6. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Német Nemzetiségi Önkormányzat Taksony Képviselő-testülete
2019. november 26-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés nemzetiségi célú előirányzatok terhére nyújtandó támogatások előkészítésére
Készítette:   dr Lang Anita
Előterjesztő:   Kreisz Mátyás Tamás kisebbségi önkormányzati képviselő

A Miniszterelnökség Egyházi, Nemzetiségi Kapcsolatokért és az Üldözött Keresztények Megsegítéséért Felelős Államtitkárság, Nemzetiségi Főosztálya a jövő évi költségvetés által biztosított nemzetiségi célú előirányzatok terhére nyújtandó támogatások előkészítése keretében igényfelmérést végez a 2020. évi országos és az intézményt fenntartó helyi nemzetiségi önkormányzatok támogatási igényei kapcsán.
A Miniszterelnökség megkeresése alapján az intézményt fenntartó helyi német nemzetiségi önkormányzatok támogatási igényeit a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata összesíti.

Az önkormányzat által fenntartott intézmények tekintetében beruházási, felújítási igényeket 2019. november 26. napjáig van lehetőség megküldeni az ldu@ldu.hu e-mail címre.
 
A Taksony Vezér Német Nemzetiségi Általános Iskola fűtés korszerűsítésének előzetes költségbecslése jelen előterjesztés mellékletét képezi.
 

Döntési javaslat

"Határozat nemzetiségi célú előirányzatok terhére nyújtandó támogatások előkészítésére"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: érdemi döntés
A Német Nemzetiségi Önkormányzat Taksony Képviselő-testülete a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Taksony Képviselő-testülete a Miniszterelnökség Egyházi, Nemzetiségi Kapcsolatokért és az Üldözött Keresztények Megsegítéséért Felelős Államtitkárság, Nemzetiségi Főosztálya felé a 2020. évre vonatkozó fejlesztési célként a Taksony Vezér Német Nemzetiségi Általános Iskola fűtés korszerűsítésének megvalósítását terjeszti fel támogatásra, a mellékletben foglalt költségbecslés alapján.


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe