6. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület (2019-2024)
2020. július 22-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés közművelődési érdekeltségnövelő támogatási igény benyújtására
Készítette:   Dr. Micheller Anita jegyző
Előterjesztő:   Kreisz László polgármester
Véleményező bizottság:  

A Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár fejlesztésére az idei évben is szeretnénk támogatást igényelni a Magyarország 2020. évi központi költségvetéséről szóló 2019. évi LXXI. törvény  3. melléklet II. 4. a) pont szerinti közművelődési érdekeltségnövelő támogatás igénylésére meghirdetett pályázat keretében.

A felhívás a mellékletben található.

A Művelődési Ház a támogatásból a színházterem fénytechnikájának korszerűsítését kívánja megvalósítani, melyre a mellékelt árajánlat érkezett, bruttó 2.727.935 forint összegről.

A pályázat részeként szükséges benyújtani az önerő rendelkezésre állásáról szóló testületi határozatot vagy a költségvetési rendeletet.

A megvalósítás várhatóan a jövő évben fog megvalósulni, az önrésznek azonban az idei évi költségvetésben kell rendelkezésre állnia, erről szükséges a képviselő-testület határozatának szólnia.

Az önrészt javasoljuk 1.377.935 forintban meghatározni.


 

Döntéshozói vélemények

Pénzügyi-, Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság (2019-2024)  
 
Döntési javaslat

"Határozati javaslat közművelődési érdekeltségnövelő pályázaton történő indulásról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: érdemi döntés
A Képviselő-testület (2019-2024) a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár színházterme fénytechnikai berendezésének korszerűsítésére pályázatot nyújt be „a Magyarország 2020. évi központi költségvetéséről szóló 2019. évi LXXI. törvény  3. melléklet II. 4. a) pont szerinti közművelődési érdekeltségnövelő támogatás” című pályázati kiírásra, bruttó 1.350.000,- Ft vissza nem térítendő pályázati forrás elnyerésére.

A Képviselő-testület a korszerűsítés megvalósítása érdekében az Önkormányzat 2020. évi költségvetéséből, saját forrásként bruttó 1.377.935,- Ft összeget biztosít.

A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy az Önkormányzat 2020. évi költségvetéséről szóló rendelet soron következő módosítását a fentiek figyelembevételével terjessze elő.

A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a pályázat benyújtásával és megvalósítással kapcsolatos valamennyi szükséges intézkedés, jognyilatkozat megtételére, valamint nyertes pályázat esetén a Támogatási szerződés aláírására is.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe