16. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2013. február 26-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Taksonyi Polgármesteri Hivatal épület átalakítására
Készítette:   Harsányi-Szilágyi Gabriella
Előterjesztő:   Széll Attila címzetes főjegyző
Véleményező bizottság:   Képviselő-testület

 

A Polgármesteri Hivatal épülete több ütemű építés során nyerte el jelenlegi formáját. Az épület funkcionális kialakítása a mai kor ügyfélforgalmi igényeinek nem felel meg, közlekedő terei az egytraktusos kialakítás miatt túl szűkek ügyfélforgalom lebonyolítására alkalmatlanok. Az épület jelenlegi kialakításában mozgáskorlátozottak fogadására nem alkalmas.
 
A tervezés során elsőrendű szempont volt az ügyfélbarát kiszolgáló terek kialakítása és a helyiségek többcélú felhasználási lehetőségének kialakítása.
 
A jelenlegi főkaputól induló új rámpa kialakítása az épületrészek közötti azonos padlószinten való bejutást segíti elő, az ügyfélforgalom számára akadálymentes közlekedést biztosítva, elkerülve ezzel a belső lépcsők és rámpák alkalmazását.
 
Az épület átalakításával a funkcionális zónák jól elkülönülnek egymástól:
-       ügyfélforgalmi terek
-       titkárság és a hozzá kapcsolódó ügyfélforgalmi terek
-       hivatali munka terei
 
Az ügyfélforgalmi tér a hozzá tartozó váróval és a pénztárral egy blokkban kaptak helyet a főbejárattól jobb oldalra eső épületrészben. Ez a funkcionális kialakítás elősegíti a gyorsabb és kényelmesebb ügyintézést.
 
A titkárság és a hozzá kapcsolódó terek a főbejárattól balra eső épületrész fejrészében megmaradtak jelenlegi kialakításukban. Itt kapott helyet a polgármesteri és jegyzői iroda a velük szerves egységet alkotó titkársági helyiséggel. Ez a blokk kiegészült a funkcionálisan kapcsolódó tárgyalóval, ami a jelenlegi konyha helyén került kialakításra. A tárgyaló többfunkciós térként kerül kialakításra, mely alkalmas tárgyalások, munkaértekezletek, megbeszélések, kisebb rendezvények megtartására a megfelelő informatikai rendszer kialakítása mellett. A jelenlegi vizesblokk alkalmas az ügyfelek kiszolgálására.
 
A hivatali munka terei szintén ebben az épületrészben kaptak helyet. A folyosóra sorban felfűzött irodák között kapott helyet a fénymásoló helyiség, mely megfelelő kialakítással irat-előkészítőként is funkcionál. A konyha a jelenlegi vizesblokkhoz kapcsolva nyerte el új helyét az épület végében, a jelenlegi konyhabútor áthelyezésével, gépészeti bekötések kialakításával. A funkcionális átszervezés által a hivatali munka ügyfélforgalomtól mentesen, nyugodt körülmények között folytatható.
 
Az átalakítás során a homlokzati és belső nyílászárók egy része kicserélésre kerül korszerűbb műanyag hőszigetelő nyílászárókra. Az újonnan kialakított ügyféltér a hozzá tartozó váró és a tárgyaló az igénybevételnek megfelelő burkolatot kap. A bontással és funkcióváltással érintett területeken vakolatjavítási és festési munkák válnak szükségessé. A felvizesedett falszakaszokon a vakolat leverése és elektromos fűtőszál vakolatba történő beépítése javasolt.

 


Döntési javaslat

"Előterjesztés Taksony Nagyközség Polgármesteri Hivatal épület átalakítás"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: építési ügyek
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Taksony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a Polgármesteri Hivatal épület átalakítását támogatja.

 

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe