4. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület (2019-2024)
2019. december 10-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a „Csapadékvíz-elvezetés (PM_CSAPVÍZGAZD_2017/34)” tárgyú közbeszerzési eljárás megindításáról
Készítette:   Dr. Micheller Anita jegyző
Előterjesztő:   Kreisz László polgármester
Véleményező bizottság:  

Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 2019. december 4-én döntött a „Csapadékvíz-elvezetés (PM_CSAPVÍZGAZD_2017/34)” tárgyú közbeszerzési eljárás megindításáról szóló 152/2019. (VIII.27.) Kt határozat, egyúttal a közbeszerzési eljárást megindító ajánlattételi felhívás visszavonásáról. A visszavonást indokolta, hogy az eljárás során számos kiegészítő tájékoztatás kérés érkezett, az erre adandó válaszok pedig a közbeszerzési dokumentáció olyan jelentőségű módosítását eredményezhették volna, mely a közbeszerzési törvény  alapján aggályos lehet a gazdasági szereplők vonatkozásában.

A közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény 55. § (6) bekezdése kimondja, hogy:

„A felhívás és az egyéb közbeszerzési dokumentumok módosítása nem eredményezheti a beszerzés tárgyára vagy a szerződés feltételeire vonatkozó feltételek olyan jelentőségű módosítását, ahol az új feltételek ismerete alapvetően befolyásolhatta volna az érdekelt gazdasági szereplők arra vonatkozó döntését, hogy a közbeszerzési eljárásban tudnak-e részvételre jelentkezni vagy ajánlatot tenni, vagy a változást figyelembe véve az ajánlatkérőnek az alkalmassági követelményeket úgy kellett volna meghatároznia, hogy az eljárásban több gazdasági szereplő is részt vehetett volna.”

Mindezekre tekintettel a közbeszerzési szakértő az ajánlattételi felhívás visszavonását javasolta.

Az új eljárás keretében javasoljuk a beérkezett észrevételek átvezetését a dokumentációban, melyek többnyire a szerződéses feltételek módosítására, illetve a műszaki tartalom pontosítására vonatkoznak. (pl.: kimentési határidő kötbér alól, az azonnali hatályú felmondás/elállás gyakorlásához szükséges késedelem mértékének meghatározása, kötbér mértékének maximalizálása, önkormányzati tulajdonú utak helyreállításának paraméterei)

Egyúttal a kivitelezési véghatáridőt is javasoljuk módosítani 2020. július 31-re, vagyis két hónappal az eredeti határidőt meghosszabbítani, hogy a megvalósításra elegendő időt tudjunk biztosítani.

A támogatási szerződés értelmében a megvalósításra, a támogatás felhasználására  2020. június 16-ig nyílik lehetőségünk, azonban egyszeri 3 hónapos hosszabbítás kérhető a támogató szervezettől, ezt a folyamatot a napokban elindítottuk.  

A közbeszerzés eljárás az előzőhöz hasonlóan a Kbt. 113. § (1) bekezdése szerint kerül lefolytatásra, melynek keretében előzetes összefoglaló tájékoztató kerül közzétételre. Az ajánlattételi felhívás tartalma a teljesítési határidőn kívül és az említett pontosításokon kívül egyebekben nem változik.

 


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi-, Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság (2019-2024)  
 
Döntési javaslat

"határozati javaslat „Csapadékvíz-elvezetés (PM_CSAPVÍZGAZD_2017/34)” tárgyú közbeszerzési eljárás megindításáról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: érdemi döntés
A Képviselő-testület (2019-2024) a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Taksony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az előterjesztésben foglalt ajánlattételi felhívás alapján a „Csapadékvíz-elvezetés (PM_CSAPVÍZGAZD_2017/34)” tárgyú közbeszerzési eljárás megindításáról dönt. A Kbt. 113. § (1) bekezdés szerinti nyílt közbeszerzési eljárásban a megindítandó eljárásról szóló összefoglaló tájékoztatást az alábbi három gazdasági szereplő részére küldi meg:

1. Poseidon Power Kft.

2330 Dunaharaszti, Fő út 46.

Adószám: 26255592-2-13

e-mail: info@ppower.hu

 

2. Best Grundbau Kft.

2335 Taksony, Wesselényi M. u. 18.

Adószám: 25123036-2-13

e-mail: info@bestgrundbau.hu

3. J-Garden Natural Trend Kft.

1223 Budapest, Nagytétényi u. 190/b.

Adószám: 24888440-2-13

E-mail: info@j-garden.hu

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe