5. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület (2019-2024)
2020. január 28-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Német Nemzetiségi Önkormányzattal kötött együttműködési megállapodás felülvizsgálatára
Készítette:   Dr. Mester Szilvia
Előterjesztő:   Kreisz László polgármester
Véleményező bizottság:  

A nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény 80.§-a alapján  a települési önkormányzat, illetve az a hivatal, amelyik a helyi nemzetiségi önkormányzat székhelye szerinti helyi önkormányzat önkormányzati hivatali feladatát ellátja, biztosítja a helyi nemzetiségi önkormányzat részére az önkormányzati működés személyi és tárgyi feltételeit, szakmai segítséget nyújt, továbbá gondoskodik a működéssel kapcsolatos gazdálkodási és adminisztratív végrehajtási feladatok ellátásáról. A települési önkormányzat a települési nemzetiségi önkormányzattal a törvény 80.§ (1) bekezdésében felsorolt feladatok ellátására vonatkozóan megállapodást köt.

 

 

Az önkormányzati választást követő ülésen a Képviselő-testület felülvizsgálta az együttműködési megállapodást, mely a Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2019.(XI.28.)önkormányzati rendelet 7. számú mellékletét képezi.

Az együttműködési megállapodást minden év január 31. napjáig felül kell vizsgálni. A hatályos megállapodást az előterjesztés mellékleteként csatoljuk.
Jogszabályváltozás a novemberben elfogadott dokumentum módosítását nem indokolja. Amennyiben a testület a megállapodást mégis meg kívánja változtatni, az  az SZMSZ rendelet 7. számú mellékletének módosításával, minősített többséggel hozott döntés keretében lehetséges.





Döntéshozói vélemények

Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Bizottság  
 
Döntési javaslat

"Határozat a Német Nemzetiségi Önkormányzattal kötött együttműködési megállapodás felülvizsgálatára"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: megállapodás
A Képviselő-testület (2019-2024) a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Taksony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a Német Nemzetiségi Önkormányzattal kötött, a testület által 2019. november 26-án elfogadott együttműködési megállapodást felülvizsgálta, és azt változatlan formában fenntartja.

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe