésétől. Célmegvalósító tudomásul veszi, hogy a tevékenység megkezdését megelőzően köteles telephelyet létesíteni az ingatlanon, azt köteles az Önkormányzatnál bejelenteni és tudomásul veszi, hogy a tevékenység iparűzési adófizetési kötelezettség alá esik.”
 
Felelős: PEKJB elnök
Hivatali felelős: jegyző
Határidő: azonnal
« Vissza
Vissza a főmenübe