8. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület (2019-2024)
2020. július 1-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a 2020. évi lakossági víz- és csatornaszolgáltatás támogatása megnevezésű pályázaton való indulásról
Készítette:   Dr. Micheller Anita jegyző
Előterjesztő:   Kreisz László polgármester
Véleményező bizottság:  

A vízgazdálkodásért felelős miniszter (a továbbiakban: miniszter) – a pénzügyminiszterrel és az emberi erőforrások miniszterével egyetértésben – pályázatot hirdetett a Magyarország 2020. évi központi költségvetéséről szóló 2019. évi LXXI. törvény (a továbbiakban: Költségvetési törvény) 3. melléklet I. 1. pont szerinti Lakossági víz- és csatornaszolgáltatás támogatására.

A támogatás célja azon települések támogatása, amelyekben a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által kibocsátott víziközmű-szolgáltatói és működési engedéllyel rendelkező, vagy a Hivatal által közérdekű üzemeltetőként kijelölt víziközmű-szolgáltató által végzett lakossági közműves ivóvízellátás, szennyvízelvezetés és –tisztítás költségei, a víziközmű-szolgáltatás lakossági felhasználásából származó árbevételét jelentősen meghaladják.
 

A részletes kiírás a mellékletben található.


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi-, Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság (2019-2024)  
 
Döntési javaslat

"Határozati javaslat a 2020. évi lakossági víz- és csatornaszolgáltatás támogatása megnevezésű pályázaton való indulásról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: érdemi döntés
A Képviselő-testület (2019-2024) a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Taksony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete hozzájárul ahhoz, hogy a 2020. évi lakossági víz- és csatornaszolgáltatás ráfordításainak csökkentését szolgáló támogatás pályázati úton igénylésre kerüljön. 

Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a Polgármestert, hogy a pályázat benyújtásával kapcsolatosan a szükséges intézkedéseket megtegye.


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe