5/2013. (I. 30.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: 2010-2014. évi gazgasági program felülvizsgálata

5/2013. ( I. 30. ) KT határozat

 A Képviselő-testület a 2010-2014. évre szóló Gazdasági program felülvizsgálatát az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendelete alapján, az alábbiak  szerint elfogadja:


Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2011-ben a 13/2011./II. 07. / Kt. sz. határozatával elfogadta a 2010-2014. évre szóló Gazdasági programot, mellyel a 4 esztendőre szóló feladatokat, fejlesztéseket határoztuk meg. A ciklus közepén végig kell gondolnunk, mi az, amit megvalósítottunk, illetve milyen feladatok vannak még, amit meg kell valósítanunk.

Végig nézve a vállalt feladatokat, vannak olyan területek, amit teljesen megoldottunk, vannak hiányosságaink és vannak újabb kihívások.

Legnagyobb hiányosságunk a környezetvédelem terén tapasztalható.

Ezek a következők:

• A szeméttelep rekultiválása.

• Egészséges ivóvíz biztosítása.

• Minden családi ház illetve lakóépület szennyvíz csatornára történő csatlakoztatása. Ezek a problémák tovább is megoldásra várnak. Természetesen mindhárom feladat csak pályázat segítségével oldható meg. Az első kettő megoldása folyamatban van.

Településüzemeltetés terén hiányosság:

• A piactér kialakítása.

Vagyongazdálkodás terén:

• A külterületi utak újra mérése, kimérése.

 Az elkövetkező időre is vannak feladataink bőven. Én mégis úgy gondolom, hogy a vállalt feladatokon kívül is vannak feladatok, amit meg kell oldanunk.

• A Rákóczi út felújítása.

Mindannyiunk előtt ismert az út rossz állapota. Bár állami kezelésben van, de konzorciumban a KÖZÚT KHT- val együtt meg tudjuk oldani a felújítását. Erről már döntött decemberben a Képviselő-testület, de a gazdasági program felülvizsgálata esetén be kell venni a programba.

• A Művelődési ház folyosóján lévő burkolat felújítása. Sajnos a Művelődési ház folyosó része alulról nincs szigetelve, így állandóan vizes a folyosó. Szakemberrel megvizsgáltattam, hogy mit lehet vele tenni. Javaslata szerint a meglévő burkolat felszedésével, majd az ajzat

szigetelésével és aztán újra burkolásával meg lehet a problémát oldani. Ennek a fedezete szerintem meg van. A megszűnt kábeltévé használatából maradt pénzmaradvány.

• Az Egészségház rendelő részének burkolása, festés, a bejárati lépcső felújítása, akadálymentesítés megoldása. Mióta felépült az Egészségház, azóta nem volt vele különösebben csinálva semmi. A régi linóleum balesetveszélyes állapotban van a rendelőben. A lépcső teljes hosszában kettérepedt, a felületéről darabok hiányoznak, ami szintén balesetveszélyes. Ennek a költségnek a fedezete a 2012. évi pénzmaradvány terhére megvalósítható. Ha a gazdasági körülményeink pozitívak lesznek, akkor módunkban lesz a többi hiányosságot is pótolni a ciklus végéig.

 

Határidő: 2013. 12. 31.

Felelős: Petényi Szilárdné

Hivatali felelős: Dr. Csorba Csaba

 

 

« Vissza
Vissza a főmenübe