9. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület (2019-2024)
2020. július 14-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés Deák Ferenc utcai parkolók átépítésére
Készítette:   Dr. Micheller Anita jegyző
Előterjesztő:   Kreisz László polgármester
Véleményező bizottság:  

A Deák Ferenc utca szilárd burkolattal történő ellátása 2009-ben valósult meg a KMOP 2.1.1/B Belterületi utak fejlesztése elnevezésű pályázat keretében.

Az utca megépítésekor kialakításra került a Deák Ferenc utca déli oldalán, annak Fő út felőli végében, 9 db merőleges parkoló. A parkoló kivitelezésére az Önkormányzat építési engedéllyel nem rendelkezett.

 

 

A Fő út 61. szám alatti ingatlan tulajdonosai az elmúlt két évben többször jelezték a Polgármesteri Hivatalban, hogy a parkoló autók, a parkolók elhelyezkedéséből adódóan, zavarják a mindennapi nyugalmukat.

 

 

A 9 db parkoló a Fő út 61. szám alatti ingatlan oldalában helyezkedik el, a parkolókat az épület falától, illetve pontosabban lakószobáinak ablakaitól – tekintettel arra, hogy az épület oldalhatáron helyezkedik el – csupán egy járda (kb. 1,5 méter) választja el.

Az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet 42. §-a az alábbiak szerint rendelkezik a parkolók elhelyezéséről:

„(9) Felszíni gépjármű-várakozóhely (parkoló), rakodóhely és autóbusz megálló

a) huzamos tartózkodás céljára szolgáló földszinti helyiség homlokzati nyílászárójához - a saját tulajdonú gépjármű kivételével - 5,0 m-nél,

  .....

közelebb nem lehet.”

 
Az ingatlan tulajdonosai nem ragaszkodnak a parkolóhelyek teljes megszüntetéséhez, de kérik annak átépítését úgy, hogy az úttal párhuzamos parkolóhelyek kerüljenek kialakításra.

A parkolóhelyek átépítését a Forrás Intézményüzemeltető Központ munkatársai 1 hét alatt el tudják végezni, így várhatóan 2, maximum 3 autó parkolására elegendő hely alakulna ki.


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi-, Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság (2019-2024)  
 

Mellékletek:
« Vissza
Vissza a főmenübe