18. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület (2019-2024)
2020. szeptember 29-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés rendkívüli zöldhulladék-szállítási szolgáltatás igénybevételére
Készítette:   Gombos Józsefné
Előterjesztő:   Kreisz László polgármester
Véleményező bizottság:  

A zöldhulladék elszállítására  jelenlegi havonta egy alkalommal, csütörtökönként kerül sor. A szolgáltató alkalmanként  2 zsákot visz el térítésmentesen, ehhez az önkormányzat ingyenesen biztosít még 2 db sárga zsákot, amennyiben többlet zöldhulladék keletkezik az ingatlanon. Ezen felül az ingatlantulajdonos  plusz zsákot térítés ellenében tud beszerezni. (206 Ft+Áfa/db)
 
A zöldhulladék elszállítása a tavalyi évhez hasonlóan az idén sem működik zökkenőmentesen, a cserezsákok nem minden esetben jutnak el a megfelelő helyre, illetve az egyes alkalmakkor térítésmentesen elszállított mennyiség rendkívül kevésnek bizonyul. Az ingatlantulajdonosok többsége az ősszel keletkező lombhulladékot nem tudja kezelni, a teljes mennyiség elszállíttatásáról csak jelentős többletzsák vásárlással tud gondoskodni, illetve további lehetőség a lombhulladék "kezelésére", annak égetése. (Január 1-től tilos a kerti hulladék és avar égetése.)

A DTKH előzetes megkeresésünkre az idei évben is ajánlatot tett rendkívüli zöldhulladék elszállítására.  Ennek díja a  alkalmanként nettó 770.280.- Ft (bruttó 978.256.- Ft).
Fenti begyűjtés alkalmával korlátlan mennyiségben kerülne a hulladék elszállításra.

A gyűjtés időpontját november hónapban, szombati napon javasoljuk. A szolgáltató november hónapban, 21-én, szombati napon tudja a begyűjtést elvégezni.

Rendkívüli zöldhulladék gyűjtésére előirányzatként az Önkormányzat  2020. évi költségvetésben nettó 800.000 Ft szerepel.

Döntéshozói vélemények

Pénzügyi-, Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság (2019-2024)  
 
Döntési javaslat

"Határozat rendkívüli zöldhulladék-szállítási szolgáltatás igénybevételére"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: érdemi döntés
A Képviselő-testület (2019-2024) a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Taksony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a DTKH Np. Kft-től 770.280,- Ft (bruttó 978.256,- Ft) összeg áron november 21-én  (1 alkalom) rendkívüli zöldhulladék-begyűjtést rendel meg.

A szolgáltatás ellenértékének fedezetét a Képviselő-testület az Önkormányzat 2020.évi költségvetésének "Egyéb szolgáltatások" kiadási előirányzata terhére biztosítja.

Felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

 
 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe