8/2020. (IV. 1.) Polgármester (veszélyhelyzeti döntések)i határozat
Tárgy: külső megrendelők által igénybe vett étkezési szolgáltatás térítési díj

Taksony Nagyközség Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján,  a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) számú kormányrendeletre tekintettel az alábbi döntést hozza:

A Forrás Intézményüzemeltető Központ által biztosított munkahelyi- és vendégétkezés, valamint az egyéb külső megrendelők által igénybe vett étkezési szolgáltatás térítési díját 2020. május 1-től az alábbiak szerint jóváhagyom:

1. Munkahelyi étkezés keretében a Taksony Nagyközség Önkormányzatának és Intézményeinek, a Német Nemzetiségi Önkormányzat és Intézményeinek alkalmazottai (köztisztviselői, közalkalmazotti jogviszonyban lévő és a munka törvénykönyve alapján foglalkoztatott, valamint a közfoglalkoztatott munkavállalók), Taksony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő testületi és Bizottsági tagjai által fizetendő térítési díj:

- „A” menü: nettó 480 Ft

- „B” menü: nettó 563 Ft

A fenti árakon alkalmazottanként és naponként legfeljebb 1 adag értékesíthető. Minden további adagért a vendégétkezők részére megállapított térítési díj fizetendő.

2. Vendégétkezők (természetes személyek, akik nem alkalmazottak és egyedi megrendelés alapján vesznek igénybe étkeztetést) által fizetendő térítési díj:

- „A” menü: nettó 661 Ft

- „B” menü: nettó 772 Ft

3. Egyéb külső megrendelő által igényelt étkezés térítési díjának mértékét a Forrás Intézményüzemeltető Központ intézményvezetője saját hatáskörben állapítja meg azzal a kikötéssel, hogy az alkalmazott nettó térítési díj nem lehet alacsonyabb, mint

a) felnőtt adag esetén: a felnőtt étkezésre számított nettó szolgáltatási önköltség (Jelen határozat 4. pontjában megállapított nyersanyagköltség és a rezsiköltség összege) 90 %-a,

B) gyermek adag esetén: az óvodai illetve megfelelő korcsoport szerinti iskolai étkezésre számított nettó nyersanyag-normaköltség, melyet a gyermekétkeztetés nyersanyagköltségeiről és térítési díjairól szóló önkormányzati rendelet határoz meg, valamint a jelen határozat 4. pontjában megállapított rezsiköltség összegének 80%-a.

Az így meghatározott térítési díj összegét az egyéb külső megrendelő és a Forrás Intézményüzemeltető Központ intézményvezetője szerződésben rögzíti.

4. A Képviselő-testület a jelen határozat 1.-3. pontjában foglalt étkezések nettó nyersanyag-normaköltségét és rezsiköltségét az alábbiak szerint állapítja meg:

- „A” menü: nettó 330 Ft

- „B” menü: nettó 386 Ft

- Rezsi költség: 310 Ft

5. A Forrás Intézményüzemeltető Központtól megrendelt, jelen határozat 1.-3. pontjában foglalt étkezés esetén a kiszállítás Taksony, Dunaharaszti és Dunavarsány területére térítésmentes.

« Vissza
Vissza a főmenübe