5. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület (2019-2024)
2020. március 16-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés tulajdonosi hozzájárulásról az iskola fűtéskorszerűsítésének támogatása érdekében
Készítette:   Dr. Mester Szilvia
Előterjesztő:   Kreisz László polgármester
Véleményező bizottság:  

A Bethen Gábor Alapkezelő Zrt. tájékoztatása szerint a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkára a Német Nemzetiségi Önkormányzat Taksony részére „a Taksony Vezér Német Nemzetiségi Általános Iskola fűtéskorszerűsítésének támogatása” támogatási célra támogatási előleg formájában 20.000.000,- forint vissza nem térítendő támogatást kíván biztosítani.

A támogatás folyósításához, amennyiben a pályázó a megvalósítással érintett ingatlannak nem a tulajdonosa, be kell csatolni a tulajdonos beruházásra, rekonstrukcióra vonatkozó jóváhagyó nyilatkozatát is.

A beküldendő nyilatkozat az alábbiakra terjed ki:

1.     A Kedvezményezett/Teljesítési közreműködő kijelenti, hogy az Ingatlan igénybevételére kizárólag a Beruházás, illetve a támogatási kérelemben meghatározott támogatási cél (támogatott tevékenység) megvalósítása érdekében kerül sor;

2.    A Kedvezményezett/Teljesítési közreműködő elfogadja, hogy az ő feladata és felelőssége a Beruházás megvalósításához szükséges összes építéshatósági és egyéb engedély beszerzése, illetve a véglegessé vált hatósági engedélyek meglétének - legkésőbb a támogatott tevékenység megvalósítására vonatkozó beszámoló keretében történő - igazolása;

3.     Tulajdonos kijelenti, hogy a Kedvezményezett/Teljesítési közreműködő támogatási kérelmében foglaltakat megismerte és elfogadja;

4.     Ha a Kedvezményezett/Teljesítési közreműködő és a Támogató között támogatási jogviszony jön létre

·         a Tulajdonos vállalja, hogy az Ingatlant a Támogatói okiratban/Támogatási szerződésben meghatározott, a megvalósítási időszak lejáratát követő legalább öt éves időszakon (a továbbiakban: fenntartási időszak) belül a támogatás céljának megfelelően tartja fenn,

·         a Tulajdonos visszavonhatatlanul hozzájárul, hogy az Ingatlan a fenntartási időszakon belül kizárólag a Támogató előzetes jóváhagyásával (és a Támogató döntése alapján a foglalkoztatási, a szolgáltatási és az egyéb kötelezettségek átvállalásával, átruházásával) idegeníthető el, adható bérbe, vagy más használatába, vagy hasznosítható más módon, illetve terhelhető meg.  

A beküldendő nyilatkozat teljes formájában az előterjesztés mellékletében található.

A pályázat megküldésekor az NNÖT csatolta az Érces Norbert építészmérnök által készített anyagot, mely tartalmazza a tervezett beruházásra vonatkozó elképzeléseket.

 

 

 


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi-, Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság (2019-2024)  
 
Döntési javaslat

"határozati javaslat tulajdonosi hozzájárulásról az iskola fűtékorzserűsítésének támogatása érdekében"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: érdemi döntés
A Képviselő-testület (2019-2024) a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1. Taksony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete hozzájárul ahhoz, hogy 1/1 hányadban a tulajdonát képező, az ingatlan nyilvántartásban 198 számon felvett (és természetben a 2335 Taksony, Iskola u. 3. szám alatti címen található) ingatlannal kapcsolatban a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-hez (a továbbiakban: Támogató)  benyújtott támogatási kérelem szerinti tervezett fűtéskorszerűsítési beruházás megvalósuljon.

2. A Képviselő-testület vállalja, hogy az Ingatlant a megvalósítási időszak lejáratát követő legalább öt éves időszakon belül a támogatás céljának megfelelően tartja fenn.

3. A Képviselő-testület hozzájárul ahhoz, hogy az Ingatlan a fenntartási időszakon belül kizárólag a Támogató előzetes jóváhagyásával idegeníthető el, adható bérbe, vagy más használatába, vagy hasznosítható más módon, illetve terhelhető meg.

4. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a tulajdonosi nyilatkozat aláírására.

 

 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe