18/2012. (VI. 15.) Képviselő-testületi rendelet
Tárgy: a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2010. (X.27.) önkormányzati rendelet módosítása

 

TAKSONY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK
18/2012. (VI. 15.) önkormányzati rendelete
a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló
16/2010. (X.27.) önkormányzati rendelet módosítására
 
 
Taksony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény 80. § (2) bekezdésében biztosított felhatalmazás alapján a 16/2010. (X.27.) önkormányzati rendelet módosítására a következő rendeletet alkotja: 
  1. §
 
A Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2010. (X.27.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 72. §-a a következő (3)-(6) bekezdéssel egészül ki:
„72. § (3)  A Képviselő-testület együttműködési megállapodást köt a településen működő nemzetiségi önkormányzatokkal. Az együttműködési megállapodás – a gazdálkodásra vonatkozó szabályokon túl - tartalmazza a működési feltételeket is.
(4) A Képviselő-testület a nemzetiségi önkormányzat részére előzetes egyeztetés alapján havonta igény szerint, de legalább az együttműködési megállapodásban rögzített havi óramennyiségben ingyenesen biztosítja az önkormányzati feladat ellátásához szükséges helyiséghasználatot a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár épületében. A helyiség használatához kapcsolódó tárgyi infrastruktúra- és rezsiköltséget a helyi önkormányzat viseli.
(5) A Képviselő-testület a Polgármesteri Hivatal útján biztosítja a nemzetiségi önkormányzat részére az önkormányzati működéshez szükséges tárgyi és személyi feltételeket, melynek keretében a Polgármesteri Hivatal ellátja:
a) a nemzetiségi önkormányzat testületi üléseinek előkészítésével kapcsolatos feladatokat (meghívók, előterjesztések, hivatalos levelezés előkészítése, postázása, a testületi ülések jegyzőkönyveinek elkészítése, postázása),
b) a testületi és tisztségviselők döntéseinek előkészítésével kapcsolatos feladatokat, a döntéshozatalhoz szükséges nyilvántartási, sokszorosítási és postázási feladatokat,
c) a nemzetiségi önkormányzat működésével, gazdálkodásával kapcsolatos nyilvántartási, iratkezelési feladatokat.
(6) Az (5) bekezdésben meghatározott feladatellátáshoz kapcsolódó költségeket – a testületi tagok és tisztségviselők telefonhasználata kivételével – a helyi önkormányzat viseli.”
 
  1. §
 A rendelet kihirdetése napján lép hatályba.
 
 
 
            /:Kreisz László:/                                                           /:Széll Attila:/
              polgármester                                                           címzetes főjegyző
 
  A rendelet kihirdetése 2012. június 15. napján megtörtént.
 
 
                                                                                                  /:Széll Attila:/
                                                                                               címzetes főjegyző

 

« Vissza
Vissza a főmenübe