4. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület (2019-2024)
2021. augusztus 31-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés Taksony Sörkert Kft. bérleti szerződésének hosszabbítására
Készítette:   Gombos Józsefné
Előterjesztő:   Kreisz László polgármester
Véleményező bizottság:  

Halász Viktória a Taksony Sörkert Vendéglátóipari Kft. (a kft. korábbi elnevezése Viktória és Brett Kft.) ügyvezetője a mellékletként csatolt kérelemmel fordult a Képviselő-testülethez, melyben kéri a hatályos bérleti szerződésük 5+5 évre történő hosszabbítását, hivatkozva a korábbi években, saját költségen elvégzett értéknövelő beruházásokra, valamint a pandémia okozta, vendéglátóipart sújtó nehéz helyzetre. 

A jelenleg hatályos szerződés 2003-ban köttetett 20 év határozott időre, mely idő 2023. december 15-én jár le. 

Az elmúlt években elvégzett értéknövelő beruházások pontos tartalmát és értékét illetően egy 2016-ban íródott rövid tájékoztatás áll rendelkezésünkre, melyet az előterjesztéshez mellékeltünk. A tájékoztatás egyúttal kérelemként is szolgált a szerződés 5 évvel történő meghosszabbításához. A kérelmet a Képviselő-testület a 283/2016. (XII. 06.) határozatával elutasította. 

Ezen kívül még egy alkalommal, szintén 2016 év folyamán fordult a kft. az Önkormányzathoz,  az udvaron található acél tartószerkezetű sátorépület átépítése érdekében. Az Önkormányzat a beruházáshoz azzal a feltétellel járult akkor hozzá, hogy az nem építési engedély köteles tevékenység.  

A Kft. által fizetett havi bérleti díj összege jelenleg (inflációval emelten) 45.380 Ft, lejárt tartozásuk nincsen. A képviselő-testület döntése értelmében a koronavírus okozta járvány második hullámának időtartamára - 2020. november 1. napjától 2021. április 30-ig - a bérleti díjfizetési kötelezettség alól mentességet kaptak. 

Az alapszerződést mellékletként csatoltuk. 

A kérelmet a melléklet szerinti tartalommal nem javasoljuk támogatásra, újabb hosszú távú elköteleződést, szerződéskötést kizárólag piaci alapon, pályázati eljárás útján, az önkormányzat vagyonrendeletében foglaltaknak megfelelően javasoljuk megvalósítani, lebonyolítani, amennyiben a bérbeadás a Képviselő-testület tárgyi ingatlannal kapcsolatos jövőbeni terveivel összhangban van. 


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi-, Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság (2019-2024)    
 
Döntési javaslat

"Határozat Taksony Sörkert Kft. bérleti szerződésének hosszabbítására"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: érdemi döntés
A Képviselő-testület (2019-2024) a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Halász Viktória által, a Taksony Sörkert Kft. (székhely: 2335 Taksony Mátyás Király utca 47. ) képviseletében benyújtott bérleti szerződés hosszabbítására irányuló kérelmét nem támogatja. A Taksony, Fő út 89. szám alatti vendéglátóipari egység (üzlethelyiség és kerthelyiség) bérletére irányuló, 2014. január 6-án kelt bérleti szerződés hosszabbításához nem járul hozzá.

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe