5. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete
2022. február 10-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés az Egészségügyi Nonprofit Kft. – Fonyód kizárólagos önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság 2022. évi feladat ellátási és költségtervéről és a háziorvosi ügyeleti szolgáltatási díjának megállapításáról
Készítette:   dr. Bárczi Tamás ügyvezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

  

Az Egészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. – Fonyód (8640 Szent István u. 27.) a csatolt dokumentum szerint elkészítette és benyújtotta a 2022. évi feladat-ellátási és költségtervét.

 

A gazdasági társaság 2021. évtől a háziorvosi ügyeleti mellett a fogászati ügyelet ellátását is biztosítja. Az ügyeleti ellátás költségeit Fonyód Város és Balatonfenyves Község Önkormányzata közösen - lakosságarányosan finanszírozza. (A számítás alapja az állandó lakosok száma.)

 

A beterjesztett 2022. évi költségterv szerint az alapellátási - háziorvosi és fogászati - ügyeleti feladatokra 2.515.282 Ft/hó szolgáltatási díjat fizet Fonyód 2022. évben (összesen 30.183 ezer Ft).

 

A költségterv tartalmazza azt is, hogy - az előző évekhez hasonlóan - 2022. évben az egészségügyi alapellátást terhelő (háziorvos, gyermekorvos, fogászat és ügyelet) költségek csökkentésére 4.285 ezer Ft és a foglalkoztatottak évi egyszeri juttatásának fedezetére 5.350 ezer Ft, összesen 9.635 ezer Ft támogatást nyújt Fonyód Város Önkormányzata.

 

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat elfogadására.

 


Döntéshozói vélemények

Jogi és Humán Bizottság   A Jogi és Humán Bizottság (JHB) javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság   A Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság (VPB) javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés az Egészségügyi Nonprofit Kft. – Fonyód kizárólagos önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság 2022. évi feladat ellátási és költségtervéről és a háziorvosi ügyeleti szolgáltatási díjának megállapításáról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: pénzügyi kérdések
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadja az Egészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. – Fonyód (8640 Szent István u. 27.) 2022. évi feladat-ellátási és költségtervét és a gazdasági társaság 2022. évi

- egészségügyi alapellátási tevékenységéhez 9.635 ezer Ft működési támogatást biztosít, és

- az alapellátási ügyeleti feladatra 2.515.282 Ft/hó (összesen 30.183 ezer Ft/év) szolgáltatási díjat fizet.


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe