12. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület (2019-2024)
2019. november 26-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés kerékpárforgalmi hálózati terv elkészíttetésére
Készítette:   Dr. Micheller Anita jegyző
Előterjesztő:   Kreisz László polgármester
Véleményező bizottság:  

Taksony Nagyközség Önkormányzata a tavalyi év során pályázatot nyújtott be a „PM_KEREKPARUT_2018 Kerékpárutak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című pályázati kiírásra.

A pályázatunk pozitív elbírálásban részesült, melynek eredményeképpen Önkormányzatunk 95 %-os támogatási intenzitás mellett 32 007 740 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A pályázati dokumentációban Önkormányzatunk a magasabb minősítés és pontszám elérése érdekében vállalta a település vonatkozásában kerékpáros hálózati terv elkészíttetését.

A kerékpárforgalmi hálózati terv feladata, hogy felmérje a település és környezete kerékpáros közlekedésének a helyzetét: kerékpáros forgalmát, kerékpározhatóságát, a kerékpáros közlekedést akadályozó tényezőket, és ezek alapján javaslatot adjon a fejlesztésekre annak érdekében, hogy a kerékpáros közlekedés aránya növekedhessen, és minél többen választhassák mindennapi eszközként a kerékpárt.

A terv rendelkezésre állása iránytűként szolgálhat az Önkormányzat számára azáltal, hogy számba veszi a lehetőségeket, de a jövőbeni pályázatok benyújtását is nagyban tudja segíteni, hiszen kerékpárutak építését célzó pályázati kiírások esetében előnyt élveznek azon települések, akik rendelkeznek kerékpárforgalmi hálózati tervvel. Némely pályázati kiírás pedig kötelezően elő is írja kerékpárforgalmi hálózati terv meglétét.

Fenti pályázat keretében az elkészítés költségére nettó 950.000 forintot terveztünk, ez a költség tehát a pályázat keretében elszámolható.

Az elkészítésre bekértünk három ajánlatot, melyek az alábbiak:

Leptonix Kft. (LX Mérnöki Iroda)

3.390.000 forint

SKS Terv Mérnökiroda Kft.

3.750.000 forint

Mikó Mérnöki Kft.

4.000.000 forint

Az összegek az áfát nem tartalmazzák.


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi-, Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság (2019-2024)  
 
Döntési javaslat

"Határozati javaslat kerékpárforgalmi hálózati terv elkészíttetésére"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: érdemi döntés
A Képviselő-testület (2019-2024) a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Taksony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete Taksony település kerékpárforgalmi hálózati tervének elkészítése mellett dönt. A terv elkészítésével a legkedvezőbb ajánlatot adó  Leptonix Kft-t (LX Mérnöki Iroda) bízza meg.

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe