15/2014. (IX. 15.) Helyi Választási Bizottsági határozat
Tárgy: Egyéni listás képviselői szavazólap imprimálása

HATÁROZAT
 
Hunya Helyi Választási Bizottsága (a továbbiakban: HVB) a 2014. október 12-én megtartásra kerülő helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán, az egyéni listás képviselők választására szolgáló szavazólap mintát a határozat 1. sz. melléklete szerint jóváhagyja, és a nyomtatási engedélyt megadja.
A HVB elnöke utasítja a választási iroda vezetőjét, hogy a HVB határozatát a helyben szokásos módon tegye közzé, továbbá a Nemzeti Választási Rendszerben történő regisztrálásról haladéktalanul gondoskodjon. A jóváhagyott, nyomható felirattal ellátott szavazólap mintát azonnal, elektronikus úton küldje meg a Békés Megyei Területi Választási Irodának.
 
A HVB határozata ellen nincs helye fellebbezésnek.
 
Ezen határozat ellen bírósági felülvizsgálati kérelmet lehet benyújtani. A felülvizsgálati kérelmet úgy kell benyújtani, hogy az legkésőbb a választási bizottság határozatának meghozatalát követő napon megérkezzen a megtámadott határozatot hozó választási bizottsághoz. A bírósági felülvizsgálati kérelmet a választási bizottság székhelye szerinti ítélőtábla (Szegedi Ítélőtábla) bírálja el. A HVB a határozatát 2014. szeptember 15-én hozta meg.
 
INDOKOLÁS
 
A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. tv. 160. §-a szerint a szavazólapon a jelöltek, illetve listák a választási bizottság által kisorsolt sorrendben szerepelnek. A HVB a sorsolást határidőben elvégezte. A jelöltek és listák nyilvántartásba vételét és sorsolásukat követően a szavazólap adattartalmát a Ve. 162. § (1) szerint a választási bizottság hagyja jóvá.
A szavazólap mintát a helyi választási iroda az NVR-ből kinyomtatta. A HVB. megállapította, hogy a szavazólap adattartalma megfelel a jelöltek és jelölő szervezetek által írásban megtett nyilatkozatainak, ezért azt nyomható felirattal látta el, és az imprimálást lezárta. A jóváhagyott szavazólap képe a határozat 1. sz. mellékletét képezi.

A Ve. 240. §-a szerint a szavazólap adattartalmának jóváhagyásával kapcsolatos határozata ellen nincs helye fellebbezésnek. A határozattal szemben a (2) bekezdés szerint bírósági felülvizsgálati kérelmet lehet benyújtani.

« Vissza
Vissza a főmenübe