40/2013. (IV. 30.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodás Módosítása

Hunya Község Önkormányzat
40/2013. (IV.30.) Hunya K.t határozat
 
Hunya község Önkormányzatának Képviselő-testülete az alábbiak szerint fogadja el a Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulás társulási megállapodás módosítását:
 
A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulás
Társulási Megállapodás Módosítása
 
1. §
A Társulási Megállapodás I. fejezet 13. pont szövege az alábbiakra módosul:
13.A Társulási Tanács döntéseinek előkészítését és feladatai végrehajtásának megszervezését a Szarvasi Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők munkacsoportja látja el.”
 
2. §
A Társulási Megállapodás III. fejezet 1. pont az alábbiak szerint változik:
„1.A Többcélú Társulás feladatainak megszervezésére a Szarvasi Polgármesteri Hivatalban az osztályszerkezeten kívüli munkacsoport működik.
Működési területe: a Többcélú Társulást alkotó települések közigazgatási területe
Feladatai:
-         a Többcélú Társulás működésének megszervezése,
-         társulási döntések előkészítése, végrehajtása
-         Társulás pályázati tevékenységének összehangolása, koordinációja,
-         A tagtelepülési feladatok egyes tevékenységeinek összehangolása, koordinatív szerep, egyéb, jelen megállapodásban szabályozott feladatok ellátása.”
 
3. §
A Társulási Megállapodás III. fejezet 6. pont szövege a következőképpen módosul:
„ 6. A Társulás a belső ellenőrzési feladatokat a Szarvasi Polgármesteri Hivatal által foglalkoztatott belső ellenőrök útján látja el külön Belső Ellenőrzési Társulási Megállapodás alapján, a kistérség teljes közigazgatási területén.”
 
4. §
A Társulási Megállapodás III. fejezet 7. és 9. pontjának szövegében a ’Kistérségi Iroda” megnevezés „munkacsoport” megjelölésre változik, az alábbiak szerint:
„7. A Társulás a települési önkormányzatok útügyi, útellenőri feladatait (a hatósági feladatok kivételével) a munkacsoport közreműködésével látja el, a feladatellátásban érintett tagtelepülési önkormányzatok közigazgatási területén.
 
„9. A Társulás ingatlan-és vagyongazdálkodási feladatai a Társulás tulajdonában álló vagyontárgyakra, valamint az önkormányzatok részéről a Társulás használatába (üzemeltetésébe) adott vagyontárgyakra terjednek ki. A feladatot a munkacsoport és a Társulás által fenntartott intézmények útján látja el.”
 
5. §
A Társulási Megállapodás V. fejezet 1. pontjának szövegéből kikerül a „Kistérségi Iroda” megnevezés:
„1. A Társulás szervei
A Társulási Tanács, a Tanács elnöke, a Tanács elnökhelyettesei, a Tanács bizottságai.”
 
6. §
A Társulási Megállapodás V. fejezet 6. pont szövege a következőkre változik:
„6. A Társulás munkaszervezete
6.1.  A Társulási Tanács munkaszervezetének feladatait a Szarvasi Polgármesteri Hivatal által foglalkoztatott köztisztviselők munkacsoportja látja el. A Kistérségi Fejlesztési Tanács szervezési és működéssel kapcsolatos feladatait szintén a munkacsoport látja el. A munkacsoport létrehozásáról és működésének szabályairól a Többcélú Társulás és Szarvas Város Önkormányzata külön megállapodást köt.
 
6.2. A Társulási Tanács határozza meg az ellátandó feladatokhoz igazodó foglalkoztatotti létszámot.
 
6.3.     A munkacsoport tagjai felett a kiemelt munkáltatói jogokat (kinevezés, vezetői megbízás adása, felmentés, vezetői megbízás visszavonása, az összeférhetetlenség megállapítása, fegyelmi eljárás megindítása, fegyelmi büntetés kiszabása) Társulási Tanács, az egyéb munkáltatói jogokat Szarvas Város Jegyzője gyakorolja.
 
6.4.     A Társulás működésével kapcsolatos feladatokat ellátó köztisztviselők felett a munkáltatói jogokat Szarvas Város Jegyzője gyakorolja.
 
6.5.   A munkacsoport működését a Szarvasi Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata, valamint a 6.1. pontban megjelölt külön megállapodás szabályozza.”
 
7. §
A Társulási Megállapodás VI. fejezet 1. pont 11 alpontja törlésre kerül, a következő alpontok számozása értelemszerűen változik.
 
8. §
A Társulási Megállapodás szövegében a „Kistérségi Iroda” megnevezés minden helyen „munkacsoport” megjelölésre változik.
A Társulási Megállapodás módosításai 2013. július 1. napján lépnek hatályba.
 
A Társulási Megállapodás jelen módosítással nem érintett rendelkezései változatlan tartalommal hatályban maradnak.

« Vissza
Vissza a főmenübe