5. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2014. április 29-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Corvinus Egyetem Tájvédelmi és Tájrehabilitációs Tanszékével történő együttműködésről
Készítette:   Barsi Anita, Dr. Széll Attila címzetes főjegyző
Előterjesztő:   Kreisz László polgármester

A Budapest Corvinus Egyetem Tájvédelmi és Tájrehabilitációs Tanszékével felvettük a kapcsolatot annak érdekében, hogy településünk jövőképének megalkotására, arculattervének elkészítésére és egy integrált településfejlesztési stratégia kidolgozására kérjük fel őket.

A 2006-ban megfogalmazott elképzelésekkel és az azóta megvalósult fejlesztésekkel - pl. Fő tér, Marestli rehabilitáció, Szent István park, Kerékpárút, Tanösvény - összhangban álló arculat kialakítása a cél. A koncepció keretében fog elkészülni a Fő út felújítása, átalakítása, kereskedelmi központként való újragondolása is.

A Kar vállalja, hogy diákjai és oktatói révén szakmai gyakorlat és kutatómunka keretében közreműködik Taksony tájépítészeti, tájrehabilitációs terveinek továbbgondolásában, fejlesztési koncepciók, programok elkészítésében, a fejlesztési célok megfogalmazásában. A településnek számos értéke van, melyekre alapozva rávilágítanak azokra a vonzástényezőkre, melyekből előnyt lehet kovácsolni és a településmarketing eszközeivel mind az ide költözni szándékozók, mind az idelátogatók számára vonzóvá lehet tenni községünket és egyúttal felhívni az itt élő lakosság figyelmét meglévő értékeinkre, otthonunk, környezetünk harmonikus kialakításának fontosságára.

Mellékeljük a Kar által összeállított egyeztetési tervezetet, valamint az együttműködési megállapodást.

 



 


Döntési javaslat

"Corvinus Egyetem Tájvédelmi és Tájrehabilitációs Tanszékével történő együttműködés jóváhagyása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: pénzügyek
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

  1. Taksony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a Corvinus Egyetem Tájvédelmi és Tájrehabilitációs Tanszékével történő együttműködést támogatja és az előterjesztés mellékletét képező együttműködési megállapodást jóváhagyja.
  2. Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert az együttműködési megállapodás aláírására.

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal
Felelős: Kreisz László
Hivatali felelős: Barsi Anita

« Vissza
Vissza a főmenübe