96/2012. (VI. 12.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: ÖKOVÍZ Kft.-hez történő csatlakozásról szóló döntés

1.      Taksony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény rendelkezéseire tekintettel 2012. június 30. napjával, Taksony Nagyközség Önkormányzat közigazgatási területén történő egészséges ivóvíz-ellátás biztosítása érdekében, vagyonkezelési jogviszonyban az ÖKOVÍZ Kft.-vel, mint az ellátásért felelőssel (a továbbiakban: új ellátásért felelős) kíván együttműködni.

 

2.      A vagyonkezelési szerződés megszövegezésénél különös figyelmet kell fordítani az átadott vagyonelemek felújítására és karbantartására vonatkozó rendelkezések kibontására, a megszűnés estén történő vagyonátadás menetére, műszaki tartalmára, valamint a meglévő személyi állomány az ÖKOVÍZ Kft-nél, mint szerződéses jogutód munkáltatónál történő továbbfoglalkoztatásának feltételrendszerére. A víziközmű-szolgáltatási vagyonkezelési szerződés lényeges feltétele, hogy az új ellátásért felelős vállalja, miszerint a jelenlegi vízjogi üzemeltetési engedélyt legkésőbb 2012. december 31-ig (2012. második féléve során) a saját nevére átíratja, továbbá a hulladékkezelési tevékenységét teljes mértékben, mind szervezetileg, mind gazdaságilag leválasztja a víziközmű-üzemeltetési tevékenységéről, valamint az Önkormányzat közigazgatási területén az onnan kitermelt ivóvizet szolgáltatja.

 

3.      Képviselő-testület a vagyonkezelési szerződés előkészítésére felkéri a Polgármestert és az új ellátásért felelős képviselőit azzal, hogy a vagyonkezelési szerződés hatályba lépése érdekében, annak aláírását megelőzően a Képviselő-testület jóváhagyó határozata szükséges.

« Vissza
Vissza a főmenübe