8. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2013. április 30-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Dr. Toldi Dentál Bt. orvosváltásával kapcsolatban
Készítette:   Széll Attila címzetes főjegyző
Előterjesztő:   Széll Attila címzetes főjegyző
Véleményező bizottság:   Képviselő-testület

A Dr. Toldi-Dentál Bt. (2336 Dunavarsány, Vörösmarty u. 49.)2011. június 1-től kezdődő hatállyal vette át a területi ellátási kötelezettséggel működtetett, 130096067 ÁNTSZ azonosítószámú vegyes fogászati praxist és kötött feladat-ellátási szerződést az önkormányzattal.

A feladat-ellátást a betéti társaság alkalmazott orvosai személyes közreműködésével biztosítja.

Dr. Polyák Orsolya (működési nyilvántartási száma: M/71586) fogorvos munkaviszonya megszűnt és 2013. március 15-i hatállyal lemondott önálló működtetési jogáról dr. Csúz Anton (működési nyilvántartási száma: 67313) javára, aki szintén a Dr. Toldi-Dentál Bt. alkalmazásában álló fogszakrovos.

Az önálló működtetési jog átruházásához, a működési engedély és a finanszírozási szerződés módosításához szükséges a Képviselő-testület hozzájárulása, a feladat-ellátási szerződés egyidejű módosítása mellett.

A Szociális és Népjóléti Bizottság javasolja a beterjesztett határozat elfogadását.


Döntési javaslat

"Javaslat vegyes fogászati praxis működtetési jogának átruházására"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: javaslat
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

A Szociális és Népjóléti Bizottság a Dr. Toldi-Dentál Bt. orvosváltásának jóváhagyását javasolja Taksony Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének az alábbiak szerint:

 

  1. Taksony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete dr. Polyák Orsolya (működési nyilvántartási száma: M/71586) és dr. Csúz Anton (működési nyilvántartási száma: …) között a területi ellátási kötelezettséggel működtetett 130096067 ÁNTSZ azonosítószámú vegyes fogászati praxis (a továbbiakban: fogászati körzet) működtetési jog átruházása tárgyában kötött megállapodást jóváhagyja.
  2. Képviselő-testület hozzájárulását adja, hogy a Dr. Toldi-Dentál Bt. (2336 Dunavarsány, Vörösmarty u. 49.) dr. Csúz Anton fogszakorvos személyes közreműködésével biztosítsa a területi ellátási kötelezettséget a fogászati körzetben és erre vonatkozó finanszírozási szerződését módosítsa a Budapest Főváros Kormányhivatala Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szervvel .
  3. Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert, hogy a Dr. Toldi-Dentál Bt.-vel az alapellátására vonatkozó feladat átvállalási kötelezettségről szóló szerződést jelen határozatban foglaltakra tekintettel módosítsa és az engedélyezési eljáráshoz szükséges jognyilatkozatokat adja ki.


 

 


Határidők, felelősök:

Határidő: értelem szerint postázásig
Felelős: Györke Erzsébet
Hivatali felelős: Széll Attila

« Vissza
Vissza a főmenübe