5. napirendi pont
TÁJÉKOZTATÓ
A Képviselő-testület
2013. április 30-i ülésére

Tárgy:   Tájékoztató Taksony Nagyközség bel- és külterületi csapadékvíz rendszerével kapcsolatosan
Készítette:   Kerezsi Lajos
Előterjesztő:   Kreisz László polgármester
Véleményező bizottság:   Képviselő-testület

 

Áncsán Mihály települési képviselő Úr javaslatára Taksony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. évi munkatervében a 2013. április 30-i ülés 5. pontjaként szerepel „Taksony Nagyközség bel- és külterületi csapadékvíz rendszerének felülvizsgálata”.
A polgármesteri hivatal munkatársai felvették a kapcsolatot a Duna-völgyi Vízgazdálkodási Társulattal, a Taksony Nagyközség területéhez tartozó csapadékelvezető csatornák karbantartásával és vizsgálatával foglalkozó szervvel.
A Társulat igazgatója Gyöngyösi Sándor Úr javasolta egy helyszíni bejárás megtartását, melynek keretében végjárták a Taksony területén lévő belvízveszélyes területeket és csapadékelvezetés szempontjából fontos műtárgyakat.
A 2013. április 16-i helyszíni bejáráson Gyöngyösi Sándor, Áncsán Mihály, Rung József és Kerezsi Lajos vettek részt. Gyöngyösi Sándor Úr ismertette a Társulat működését és a Taksonnyal kapcsolatos teendőket, szóbeli ismertetése mellétt készített egy írásos Tájékoztatót, melyet az előterjesztés mellékleteként csatoltunk.
Gyöngyösi Sándor Úr javasolta, hogy a bejáráson tapasztaltakat személyesen is ismerteti a Pénzügyi -, Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság 2013. április 24-i ülésén és válaszol a bizottsági tagok felmerülő kérdéseire.
 

 A Pénzügyi, Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság a határozati javaslat elfogadását javasolja.

 


Döntési javaslat

"Tájékoztató Taksony Nagyközség bel- és külterületi csapadékvíz rendszerével kapcsolatosan"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: tájékoztató
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 Taksony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a Duna-völgyi Vízgazdálkodási Társulat tájékoztatóját Taksony Nagyközség bel- és külterületi csapadékvíz rendszerével kapcsolatosan elfogadja.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe