16/2012. (V. 30.) Képviselő-testületi rendelet
Tárgy: 16/2012. (V. 31.) önkormányzati rendelet a szennyvízszolgáltatás és a víziközmű-fejlesztési hozzájárulás díjainak szabályozásáról szóló 31/2011. (XII. 8.) önkormányzati rendelet módosítására

Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének
16/2012. (V. 31.) önkormányzati rendelete
a szennyvízszolgáltatás és a víziközmű-fejlesztési hozzájárulás díjainak szabályozásáról szóló 31/2011. (XII. 8.) önkormányzati rendelet módosítására
  
Taksony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 254. § (1) bekezdésében biztosított felhatalmazás alapján a 31/2011. (XII.8.) önkormányzati rendelet módosítására a következő rendeletet alkotja:
 
  1. §
 
A szennyvízszolgáltatás és a víziközmű-fejlesztési hozzájárulás díjainak szabályozásáról szóló 31/2011. (XII.8.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 1. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„1. § (3) E rendelet alkalmazásában a közműves ivóvízellátásról és a közműves szennyvízelvezetésről szóló 38/1995. (IV.5.) Korm. rendelet (továbbiakban: Kr.) 2. § szerinti meghatározások érvényesek.”
 
  1. §
 
A rendelet 5. § (2) bekezdését hatályon kívül helyezi.
 
  1. §
 A Rendelet 9. § (2) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:
„9. § (2) Adott év locsolási időszakában május 1-től október 31-ig a Szolgáltatónál tett bejelentés alapján a fogyasztó locsolási díjkedvezményben részesül. A locsolási díjkedvezmény az adott időszakhoz kapcsolódó vízhasználat 10 %, vagy a locsolási célú mért vízfelhasználás mennyisége.
 
  1. §
 
 A rendelet 11. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„11. § (1) Amennyiben az ingatlan tulajdonosa a 10. § (1) bekezdésében foglalt kötelezettségeinek nem tesz eleget, a jegyző 2013. augusztus 31-ig kötelezi az ingatlan tulajdonosát:
 a) a szennyvízelvezető mű mentén fekvő ingatlanának a szennyvízelvezető műbe való bekötésére,
 b) a környezetet, illetve a szennyvízelvezető művet károsító – külön jogszabályban meghatározott határérték túllépéséből adódó – szennyezés esetén, vagy ilyen szennyezés megelőzése érdekében a szennyvíz előtisztításához szükséges berendezés létesítésére, a meglévő korszerűsítésére, szakszerű üzemeltetésére.
(2) Ha az ingatlan tulajdonosa az (1) bekezdésben foglalt kötelezésnek nem tesz eleget, és ezzel jelentős hátrányt, érdeksérelmet okoz – esetleg szabálysértés, bűncselekmény alapos gyanúja is felmerül –, az ingatlan tulajdonosával vagy egyéb módon használójával szemben a veszélyeztető magatartás megszüntetése céljából, ideiglenes intézkedéssel a károkozás műszaki okait azonnali hatállyal a Szolgáltató - a birtokháborítás megállapíthatóságának mellőzése mellett - megszüntetheti. Ilyen esetben a jegyző előzetesen végrehajtható határozatot hozhat, és kezdeményezheti a felelősség megállapítására irányuló eljárást.”
 
  1. §
 A Rendelet 13. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„13. § (2) Tilos a csatornahálózatban vagy a közműpótló létesítményen veszélyes hulladékot elhelyezni.”
 
  1. §
 
 A Rendelet 13. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„13. § (3) Tilos a szennyvizet kútba vezetni, vagy kilocsolni.”
 
  1. §
 A rendelet 14. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:
„14. § Az ingatlan tulajdonosa köteles a házi szennyvízhálózat és a közműpótló létesítmény rendszeres karbantartásáról gondoskodni, a Szolgáltató vagy az Önkormányzat által előírt javításokat elvégezni. A javításra adott határidő eredménytelen eltelte után az Önkormányzat jogosult a javítást elvégezni, és annak költségét az ingatlan tulajdonosán követelni. A javítás költsége köztartozásnak minősül ezért a határidőre be nem fizetett javítási költséget a jegyző az adózás rendjéről szóló jogszabályok szerint behajtja.”
 
  1. §
 A rendelet 16. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:
„16. §Azon Fogyasztó, aki a szennyvízelvezető műbe nem kötött be, köteles a rendelet hatályba lépését megelőző egy évre visszamenően az ingatlanon keletkezett szennyvíz elszállításának hitelt érdemlő (a települési folyékony hulladék elszállítására TFH Szolgáltató által a Fogyasztó nevére és a teljesítés helye szerinti ingatlan címére kiállított számlákkal történő) bizonyítására. Amennyiben a Fogyasztó bizonyítási kötelezettségének nem tesz eleget, a jegyző kötelezi az ingatlan tulajdonosát (Fogyasztót) a szennyvízelvezető mű mentén fekvő ingatlanának a 10. § szerinti bekötésére.’
 
  1. §
 A rendelet 18. § (2) bekezdését hatályon kívül helyezi.
 
  1. §
 A rendelet 2012. május 31-én lép hatályba.
 
   
            /:Kreisz László:/                                                                     /:Széll Attila:/
              polgármester                                                                      címzetes főjegyző
  
A rendelet kihirdetése 2012.május 31. napján megtörtént.
 
 
                                                                                                             /:Széll Attila:/
                                                                                                          címzetes főjegyző

« Vissza
Vissza a főmenübe