6. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület (2019-2024)
2020. október 27-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés "Illegális hulladéklerakók felszámolásának támogatásáról" tárgyú pályázati felhíváson való indulásra
Készítette:   Gombos Józsefné
Előterjesztő:   Kreisz László polgármester

A Kormány illegális hulladéklerakók felszámolása tárgyában pályázatot írt ki települési önkormányzatok számára, tekintve, hogy. környezetünk megóvása, egészséges életmódunk megőrzése, valamint tájvédelmi és tájképvédelmi szempontból is kiemelten fontos az illegális hulladéklerakók okozta talaj-, víz-, és levegőterhelés megszüntetése, illetve tájsebek csökkentése.

A támogatás célja: az önkormányzati tulajdonú ingatlanokon, közterületen fellelhető illegálisan lerakott, elhagyott hulladék felszámolásának (összegyűjtésének, elszállításának és kezelésének és a pályázat adminisztrációjával, koordinációjával kapcsolatos projektmenedzsment jellegű feladatok ellátásának) elősegítése.

Taksony a pályázat keretében maximum 5 millió forint támogatásban részesülhet.

Megtisztítandó területek:

- Szőlőhegy utca mögötti zártkertek
- temető területe
- Csokonai utca folytatásában, illetve mögött található zártkertek
- Nyárfás utca folytatása

Az előzetes becslés alapján kb. 300 m3 illegális hulladék kerülne a projekt keretében elszállításra, így az elnyerhető maximális támogatásra javasoljuk a pályázatot benyújtani.

A pályázati kiírás a mellékletben található.

Projekt tervezett költségvetése:

A hulladék elszállításának és kezelésének költségére igényelt támogatási összeg: 3 575 000 Ft  
A hulladék összegyűjtésével kapcsolatos költségekre igényelt támogatási összeg (nem haladhatja meg az előző sorban megadott összeg 35%-át):
1 175 000 Ft

A pályázat adminisztrációjával, koordinációjával kapcsolatos projektmenedzsment jellegű feladatokra igényelt támogatási összeg (az összesen igényelt támogatás legfeljebb 5%-a): 250 000 Ft



 

Döntési javaslat

"határozati javaslat az "Illegális hulladéklerakók felszámolásának támogatásáról" tárgyú pályázati felhíváson való indulásra"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: érdemi döntés
A Képviselő-testület (2019-2024) a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Taksony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a Belügyminisztérium által közzétett és a települési önkormányzatok számára kiírt, „Az illegális hulladéklerakók felszámolásának támogatásáról” tárgyú pályázati felhívásra pályázatot nyújt be.

A Képviselő-testület a pályázatot a maximális 5.000.000 Ft elnyerésére nyújtja be.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe