237/2013. (XII. 4.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Egyedi megállapodás feltételei koncessziós díj megfizetésére vonatkozóan

 Taksony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a "Koncessziós díj és befektetés megtérítéséről koncessziós jognak koncessziós szerződés idő előtti megszűnése okából történő nem-gyakorlása miatti" megállapodást (a továbbiakban: Megtérítési megállapodás) megismerte és a „Koncessziós díj és befektetés megtérítéséről koncessziós jognak koncessziós szerződés idő előtti megszűnése okából történő nem-gyakorlása miatti”egyedi megállapodást (a továbbiakban: Egyedi megállapodás) az alábbi szempontok szerint fogadja el:

1.      A Megtérítési Megállapodás szerint Taksony fizetési kötelezettsége 143 778 722 (száznegyvenhárommillió-hétszázhetvennyolcezer-hétszázhuszonkettő) forint (a továbbiakban: Megtérítendő összeg), amely 2014. december 31. napjáig ügyleti és késedelmi kamatmentes, kivéve ezen összeg 10 %-át, azaz 14 377 872,20 (tizennégymillió-háromszázhetvenhétezer-nyolcszázhetvenkettő forint húsz fillér), mely 2013. december 31-ig esedékes és meg nem fizetés esetén a törvényes késedelmi kamat a Ptk. 301/A §-a (1)-(3) bekezdései szerinti késedelmi kamat terheli.
2.      A Megtérítendő összeg 90 %-ának, 129 400 849,80 (százhuszonkilencezer-négyszázezer-nyolcszáznegyvenkilenc forint nyolcvan fillér) 2014. december 31. napjáig még meg nem fizetett részét 2015. január 1. napjától ügyleti kamat terheli, melynek mértéke BUBOR + 5 % és a törvényes késedelmi kamat mértéke a Ptk. 301/A §-a (1)-(3) bekezdései szerint számítandó.
3.      Az Egyedi megállapodásban kerüljön rögzítésre, hogy a Megtérítendő összeg azon részét, melyre Taksony állami támogatást nem kap az önkormányzat 6 (hat) év alatt, 6 (hat) egyenlő részletben teljesíti 2015. január 1. napjával kezdődő hatállyal. Ezen esetben az önkormányzat ügyleti kamat fizetésre köteles, melynek mértéke BUBOR + 5 %, illetve késedelmes teljesítés esetén a késedelmes részletek tekintetében késedelmi kamat fizetési kötelezettség terheli, a törvényes késedelmi kamat mértéke a Ptk. 301/A §-a (1)-(3) bekezdései szerint számítandó, továbbá bármely részlet meg nem fizetése nem teszi az egész összeget lejárttá és az önkormányzat előtörlesztésre jogosult.
4.      A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert az Egyedi megtérítési megállapodás aláírására.
« Vissza
Vissza a főmenübe