13. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület (2019-2024)
2020. szeptember 29-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés közvilágítási áramszolgáltató kiválasztására
Készítette:   Gombos Józsefné
Előterjesztő:   Kreisz László polgármester

Az energiaszolgáltatók választásának 2008. július 1-i liberalizálása lehetőséget ad a fogyasztónak a legkedvezőbb ajánlatot tevő szolgáltatóval történő szerződéskötésre. Taksony tekintetében a legnagyobb energiafogyasztást a közvilágítás biztosítása jelenti, ezért ebben az évben is megkerestük a szolgáltatókat, hogy adják meg árajánlatukat a 2021-2022. évre vonatkozóan.

Az előző szolgáltató az Elmű-Émász Energiakereskedő Kft. volt, 2 évre a szolgáltatás díját  19,80 Ft/kWh nettó áron határozta meg.

Tájékoztatásul a közvilágítást érintő 2019. évi és 2020. évi költségekről:

2019. évben leszámlázott tételek:

Elmű Zrt. közvilágítás: 5.167.334.-

Elmű Hálózati Kft. rendszerhasználati díj: 5.072.623.-

2020. évben 1-8. hónapig leszámlázott tételek:

Elmű Zrt. közvilágítás: 4.992.051.-

Elmű Hálózati Kft. rendszerhasználati díj: 3.457.263.-

Idén 3 szolgáltatótól, az Elmű-Émász Energiakereskedő Kft-től,  az NKM Áramszolgáltató Zrt.-től és az E-on Energiakereskedelmi Kft-től érkezett árajánlat. A jelenlegi ajánlatok összehasonlítását a lenti  táblázat tartalmazza.

A szerződéses ár nem tartalmazza  a megújuló energiaforrásokból és hulladékból nyert villamos energiatermelés támogatására fizetendő KÁT pénzeszközt, a rendszerhasználati díjakat, a jogszabályban meghatározott pénzeszközöket, a jövedéki adót, az Áfát, valamint az esetlegesen felmerülő egyéb adókat, illetékeket, díjakat, járulékokat és költségeket!

Az ajánlatok 8 napig érvényesek a jelenlegi szolgáltatónak a szerződésünk alapján fel kell ajánlani hivatalosan az általunk kiválasztott szolgáltató által biztosított  árat és ők eldönthetik, hogy ezen az áron vállalják-e a szolgáltatás biztosítását.


Döntési javaslat

"Határozat közvilágítási áramszolgáltató kiválasztására"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: érdemi döntés
A Képviselő-testület (2019-2024) a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a 2021-2022. évekree vonatkozóan az ............................................-t bízza meg a villamos energia adásvételével ........ Ft/kWh + Áfa áron. Felhatalmazza Polgármestert a szerződés előkészítésére, aláírására.


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe