6. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2013. június 25-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Telenor Magyarország Zrt. által a víztoronyra telepítendő távközlési átjátszóra vonatkozó bérleti szerződés megkötéséhez szükséges határozat módosítására
Készítette:   Gombos Józsefné, Kerezsi Lajos
Előterjesztő:   Kreisz László polgármester
Véleményező bizottság:   Képviselő-testület

A Telenor Magyarország Zártkörűen Működő Részvénytársaság a Magyar Állammal kötött koncessziós szerződés alapján közcélú, nyilvános, mobil telefonhálózat kiépítését végzi az országban. A telefonhálózat fejlesztése részben új állomások kiépítésével valósul meg.

Megkeresésükben kérték a Képviselő-testületet foglaljon állást, támogatja-e távközlési berendezések víztoronyra történő telepítését és egy cca. 10 m2 területű építmény elhelyezését a víztorony mellett valamint bérbeadja-e a víztornyot és a kért földterületet.
 
A Képviselő-testület az ügyben 2013. május 29-én megtartott ülésén, 97/2013. (V.29.) KT határozatával az alábbiak szerint döntött:

"Taksony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete hozzájárul a távközlési berendezések víztoronyra történő telepítéséhez és egy cca. 10 m2 területű építmény elhelyezéséhez a víztorony mellett, 5 (öt) éves  bérleti szerződés keretén belül 1.800.000 Ft/év + ÁFA bérleti díj ellenében a Telenor Magyarország Zártkörűen Működő Részvénytársaság részére. A szerződésben ki kell kötni, hogy a bérlő a bérbeadó által kiállított számlát formai hibára hivatkozva 5 napon belül küldheti vissza. Ennek elmulasztása a szerződés felbontását vonja maga után.

Felhatalmazza a polgármestert és a jegyzőt a  bérleti szerződés aláírására.
Határidő: azonnal
Felelős: polgármester"
 
A határozatban foglaltak végrehajtása érdekében felvettük a kapcsolatot a Bérlő képviselőjével, aki a döntés megismerése után arról tájékoztatott, hogy az általuk, a polgármesterrel történt egyeztetésen megajánlott bérleti díjnál magasabb mértékű díjat nem tudnak vállalni.
A további egyeztetéseket követően Kreisz László polgármester arról tájékoztatott, hogy a korábbi bérleti díj és a szerződés sikeres megkötése érdekében a fenti határozat módosítása indokolt.
 
A Cég képviselőjével történt ismételt egyeztetés alapján a következő eredményre jutottunk:
- a bérleti időszak a munkaterület átadását követően indul,
- a bérleti díj 1 100 000 Ft /év, de 2016. január 1-től esedékes bérleti díj úgy kerül meghatározásra, hogy az előző években érvényes infláció mértékével megemelésre kerül,
- a bérleti idő első szakasza: 2015. december 31., második szakasza: 2020. december 31. (automatikusan), harmadik szakasz: további 5 (öt) év a felek közös megegyezésével,
- a 2015. december 31-ig esedékes bérleti díjat egyösszegben, munkaterület átadásával egyidejűleg megfizeti önkormányzatunk számára,
- a két évente történő sugárbiológiai mérést az önkormányzat megrendeli és a Bérlő finanszírozza.
 

A korábbiakban már tájékoztatást adtunk az alábbiakról:

"A berendezés és a megállapodás főbb paraméterei a következők:

Az előzetes felmérések alapján Taksony Nagyközségben hasonló funkció ellátására már bérbeadott hidroglóbusz alkalmas egy Telenor Állomás kiépítésére is.Az Állomás az építmény mellett 10 m2 földterületen elhelyezett rádiótechnikai berendezésekből ( 2 db., 60X60X180 cm), az építmény tetején elhelyezett szerkezetre szerelt antennatartókból, antennákból valamint az ezeket összekötő kábelekből áll.
Az Állomás automatikus üzemű, ott személyzet – a tervszerű karbantartás és hibaelhárítás időszakán kívül (amelyek nem haladják meg az 1-1,5 órát) – nem tartózkodik. Az elektromos energia kiépítését a Telenor a bérbeadó által biztosítva főmérős megoldással a saját költségén végzi és az áramfogyasztás díját közvetlenül az áramszolgáltatónak fizeti meg.
Az állomás működése a környéken lévő elektronikus eszközök működését nem zavarja, zavaró hatással nincs a környezetére (sugárbiológiai tájékoztatókat a www.osski.hu vagy a http://www.tli.hu/elektromagneses.shtml oldalon található)."
 

 


Döntési javaslat

"Telenor távközlési berendezések telepítése a víztoronyra"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: pénzügyek
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Taksony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a 97/2013. (V.29.) KT határozatát módosítja az előterjesztésben rögzített szempontok szerint.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal
Felelős: Érces Ferenc
Hivatali felelős: Kreisz László

« Vissza
Vissza a főmenübe