83/2020. (XII. 14.) Polgármester (veszélyhelyzeti döntések)i határozat
Tárgy: Forrás utca 3. szám alatti, 1987/3 helyrajzi számú ingatlanon álló hétvégi ház ivóvíz bekötés közútkezelői

Taksony Nagyközség Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) számú kormányrendeletre tekintettel az alábbi döntést hozza:


Farkas Tünde 2310 Szigetszentmiklós Avar utca 3.  szám alatti lakos  - mint építtető – részére Taksony, Forrás utca 3. szám alatti, 1987/3 helyrajzi számú ingatlanon álló hétvégi ház ivóvíz bekötés kivitelezési munkáival kapcsolatosan az Önkormányzati tulajdonú 1988 helyrajzi számú Forrás utca tekintetében Borsos Antalné (T-13-0029) vízellátási és csatornázási mérnök (Tököl, Kisfaludy út 3/a.) által 2020.11.24. keltű tervdokumentáció alapján a

 

tulajdonosi- és közútkezelői hozzájárulást megadja

 

az alábbiakban részletezett kikötésekkel.

 

Kivitelezési munkák leírása:

Az ivóvíz gerincvezeték az Önkormányzati tulajdonú, 1988 helyrajzi számú Forrás utcában, az ingatlannal azonos oldalon, zöldterületen helyezkedik el, a telekhatárától kb. 1,7 m-re.

A műszaki leírás alapján a bekötő vezeték fektetése zöldterület és tömörített földút alatt nyílt árokban történne.

 

Kikötések:

1.     A gerincvezeték felkutatását a szolgáltató által kijelölt helyen kell elkezdeni és haladni a gerincvezeték feltételezett irányába!

2.     A műszaki leírásban megfogalmazottakat maradéktalanul be kell tartani!

3.     A zöldterületen a vezeték fektetése nyílt árokban történhet. Éjszakára a korlátot el kell bontani és az árkot be kell temetni. A földkiemelés során a biztonságtechnikai előírásokat be kell tartani!

4.     A munkák elkészülte után a területet Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013. (V. 31) önkormányzati rendeletének megfelelően helyre kell állítani, a helyreállításért az engedélyes felelős.

5.     Az engedélyezési dokumentációban leírtakat maradéktalanul be kell tartani!

6.     Az ingatlan előtti, felbontással érintett területen a meglévő közművek (ivóvíz, gáz, kábeltv, szennyvíz) szolgáltatóival egyeztetni szükséges!

7.     Zöldterület bontása esetén a helyreállításkor az eredeti pályaszerkezet szerinti rétegrend alkalmazása szükséges, a tömörítésre a követelmény: Trg= 95 %

8.     A kivitelezés megkezdése előtt minimum 5 nappal a munkakezdést be kell jelenteni a Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztályán, a munkakezdés időpontját és a kivitelezésért felelős személy nevét, elérhetőségét a köteles megadni Forrás Intézményüzemeltető Központ műszaki vezetőjének az alábbi elérhetőségen:

Név: Rung Alíz; Telefon:   06-30-518-6055; E-mail:       rung.aliz@gmail.com

9.     A kivitelezés folyamán, a balesetmentes közlekedés feltételeit kötelesek biztosítani, a vonatkozó rendeletek és szabványok szerinti elkorlátozást és láthatóságot biztosítani kell.

10. A közutat és tartozékait, föld, gép, szerszám, anyagtárolására felhasználni nem szabad.

11. A hálózatra csatlakozás előtt a vízellátási rendszert a fúrt kútról le kell választani!

12. A munkák elkészülte után a hálózat üzemeltetői átadására hatóságomat meg kell hívni.

13. A munkálatokkal járó bontási és helyreállítási munkák költségei építtetőt terhelik. A megbízott kivitelező a munkák elvégzését követően a munkaterületet eredeti állapotában tisztán, rendezetten köteles visszaadni. Bárminemű kivitelezésből eredő kárért a kivitelező 100%-ban felelős.

14. A közút területének nem közlekedési célú igénybevételéért - az úttesten kívül végzett közműépítési vagy fenntartási munka kivételével - igénybevételi díjat kell fizetni. Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013. (V.31.) önkormányzati rendelet értelmében a közműbekötés díja 2.500.- forint +Áfa, melynek megfizetése a munkakezdési hozzájárulás iránti kérelemmel egy időben történik.

15. Jelen hozzájárulás alapján végzett munkálatokból származó károkért, balesetekért az anyagi és büntetőjogi felelősség engedélyest terheli.

16. A munkák Forrás Intézményüzemeltető Központtal egyeztetett módon, hétfőtől-péntekig 7.00 és 16.00 között végezhetők, ellenkező esetben műszaki felügyelet biztosítása szükséges, mely kivitelező feladata.

17. Felelős tervező: Borsos Antalné(T-13-0029) vízellátási és csatornázási mérnök (Tököl, Kisfaludy út 3/a.) 30/222-6507.

 

Munkakezdési hozzájárulásunk kiadásának feltétele az alábbi hozzájárulások, engedélyek, jóváhagyások, egyeztetések beszerzése:

 

o Taksony Nagyközség Önkormányzatának tulajdonosi és közútkezelői hozzájárulása;

o a közterület igénybevételi díj rendezettsége;

o közműegyeztetett kiviteli tervek.

 

Jelen hozzájárulás egy évig, vagy a körülmények megváltozásáig (egyéb közművek létesítése, aszfaltburkolat, árokkiemelés, stb.) érvényes.

 

« Vissza
Vissza a főmenübe